Yaşa göre artistik buz pateninde Olimpiyat madalyası kazananlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Artistik Buz Pateni'nde Olimpiyat madalyası kazananların kazandığı yaşa göre listesi

Madalyanın tam veriliş tarihi belli olmayan olimpiyatlarda olimpiyatın son günü kullanılarak yaş hesaplanmıştır. Bu tablo 2010 Kış Olimpiyatları'ndan önce hazırlanmıştır.

Yaşlara göre liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Buz dansı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Yaş İsim Oyunlar Madalya Doğum tarihi Tarih Notlar
1 700855686960000000017 yıl, 236 gün Marina Klimova 1984 Sarajevo Bronz 28 Temmuz 1966 7 - 19 Şubat 1984
700865076480000000020 yıl, 227 gün Irina Moiseyeva 1976 Innsbruck Gümüş 3 Temmuz 1955 4-15 Şubat 1976
700866884400000000021 yıl, 71 gün Andrei Minenkov 1976 Innsbruck Gümüş 6 Aralık 1954 4-15 Şubat 1976
700868206320000000021 yıl, 224 gün Tanith Belbin 2006 Torino Gümüş 11 Temmuz 1984 20 Şubat 2006
700868387760000000021 yıl, 245 gün Marina Klimova 1988 Calgary Gümüş 28 Temmuz 1966 13 - 28 Şubat 1988
700869407280000000021 yıl, 363 gün Oksana Grishuk 1994 Lillehammer Altın March 17, 1972 February 12 - 27, 1994
700870696800000000022 yıl, 147 gün Tracy Wilson 1984 Saraybosna Bronz 25 Eylül 1961 February 7 - 19, 1984
700870947360000000022 yıl, 176 gün Marina Anissina 1998 Nagano Bronz August 30, 1975 February 7 - 22, 1998
700873757520000000023 yıl, 136 gün Sergei Ponomarenko 1984 Sarajevo Bronz October 6, 1960 February 7 - 19, 1984
700875885120000000024 yıl, 17 gün Natalia Linichuk 1980 Lake Placid Altın February 6, 1956 February 14 - 23, 1980
700876049280000000024 yıl, 36 gün Benjamin Agosto 2006 Torino Gümüş 15 Ocak, 1982 February 20, 2006
700876118400000000024 yıl, 44 gün Natalia Bestemianova 1984 Saraybosna Gümüş January 6, 1960 February 7 - 19, 1984
700876256640000000024 yıl, 60 gün Colleen O'Connor 1976 Innsbruck Bronz 17 Aralık 1951 February 4-15, 1976
700877768640000000024 yıl, 235 gün Irina Moiseyeva 1980 Lake Placid Bronz July 3, 1955 February 14 - 23, 1980
700877777280000000024 yıl, 236 gün Anjelika Krylova 1998 Nagano Gümüş 4 Temmuz, 1973 February 7 - 22, 1998
700878425280000000024 yıl, 311 gün Krisztina Regöczy 1980 Lake Placid Gümüş 19 Nisan 1955 February 13 - 24, 1980
700879576560000000025 yıl, 79 gün Andrei Minenkov 1980 Lake Placid Bronz December 6, 1954 February 14 - 23, 1980
700880259120000000025 yıl, 158 gün Robert McCall 1984 Saraybosna Bronz 14 Eylül 1958 February 7 - 19, 1984
700880682480000000025 yıl, 207 gün Christopher Dean 1984 Sarajevo Altın 27 July 1958 February 7 - 19, 1984
700880967600000000025 yıl, 240 gün Marina Klimova 1992 Albertville Altın July 28, 1966 February 8 - 23, 1992
700881546480000000025 yıl, 307 gün Gwendal Peizerat 1998 Nagano Bronz 21 Nisan 1972 February 7 - 22, 1998
700881987120000000025 yıl, 358 gün Oksana Grishuk 1998 Nagano Altın March 17, 1972 February 7 - 22, 1998 2nd win
700882663200000000026 yıl, 71 gün Andras Sallay 1980 Lake Placid Gümüş 15 Aralık 1953 February 13 - 24, 1980
700883216160000000026 yıl, 135 gün Jayne Torvill 1984 Sarajevo Altın 7 October 1957 February 7 - 19, 1984
700883535840000000026 yıl, 172 gün Marina Anissina 2002 Salt Lake City Altın August 30, 1975 February 8 - 24, 2002
700883812320000000026 yıl, 204 gün Evgeny Platov 1994 Lillehammer Altın August 7, 1967 February 12 - 27, 1994
700884244320000000026 yıl, 254 gün Andrei Bukin 1984 Saraybosna Gümüş 10 June 1957 February 7 - 19, 1984
700884693600000000026 yıl, 306 gün Maya Usova 1992 Albertville Bronz 22 Mayıs, 1965 February 8 - 23, 1992
700885490640000000027 yıl, 33 gün James Millns 1976 Innsbruck Bronz 13 Ocak 1949 February 4-15, 1976
700886017680000000027 yıl, 94 gün Maurizio Margaglio 2002 Salt Lake City Bronz 16 Kasım, 1974 February 18, 2002
700886458320000000027 yıl, 145 gün Sergei Ponomarenko 1988 Calgary Gümüş October 6, 1960 February 13 - 28, 1988
700888620480000000028 yıl, 30 gün Oleg Ovsyannikov 1998 Nagano Gümüş 23 Ocak 1970 February 7 - 22, 1998
700888819200000000028 yıl, 53 gün Natalia Bestemianova 1988 Calgary Altın January 6, 1960 February 13 - 28, 1988
700888896960000000028 yıl, 62 gün Ilia Averbukh 2002 Salt Lake City Gümüş 18 Aralık, 1973 February 18, 2002
700889190720000000028 yıl, 96 gün Isabelle Duchesnay 1992 Albertville Gümüş 18 Aralık, 1963 February 8 - 23, 1992
700890495360000000028 yıl, 247 gün Alexander Zhulin 1992 Albertville Bronz 20 Temmuz, 1963 February 8 - 23, 1992
700890789120000000028 yıl, 281 gün Maya Usova 1994 Lillehammer Gümüş 22 Mayıs, 1965 12 - 27 Şubat, 1994
700891620720000000029 yıl, 12 gün Roman Kostomarov 2006 Torino Altın 8 Şubat, 1977 February 20, 2006
700891517040000000029 yıl, 0 gün Irina Lobacheva 2002 Salt Lake City Gümüş 18 Şubat, 1973 February 18, 2002
700891914480000000029 yıl, 46 gün Lyudmila Pakhomova 1976 Innsbruck Altın December 31, 1946 February 4-15, 1976
700892329200000000029 yıl, 94 gün Gennadi Karponossov 1980 Lake Placid Altın November 21, 1950 February 14 - 23, 1980
700892640240000000029 yıl, 130 gün Aleksandr Gorshkov 1976 Innsbruck Altın October 8, 1946 February 4 - 15, 1976
700894134960000000029 yıl, 303 gün Gwendal Peizerat 2002 Salt Lake City Altın April 21, 1972 February 18, 2002
700894776480000000030 yıl, 12 gün Barbara Fusar-Poli 2002 Salt Lake City Bronz 6 Şubat, 1972 February 18, 2002
700896392160000000030 yıl, 199 gün Evgeny Platov 1998 Nagano Altın August 7, 1967 February 7 - 22, 1998 2nd win
700896590880000000030 yıl, 222 gün Alexander Zhulin 1994 Lillehammer Gümüş 20 Temmuz, 1963 12 - 27 Şubat, 1994
700896798240000000030 yıl, 246 gün Paul Duchesnay 1992 Albertville Gümüş 21 Temmuz, 1961 February 8 - 23, 1992
700896945120000000030 yıl, 263 gün Andrei Bukin 1988 Calgary Altın 10 June 1957 February 13 - 28, 1988
700897377120000000030 yıl, 313 gün Tatiana Navka 2006 Torino Altın April 13, 1975 February 20, 2006
700898200080000000031 yıl, 43 gün Elena Grushina 2006 Torino Bronz 8 Ocak, 1975 February 20, 2006
700899288720000000031 yıl, 169 gün Sergei Ponomarenko 1992 Albertville Altın October 6, 1960 February 8 - 23, 1992
700910440792000000033 yıl, 31 gün Ruslan Goncharov 2006 Torino Bronz 20 Ocak, 1973 February 20, 2006
700911230920000000035 yıl, 215 gün Christopher Dean 1994 Lillehammer Bronz 27 July 1958 February 12 - 27, 1994
700911484288000000036 yıl, 143 gün Jayne Torvill 1994 Lillehammer Bronz 7 October 1957 February 12 - 27, 1994

Erkekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Yaş İsim Oyunlar Madalya Doğum Tarihi Tarih Notlar
700858661280000000018 yıl, 215 gün Dick Button 1948 St. Moritz Altın 18 Temmuz 1929 18 Şubat 1948
700860883920000000019 yıl, 107 gün Evgeni Plushenko 2002 Salt Lake City Gümüş 3 Kasım 1982 18 Şubat 2002
700867662000000000021 yıl, 161 gün Timothy Goebel 2002 Salt Lake City Bronz 10 Eylül 1980 18 Şubat 2002
700869182640000000021 yıl, 337 gün Alexei Yagudin 2002 Salt Lake City Altın 18 Mart 1980 18 Şubat 2002
700873489680000000023 yıl, 105 gün Evgeni Plushenko 2006 Turin Altın 3 Kasım 1982 16 Şubat 2006
700865880000000000020 yıl, 320 gün Stéphane Lambiel 2006 Turin Gümüş 2 Nisan 1985 16 Şubat 2006
700874034000000000023 yıl, 168 gün Jeffrey Buttle 2006 Turin Bronz 1 Eylül 1982 16 Şubat 2006
700865491200000000020 yıl, 275 gün Ilia Kulik 1998 Nagano Altın 23 Mayıs 1977 7 -22 Şubat 1998
700881805680000000025 yıl, 337 gün Elvis Stojko 1998 Nagano Gümüş 22 Mart 1972 7 -22 Şubat 1998
700882092960000000026 yıl, 5 gün Philippe Candeloro 1998 Nagano Bronz 17 Şubat 1972 7 -22 Şubat 1998
700871508960000000022 yıl, 241 gün Viktor Petrenko 1992 Albertville Altın 27 Haziran 1969 8 - 23 Şubat 1992
700871284320000000022 yıl, 215 gün Dick Button 1952 Oslo Altın 18 Temmuz 1929 18 Şubat 1952
700870826400000000022 yıl, 162 gün John Curry 1976 Innsbruck Altın 9 Eylül 1949 18 Şubat 1972
700869962400000000022 yıl, 62 gün Brian Orser 1984 Sarajevo Gümüş 18 Aralık 1961 18 Şubat 1984
700882585440000000026 yıl, 62 gün Brian Orser 1988 Calgary Gümüş 18 Aralık 1961 18 Şubat 1988

Kadınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Yaş Ad Oyunlar Madalya Doğum Tarihi Tarih Notlar
1 700849556880000000015 yıl, 257 gün Tara Lipinski 1998 Nagano Altın June 10, 1982 7 - 22 Şubat 1998
700851382080000000016 yıl, 103 gün Oksana Baiul 1994 Lillehammer Altın 16 Kasım 1977 12 - 27 Şubat 1994
700853015040000000016 yıl, 292 gün Sarah Hughes 2002 Salt Lake City Altın 2 Mayıs 1985 8 - 24 Şubat 2002
700855635120000000017 yıl, 230 gün Michelle Kwan 1998 Nagano Gümüş Temmuz 7, 1980 7 - 22 Şubat 1998
700857477600000000018 yıl, 78 gün Katarina Witt 1984 Saraybosna Altın 3 Aralık 1965 February 7 - 19, 1984
700867307760000000021 yıl, 120 gün Sasha Cohen 2006 Turin Gümüş 26 Ekim 1984 23 Şubat 2006
700868223600000000021 yıl, 226 gün Michelle Kwan 2002 Salt Lake City Bronz Temmuz 7, 1980 18 Şubat 2002
700870178400000000022 yıl, 87 gün Katarina Witt 1988 Calgary Altın 3 Aralık 1965 February 13 - 28, 1988
700872660240000000023 yıl, 9 gün İrina Slutskaya 2002 Salt Lake City Gümüş 9 Şubat 1979 8 - 24 Şubat 2002
700876222080000000024 yıl, 56 gün Shizuka Arakawa 2006 Turin Altın 29 Aralık 1981 23 Şubat 2006
700885326480000000027 yıl, 14 gün İrina Slutskaya 2006 Turin Bronz 9 Şubat 1979 23 Şubat 2006
700892303280000000029 yıl, 91 gün Chen Lu 1998 Nagano Bronze 24 Kasım 1976 22 Şubat 1998

Çiftler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Yaş İsim Oyunlar Madalya Doğum Tarihi Tarih Notlar
1 700848183120000000015 yıl, 98 gün Marina Cherkasova 1980 Lake Placid Gümüş 17 Kasım 1964 23 Şubat 1980
700852876800000000016 yıl, 276 gün Ekaterina Gordeeva 1988 Calgary Altın 28 Şubat 1971 13 - 28 Şubat 1988
700864255680000000020 yıl, 132 gün Dan Zhang 2006 Torino Gümüş 4 Ekim 1985 13 Şubat 2006
700866478320000000021 yıl, 24 gün Sergei Grinkov 1988 Calgary Altın 4 Şubat 1967 13 - 28 Şubat 1988
700866668400000000021 yıl, 46 gün Elena Valova 1984 Saraybosna Altın 22 Kasım 1959 7 - 19 Şubat 1984
700868189040000000021 yıl, 222 gün Hao Zhang 2006 Torino Gümüş 6 Temmuz 1984 13 Şubat 2006
700873411920000000023 yıl, 96 gün Shen Xue 2002 Salt Lake City Bronz 13 Kasım 1978 17 Şubat 2002
700876507200000000024 yıl, 89 gün Oleg Vasiliev 1984 Saraybosna Altın 4 Ocak 1963 7 - 19 Şubat 1984
700876628160000000024 yıl, 103 gün Tatiana Totmianina 2006 Torino Altın 2 Kasım 1981 13 Şubat 2006
700879369200000000025 yıl, 55 gün Elena Valova 1988 Calgary Gümüş 4 Ocak 1963 13 - 28 Şubat 1988
700886000400000000027 yıl, 92 gün Shen Xue 2006 Torino Bronz 13 Kasım 1978 13 Şubat 2006
700889640000000000028 yıl, 148 gün Zhao Hongbo 2002 Salt Lake City Bronz 22 Eylül 1973 17 Şubat 2002
700891186560000000028 yıl, 327 gün Maxim Marinin 2006 Torino Altın 23 Mart 1977 13 Şubat 2006
700910222848000000032 yıl, 144 gün Zhao Hongbo 2006 Torino Bronz 22 Eylül 1973 13 Şubat 2006
700910178784000000032 yıl, 93 gün Ludmila Belousova 1968 Grenoble Altın 22 Kasım 1935 23 Şubat 1968
700889164800000000028 yıl, 93 gün Ludmila Belousova 1964 Innsbruck Altın 22 Kasım 1935 23 Şubat 1964
700889208000000000028 yıl, 98 gün Oleg Vasiliev 1988 Calgary Gümüş 22 Kasım 1959 13 - 28 Şubat 1988