Ariel (marka)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ariel (deterjan) sayfasından yönlendirildi)
Ariel
TürTemizlik
SahibiProcter & Gamble
KökeniBirleşik Krallık
Çıkış1967
İlgili markalarJoy
Satış alanıdeterjan
Web sitesiResmi Sayfası
Ariel marka toz deterjanlar

Ariel, Procter & Gamble şirketine ait çamaşır deterjanı markalarından biri. El yıkama ve çamaşır makinesi için tasarlanmıştır.

Procter & Gamble henüz 1946 yılında ilk deterjan markası olan Alo (Tide) markasını çıkarmakla tüketicileri eline aldı. Şirket pozisyonlarını sağlamlaştırmak için yeni deterjan markası düşünmeye başladı. Ve yeni marka olan Ariel ilk olarak 1967 yılında İngiltere piyasaya çıktı ve leke çıkarma enzimler ile ilk deterjan oldu. Bu, ikiz küvet ve üstten yüklemeli çamaşır makineleri için tasarlanmış yüksek köpüklü toz oldu. Çamaşır makinesinin popülerliğinin yükselmesi ile ona uygun bir düşük köpük varyant 1970'lerin başında başlatıldı. Öncelikle beyaz giysilerden leke çıkarmak için ürünler üreten şirket sonra renkli, ipek, yün, kumaş ve başka kumaşların temizlenmesi için deterjanlar sundu. Toz deterjanlardan başka, 90'lı yılardan sonra şirket sıvı çamaşır deterjanı ve çamaşır deterjanı kapsülü de piyasaya sürdü. 1992 senesinde, insanlara yıkamaları için renk dostu, ağartıcı içermeyen Ariel Color'u sunarak renkleri solmak yerine parlaklaştırdı.2001 senesinde, likit tabletler icat edildi.[1] Dünyanın 100'den fazla ülkesinde tercih edilen deterjanlardan biridir.[2]

2010 yılında Airel için hazırlanmış reklam çarklarının hazırlanmasında Charlie Chaplin, Mahatma Gandi ve George W. Bush gibi simalardan kullanılmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "About us". 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]