Antifederalizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Anti-Federalizm sayfasından yönlendirildi)

Anti-Federalizm, Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nın kabulü sırasında, Anayasa'nın kabulüne karşı çıkan insanların savunduğu düşünce sistemini ifade eder.

Antifederalistler, Anayasa'nın federal yönetime çok fazla güç verdiğini ve böylece bireylerin özgürlüklerini sınırladığını savunurlardı. Ayrıca, Antifederalistler, Anayasa'nın yönetime yeterince denetim sağlamadığını ve böylece yönetimin abartılı bir şekilde güçlenmesine neden olabileceğini savunurlardı.

Antifederalistler, Amerika Birleşik Devletleri'nin kuruluşu sırasında önemli bir rol oynadılar ve onların görüşleri, Anayasa'nın yazılış sırasında dikkate alındı. Özellikle, Antifederalistlerin etkisi, Bill of Rights (Amerikan Hakları Beyannamesi) olarak bilinen ilk on maddeden bazılarının eklenmesine neden oldu. Bu maddeler, bireylerin özgürlüklerini koruma amacıyla yazılmıştır ve Anayasa'nın ilk on maddesi olarak kabul edilir.

Bugün, antifederalistler terimi, genellikle ABD tarihinde Anayasa'nın kabulü sırasında Anayasa'ya karşı çıkan insanları tanımlamak için kullanılır ve Antifederalistlerin görüşleri bugün hala önemli ve tartışılan konular arasındadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]