Adam Walsh cinayeti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Adam Walsh sayfasından yönlendirildi)
Adam Walsh

Adam John Walsh (14 Kasım 1974- 27 Temmuz 1981) 27 Temmuz 1981'de Hollywood, Florida, ABD'deki Sears alışveriş merkezinden kaçırılmış bir Amerikalı erkek çocuğu. Sonradan ölü bulunmuştur. Ölümünden dolayı kimse hapse girmemiştir.

Adam'ın ölümü babası John Walsh'ı çok etkiledi ve onun öldürülen çocukları anlatan America's Most Wanted adlı bir program yapmasına sebep oldu.

Kaçırılması[değiştir | kaynağı değiştir]

Adam'ın annesi Revé, kendisi alışveriş yaparken, Adam'ı alışveriş merkezindeki video salonuna bıraktı. Revé lamba almaya gitmişti. Çocuklar video oynarken sesler çıkarıyorlardı. 17 yaşındaki bir güvenlik görevlisi de onları sessiz olmaları konusunda uyarıyordu.

Revé işini bitirip, oğlu Adam'ı almaya geldiğinde şoke oldu. Çünkü Adam ortalarda yoktu. Alışveriş merkezinin müdürüne ve görevlilere oğlunun kaybolduğunu söyledi ve çocuğun adını anons ettirdi. Ondan sonra oğlunu resepsiyonda beklemeye başladı. Bir süre sonra oğlunun resepsiyona gelmeyeceğini anladı. Adam ile annesi bir daha birbirlerini göremediler. Dedektifler, Adam'ın yanlışlıkla başlarına bir sürü bela açan bir grup büyük çocukların peşine takıldığını düşündüler. Ve çocuklar gittikten sonra Adam'ın kaçırıldığını düşündüler.

Adam'ın kafası 10 Ağustos 1981 günü Vero Beach, Florida'daki bir kanalda bulundu fakat, vücudunun geri kalanı halen bulunamadı.

Sonuçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Adam'ın ölümü, babası John'u National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) adlı bir dernek kurmaya ve America's Most Wanted adlı bir program sunmasına sebep oldu.

Adam'ın anısına kurulan Code Adam adlı bir şirket de, alışveriş merkezlerinde kaybolan çocukları aramaktadır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Öldürülen Amerikalı çocukların listesi