Ace of Base

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ace Of Base sayfasından yönlendirildi)
Ace of Base
Genel bilgiler
Başladığı yerİsveç Göteborg, İsveç
TarzlarEurodance
Pop
Europop
Tekno
Etkin yıllar1990–günümüz
Resmî siteResmi websitesi
Resmi MySpace
ÜyelerJonas Berggren
Ulf Ekberg
Clara Hagman
Julia Williamson
Eski üyelerJenny Berggren
Linn Berggren

Ace of Base, İsveçli dans-pop müzik grubu.

Göteborg, İsveç kökenli bir pop müzik grubudur. Grubun o zamanki ilk üyeleri Jonas "Joker" Berggren, Ulf "Buddha" Ekberg, Malin "Linn" Berggren ve kızkardeşi Jenny Berggren 'di. Müzik dünyasına ise adımını "Tech Noir" ismiyle attı. İsminden de anlaşıldığı gibi grup, tekno müzik yapıyordu. Bir değişime ihtiyaçları olduğunu kanısına vardılar ve 1990'da yepyeni bir tarz ve yepyeni bir isimle müzik dünyasına adeta başka bir kapıdan girdiler. Grup, yeni pop ağırlıklı tarzıyla çalışmalara başladı. Kurulmasından sonra geçen 2 senelik sürede yaptıkları çalışmaların sonucunda 1992'de çıkardıkları ilk albümleri "Happy Nation"'ın 37 milyon kopya satması ile Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandılar. Guiness, Ace of Base'in ilk albümü olan Happy Nation'ı "En çok satan çıkış albümü" olarak duyurdu ve bu başarı kayıtlara geçirildi. Henüz ilk albümle gelen bu inanılmaz başarı, Ace of Base'in önünü açmıştı. Artık Ace of Base, dünyaca ünlü bir gruptu.

Ace of Base, büyük başarı gösteren Happy Nation albümünün ardından "Wheel of Fortune" single'ıyla bir kez daha büyük başarı sağladı. Wheel of Fortune, çıktığı hafta listebaşı oldu. Müzik dünyasında önemli yeri olan bazı listelerde 1. ve 2. parçalar Ace of Base'den çıktı. Listenin en iyi iki parçasının Ace of Base'den çıkması, gerçekten gurur vericiydi. Grup üst üste gelen bu başarılar üzerine durmadı ve çalışmalarını hızlandırarak sürdürdü. 1993'te çıkan "The Sign" albümünün ardından 2 sene boyunca çalışmalar sürdü. Bu iki sene içinde herhangi bir albüm çıkarmayan grup, 1995'te "The Bridge" ile sevenlerinin karşısına çıktı.

Avrupa'da ve dünyanın çeşitli kentlerinde büyük başarılar sağlayan Ace of Base, ülkesi İsveç'te de ilgiyle izleniyordu. İsveç Prensesi Victoria, doğum gününde gruptan bir konser vermesini istedi. Bunun üzerine Ace of Base, prensese ve tam 6.000 izleyiciye 40 dakika süren unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Dünyanın en iyi pop müzik gruplarından biri olarak gösterilen Ace of Base grubu, "The Bridge"in ardından 1998'de "Flowers" ve "Cruel Summer" albümleriyle bir kez daha sevenlerinin karşısına çıktı. "Cruel Summer" albümünde enstrümantal açıdan farklılıklar bulunuyor. Telli çalgıları daha ön planda kullanan grup, bu albümler ile de büyük başarılar hedefliyor.

Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Single: Wheel Of Fortune, All That She Wants, Happy Nation, Waiting For Magic.

  • The Sign (Happy Nation ABD versiyonu) (1994)

Single: All That She Wants, The Sign, Don't Turn Around, Living In Danger.

Single: Lucky Love, Beautiful Life, Never Gonna Say I'm Sorry.

Single: Life Is A Flower, Always Have Always Will, Cruel Summer, Travel To Romantis.

Single: Cruel Summer, Whenever You're Near Me

Single: C'est La Vie Always 21, Hallo Hallo.

Single: Beautiful Morning, Unspeakable

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]