Dock İstasyonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
15.43, 30 Nisan 2017 tarihinde Ben.okucu (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 18555518 numaralı sürüm

Dock İstasyonu (veya bağlantı noktası çoğaltıcısı veya kenetlenme yuvası) bilgisayarda ve videolarda oyun oynarken, tablet benzeri hibrid video oyunu konsolu, Nintendo Switch ve dizüstü bilgisayar gibi ortak bir çevre birimleri için elektronik bir aygıt "takma" basitleştirilmiş bir yol sağlar. Hareketli telefonlardan kablosuz farelere kadar geniş bir yelpazede yerleşik aygıtlar farklı konektörler, güç sinyalleri ve kullanımlara sahip olduğu için yuvalar standart değildir ve bu nedenle genellikle belirli bir aygıt markası ve modeli göz önünde bulundurularak tasarlanır.

Bir dock, bazı dizüstü bilgisayarların bir masaüstü bilgisayarın yerini almasına, makinenin mobil hesaplama işlevselliğinden ödün vermeden izin verebilir.[1] Taşınabilir bilgisayarlar, sistemin özelliklerine bağlı olarak sıcak, soğuk veya bekleme modüllerini takabilir ve çıkarabilir. Soğuk bir kenetlenme yuvasında veya yerinden çıkartıldığında, yerleştirme / çıkarma işleminden önce bilgisayarı tamamen kapatır. Sıcak bir kenetlenme yuvasında veya kenardan çıkarılmak üzere, bilgisayar sabitlenmiş / takılı değilken çalışmaya devam eder. Bazı tasarımlarda kullanılan ara stil, bekleme yerleştirme veya çıkarma, bilgisayar açıkken takılıp takılabilir ve takılmadan önce bir uyku moduna alınmasını gerektirir.

Bağlantı noktası eşleyicileri, bağlantı yuvası vasıtasıyla takılıp çıkarıldığı hariç, işlevsel ve mantıksal olarak bir uzatma kablosu demetiyle özdeşleşirler. Bazıları ayrıca bir pin konumundan diğerine geçmek için elektrik adaptörleri içerir (örneğin, Micro-DVI'tan normal DVI konektörüne).

Bir koparma rıhtımı, kavramsal olarak bir rıhtım biçimindeki bir koparma kutusu. Tipik bir bağlantı noktası eşleyicisinin bir uzantısı olması, yalnızca bilgisayardaki varolan bağlantıları çoğaltmakla kalmaz, aynı zamanda ek bağlantı noktaları da sunar. Modern bilgisayarlar genellikle bunu, yerleşik harici veriyolardaki birçok gizlenmiş izlerden gelen sinyalleri bir konektöre birleştiren, özel, çoğunlukla tescilli bir konektör kullanarak başarırlar.[2] Bu şekilde, yükleme istasyonu, fiziksel olarak bilgisayarda bulunandan çok sayıda bağlantı noktası sunabilir. Bu, ana ünitenin daha az fiziksel porta sahip olmasına ve kullanıcıların anakartının tüm özelliklerine erişmesine olanak tanıyor.

Mobil dock istasyonları

Nintendo Switch, tablet benzeri bir hibrid video oyun konsolu olup ana Switch biriminin yerleştirilebileceği bir yerleştirme istasyonuna sahiptir.

Araç bağlantıları olarak da bilinen mobil bağlantı istasyonları, araçlarda dizüstü, dizüstü bilgisayar ve tablet işlemleri için istikrarlı platformlar sağlar. Birçok endüstri mobil bilgi işlem uygulamasını benimsemiş ve bu nedenle operatörler araçlarını, genelde mobil ofisler olarak adlandırılan mobil saha ofisleri olarak donatmak istemektedir.[3]

Bazı üreticiler, seyahat zorluklarına dayanmak için özel olarak mobil yerleştirme istasyonları tasarlarlar; Bu tür ürünler titreşim ve darbe için MIL-STD 810E yapı özelliklerine sahip olabilir.[4]

Bilgisayarı bir araca güvenli ve ergonomik bir konumda yerleştirme olanağı sağlamak için, mobil bağlantı istasyonları genellikle bir armatür, dizüstü bilgisayar masası veya standart raf ile çiftleşirler. Tüm yerleştirme istasyonlarında olduğu gibi, bir mobil yerleştirme istasyonu kullanıcıya bilgisayarı hızlı ve kolay bir şekilde sabitleme ve çıkarma araçlarını sağlayacaktır.

Kaynakça