Amerika Birleşik Devletleri Anayasası Altıncı Değişikliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
04.11, 2 Aralık 2020 tarihinde Khutuck Bot (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24154568 numaralı sürüm (Bot v3: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir))

Amerika Birleşik Devletleri Anayasasının Altıncı Maddesi, Amerika Birleşik Devletlerinin ülkenin anayasası ile uyumlu olarak yapılan yasa ve antlaşmaları düzenler, hükümetin alacağı bir tutumda bir gereklilik olarak dini bir ölçü kullanmasını yasaklar ve Anayasaya göre Konfederasyon Maddeleri ile daha önce oluşturulan borçlardan da Amerika Birleşik Devletlerini sorumlu tutar.

Yasa Maddesi Metni

Bu Anayasa’nın kabulünden önce yapılmış bütün borç anlaşmaları ve girişilmiş yükümlükler, Konfederasyon için olduğu gibi, bu Anayasa uyarınca Birleşik Devletler için de geçerlidir.

Bu Anayasa ve bu Anayasa uyarınca yapılacak Birleşik Devletler yasaları; ve Birleşik Devletlerin yetkisi altında yapılmış ya da yapılacak, bütün antlaşmalar, ülkenin en üstün yasası olacak; ve bütün eyaletlerdeki yargıçlar, herhangi bir eyaletin anayasası ya da yasalarındaki karşıt hükümlere rağmen bu üstün yasaya uyacaklardır.

Daha önce sözü edilen Senato ve Temsilciler Meclisi üyeleri, ve eyaletlerin yasama meclisleri üyeleri, ve hem Birleşik Devletler hem de eyaletlerin yürütme ve yargı organları yetkilileri, bu Anayasa’ya sadık kalacakları hususunda yemin edecek veya söz vereceklerdir; ancak Birleşik Devletler’de herhangi bir görev veya kamu hizmeti için liyakat unsuru olarak bir din sınavı gerekmeyecektir.[1]

Kaynakça

  1. ^ "The Constitution of the United States: A Transcription". Washington D.C.: National Archives and Records Administration. 8 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2016. 

Dış bağlantılar