İçeriğe atla

Mavi Elmas Toplumu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
18.22, 16 Ocak 2021 tarihinde Sp1dey (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24670006 numaralı sürüm (→‎top: Yazım ve noktalama düzenlemeleri)
Mavi Elmas Toplumu
KısaltmaBDS
Kuruluş2001 (2001)
TürKâr amacı gütmeyen kuruluş
AmaçTopluluk temelli bir organizasyon olan Mavi Elmas Toplumu, cinsel sağlık, insan hakları ve Nepal'de cinsiyet ve cinsel azınlıkların refahı sağlamak için eğitim ve yardım vermeyi amaçlamaktadır.
Konum
Kurucu/YöneticiIchhya Malla
Resmî sitebds.org.np

Mavi Elmas Toplumu (Nepalce: नील हीरा समाज), Nepal'de ki bir LGBT hakları organizasyonudur. Homoseksüellik aleyhine var olan yasaları değiştirmeye ve Nepal'in marjinalize olan eşcinsel, transeksüel ve diğer cinsel azınlık topluluklarının haklarını savunmak için 2001 yılında kurulmuştur. BDS ayrıca, uygun cinsel sağlık konusunda Nepal halkını eğitmeyi, yerel yönetimlerde queer azınlıkları savunmayı, LGBTQ + gençlerinin sanatsal gösteriler yapmaya teşvik etmeyi ve Nepal'deki queerlere karşı olan şiddeti belgelemeyi amaçlıyor. Nepal'in LGBTQ + topluluklarına bir diğer katkısı, HIV/AIDS mağdurlarına bakım, danışmanlık ve hizmetler sağlamaktır. Mavi Elmas Toplumu şu anda İcra Direktörü olan Manisha Dhakal tarafından yönetiliyor ve Nepal tarihindeki ilk gey yasama organı ve Yogyakarta İlkeleri toplantısında 29 uzmandan biri olan Sunil Babu Pant tarafından 2013 yılında kurulmuş ve yönetilmiştir. Mavi Elmas Toplumu'nun en yeni başarılarından biri, Sunil Babu Pant ve diğer insan hakları savunucularının, 2007'de Nepal'in Yüksek Mahkemesine başvurarak, Mahkeme tarafından hükümete, LGBT topluluğu üyelerine karşı açıkça ayrım yapan tüm yasaları yürürlükten kaldırmasına karar verdi. Yasa aynı zamanda hükümetin eşcinsel evlilikleri yasallaştırmasını da emretti.[1]

Konumu

Mavi Elmas Toplumu günümüzde Nepal genelinde 35'ten fazla ofise sahiptir. Merkezi, Dhumbarahi yüksekliği, Katmandu'da bulunur.[2]

Ayrıca bakınız

LGBT hakları kuruluşları listesi

Kaynakça

  1. ^ Being LGBTI in Asia (29 Şubat 2016). "The dawn of a national intersex movement: The first national intersex workshop in Nepal". Medium. 10 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2016. 
  2. ^ "Welcome to Blue Diamond Society 23 Şubat 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.." Web. 15 February 2016.

Dış bağlantılar

Şablon:Portal