İçeriğe atla

Tiyatro Öteki Hayatlar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
12.12, 6 Aralık 2020 tarihinde Khutuck Bot (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 24322190 numaralı sürüm (Bot v3: Kaynak ve içerik düzenleme (hata bildir))

Tiyatro Öteki Hayatlar, İstanbul'da yerleşik olan özel bir tiyatrodur.

2005 yılında, Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu'nun mezun üyeleri tarafından kurulmuştur.

Ödülleri

  • 36. Ulusal İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri - İsmet Küntay Özendirme Ödülü

Sevi Orakoğlu - Fatih'te Son Tango

  • 35. Ulusal İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri - İsmet Küntay Özendirme Ödülü

Tiyatro Öteki Hayatlar - Düriye Teyze

  • 2007 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri - Mansiyon

H. Can Utku - Elim Sende

H. Can Utku - Karşılaşmalar

Pelin Doğru - Karşılaşmalar

Oyunları

  • Adam, F.Yüksel SENDAN

İnsan kendinden kaçabilir mi? Peki ya geçmişinden? Sorumluluk sahibi olmak mı daha kolay yoksa sorumluluktan kaçmak mı? Herkes ikinci bir şans mı ister? Pişman olduğu için mi af diler insan yoksa yeniden pişman olabilmek için mi? "Adam" bu soruların evaplarını size vermiyor, ama çok daha fazlasını soruyor...

  • Fatih'te Son Tango, H.Can UTKU

Torunuyla birlikte İstanbul Fatih'te yaşamakta olan 80 yaşındaki Muazzez Hanım fırtınalı bir sonbahar gecesinde beklenmedik bir konuk tarafından ziyaret edilir ve onunla birlikte geçmiş hayatı içinde yolculuğa çıkarak açık bırakmış olduğu hesaplarını kapamaya çalışır.

  • Düriye Teyze, H.Can UTKU

1986 yazında Çanakkale'de geçen oyunda, dul maaşıyla kıt kanaat geçinmeye çalışırken bir yandan da kendinden daha zor durumda olanlara yardım etmeye çabalayan Düriye Teyze'nin yaşamı İstanbul'da yaşayan yeğeninin ansızın onu ziyarete gelmesiyle birlikte değişir.

  • Elim Sende, H.Can UTKU

2007 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülleri' nde mansiyon kazanan "Elim Sende", birbirine paralel olarak ilerleyen iki öykü ekseninde anne-kız ilişkisinin fırtınalı dünyasını inceliyor. Kimi zaman hüzünlü, kimi zamansa gülünç sularda seyreden iki öykü boyunca anneler ve kızlar sürekli yer değiştirerek birbirlerinin karşısına çıkıyorlar.

  • Doktor Mangalyürek, H.Can UTKU

Her derde deva bir doktor Doktor Mangalyürek. Giderek bir 21. yüzyıl efsanesine dönüşmekte. Flaş dergisinin acar muhabiri Asıl Kopar, Doktor Mangalyürek'le çok özel bir röportaj yaparak hem hastalarıyla seanslarında kullandığı kendine özgü tedavi yöntemlerine tanıklık ediyor, hem de doktorun geçmiş yaşamını sorgulayarak giderek büyümekte olan efsanenin arkasında nasıl bir insan gerçeği bulunduğunu aydınlatmaya çalışıyor.

  • Kış Masalı, H.Can UTKU

"Yabanım, sevgilim, esmerim, sebebim; bir gün bir kış masalında sevip yitirdiğim"... Soğuk bir kış gecesinde bir dağ evinde bulunan beş kişi. Geçmişin acı veren anıları, bugünün tedirgin eden gerçekliği ve bir Sezen Aksu şarkısının dizeleri eşliğinde kabusa dönüşen uykusuz bir gece.

  • Ölü Güvercin, H.Can UTKU

“Ölü Güvercin” Mitos-Boyut 1. Oyun Yazma Yarışması’ nda Başarı Ödülü’ ne layık görülmüştü. İç içe geçmiş dört aşk üçgeninden kurulu geometrisiyle oyun, aşk, ölüm, yitirme, kabullenme, anlama, bağışlama gibi insan duygularına ilişkin temalar üzerine bir “soru sorma egzersizi” niteliğinde.

  • Yalnızlık Oyunları, Gülçin KAYA / H.Can UTKU

Yalnızlığın çoğullaştırılması fikri üzerine birbirinden bağımsız iki kısa oyundan oluşan "Yalnızlık Oyunları" projesi, Gülçin Kaya'nın yazıp yönettiği "Çoksesli Yalnızlık" ve H. Can Utku'nun yazıp yönettiği "Yalnızların Düeti" adlı oyunları tek bir prodüksiyon içinde izleyiciye sunuyor.

  • Karşılaşmalar, H.Can UTKU

Tek perdelik oyun, izleyiciyi 20'li, 40'lı ve 70'li yaşlardaki üç çiftin karşılaşma öykülerine tanık ediyor.

  • Herkes Bize Bakıyor, H.Can UTKU

Sahnesiz Tiyatro Günleri için özel olarak hazırlanan oyun içerik olarak, "kamuya açık bir ortamda özel sorunlarını yükses sesle tartışan bir cift" fikrinden yola çıkarak "mahremiyet, özel hayatın gizliliği, teşhircilik, röntgencilik, ilgi çekme isteği, başkalarının yaşamlarına ilgi duyma eğilimi" temalarını takip ediyor.

  • Öteki, H.Can UTKU

Bir pazar sabahı aynı apartmanın dört farklı dairesinde yaşanan birbirinden bağımsız dört ayrı öyküyü sahneye taşıyan oyun, izleyiciye ikili ilişkilerdeki üçüncü kişi faktörü üzerine dört çeşitleme sunmayı amaçlıyor.

  • Adviye, H.Can UTKU

Otuzlu yaşlarının ortalarında iki kadın... Biri iyi bir anne, diğeri başarılı bir avukat. İkisinin de adı Adviye. Üstelik bundan çok daha fazla ortak noktaları var. Günün birinde ve hiç beklenmedik biçimde karşılaşmaları onları kendi geçmişlerine doğru birer yolculuğa çıkarıyor ve hayatlarının daha önce farkında olmadıkları birer yüzünü keşfediyorlar. Yoksa hepimizin hayatlarının birden çok versiyonu mu var?

Dış bağlantılar