6ixtynin9

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ruang Talok 69 (Tayca: เรื่องตลก 69, İngilizce: 6ixtynin9 veya A Funny Story About 6 and 9), Pen-Ek Ratanaruang tarafından yazılan ve yönetilen 1999 Tay kara komedi suç filmidir. Taylandlı yazar ve yönetmenin ikinci uzun metrajlı filmidir. Tayland pembe dizilerinin popüler yıldızı Lalita Panyopas'ı canlandırıyor.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Tum, personel çıkarmak zorunda kalan bir bankada çalışan bir sekreterdir. Patron, hangi kişileri kovacağını seçmeye dayanamadığından, kimin ayrılacağını belirlemek için Kau Cim'i kullanır. Tum şanssız sayılardan birini çekiyor. Apartmanına geri döndüğünde, asansörün bozuk olduğunu ve biraz fazla yardımcı olan genç bir adam tarafından rahatsız edildiğini fark eder. Yine de misafirperver ve arkadaş canlısıdır. Yalnız kaldığında, ev temizlik kimyasalları içmek veya tabancayla kafasını uçurmak da dahil olmak üzere her türlü intihar senaryosunu hayal ediyor.

Garip için şansı ertesi sabah kapısının önünde hazır bir erişte kutusu bulduğunda değişir. 500 baht banknotlarla dolu. Görünüşe göre, apartman kapısındaki numara olan 6'nın bir çivisi eksik olduğu için orada bırakılmış, bu yüzden ters çevrilerek, aslında koridorun sonundaki apartman 9'da yaşıyormuş gibi görünüyor. Kısa bir süre sonra, Muay Thai kampından birkaç haydut, kutuyu görüp görmediğini sorar. Dairesine girmeye zorlarlar, ancak kazayla öldürülürler.

Tum, cesetlerinden kurtulmaya, uçak bileti almaya, sahte pasaport ve vize almaya, erişte kutusunu yanına almaya ve hayatının geri kalanını başka bir yerde geçirmeye karar verir. Ama sahte pasaportlar yapan gangster Kanjit, uzak durması gereken adam olur. Muay Thai organizatörü tarafından gönderilen daha fazla adam, Tum'un evine döndüğünde gardırobunda çabucak saklandığı dairesinde görünür. Meraklı komşusu Pen'in sevgilisi olan genç bir polis aniden onu arar ve cesetleri bulur. Gizli adam, silahını doğrulttuğunda polisin dikkatini çeker ve ardından çıkan çatışmada ikisini de öldürür.

Tum iki cesedi saklamaya çalışırken, Pen polisin hala evinde olduğuna inanarak ziyarete gelir. Daha sonra başka bir adam daireye gelir ve kayıp adamları arar ve yanlışlıkla polisin bir kapının arkasına gizlenmiş cesedine ateş ettikten sonra polisi öldürdüğünü düşünür. Tum daha sonra ortalığı temizlemeye ve polisin cesedini saklamaya çalışırken, Pen ve diğer komşular anahtar deliğinden onu gözetler ve yanlışlıkla polisle ilişkisi olduğuna inanırlar. Pen, Tum'un ne yaptığını anlamanın yollarını düşünür ve onun hakkında en kötüsünü tahmin etmeye başlar.

Bir de Tum'un erkek arkadaşının onu aldatması yüzünden perişan olan arkadaşı Jim var. Tum, pasaportunu almak için Jim'i yanına alır ve Jim yanlışlıkla çapraz ateşe yakalanır. Tum, Pen'in ona cesetlerin göle nasıl atıldığını ve orada ne varsa kaybolduğunu söylediğini hatırlıyor. Bu nedenle, sadece suçluluk duygusuyla kaçarak parayı yatırır.

Oyuncu Kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Morris, Ron. 2000. "Bangkok Sevki[1]", Gelecek Çerçeve (17 Ekim 2006'da alındı).

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Pen-Ek Ratanaruang Filmleri
Gelecek Filmler
Kısa Filmler
  1. ^ "Bangkok Dispatch: Thailand's New Wave Cinema - A talk with maverick filmmaker Pen-ek Ratanaruang". web.archive.org. 27 Eylül 2007. 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2022. 
  2. ^ "Wayback Machine". web.archive.org. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2022.