2016 palyaço ihbarları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kötü palyaço

2016 palyaço ihbarları, Ekim 2016'dan beri görülen birçok bireyin palyaço gibi giyinip ormanlık alanlar, okul kampüsleri ve sokaklarda görülme olayları. İlk olarak Güney Karolina'da görülen palyaçolar, birkaç gün içinde tüm Amerika Birleşik Devletleri'nde, Kanada'da ve 18 farklı ülkede görülmeye bașlandı.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Katil palyaço terimi ilk olarak Stephen King'in O romanında ortaya çıktı. Ardından birçok șakacı, katil palyaçolar gibi giyinip insanları șaka amaçlı korkutmaya ve video çekip Youtube'a yüklemeye bașladı. Ancak șaka amaçlı yapılan gösteriler ölüm tehditleri, darp, özel mülkiyete izinsiz girme ve kamu düzenini bozma gibi birçok suça dönüștü ve șaka amacından saptı.

İhbarlar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk ihbarlar Eylül 2016'da Güney Karolina'dan geldi. Polise birçok palyaçonun okul kampüsler de, ormanlık alanlar da ve evlerin önün de insanları korkuttukları, tehdit ettikleri ve çocukları ormanlık alanlara çekmeye çalıștıkları ihbar edildi.

Ekim 2016'da birçok palyaço Twitter hesapları üzerinden cadılar bayramında sokaklara çıkacaklarını ve ~Arınma Gecesi~ yapacaklarını bildirdiler. Tehditler üzerine çoğu bölgede etkinlikler iptal edildi ve sokaklar boș kaldı. Arabayla gezen bir aileye de Arınma Gecesi maskeleri takan 20 kișilik bir grup saldırdı.

Birçok eyalette okullara sosyal medyadan gelen tehdit mesajları nedeniyle birçok okul birkaç gün tatil edildi. Tehdit mesajları atanların çoğu tatil edilen okullardan öğrenciler olduğu anlașıldı ve gözaltına alındılar. Șakayı yapanların tutuklanmasına rağmen okulların ön kapısında polis bir ay boyunca nöbet tuttu.

Almanya'da 14 yașında bir çocuk kendisini kovalayan bir palyaçoyu bıçakladı.

Oklahama'da bir kadın iki palyaço tarafından arabasından indirilip darp edildi ve suratında sigara izmariti söndürüldü.

Pensilvanya'da 16 yașında bir genç bir palyaço tarafından bıçaklandı.