Bhakti: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Etiket: Geri alındı
176.88.86.231 tarafından yapılan 24563614 sayılı değişiklik geri alınıyor. Gerekçe: Eksik kaynak
Etiket: Geri al
 
1. satır: 1. satır:
'''Bhakti''' ([[Sanskrit]]: भक्ति) kelime anlamıyla "bağlılık, katılım, [[sevgi]], [[saygı]], [[inanç]], ibadet, dindarlık ve aşk" anlamına gelir. Bhakti, [[Hinduizm]]'de kendini adamış kişinin bir [[tanrı]]ya bağlılığını ve sevgisini ifade eder.
'''Bhakti''' ([[Sanskrit]]: भक्ति) kelime anlamıyla "bağlılık, katılım, [[sevgi]], [[saygı]], [[inanç]], ibadet, dindarlık, aşk" anlamına gelir. Bhakti, [[Hinduizm]]'de kendini adamış kişinin bir [[tanrı]]ya bağlılığını ve sevgisini ifade eder.


Hint dinlerinde Bhakti, özellikle kişisel bir tanrı veya manevi düşünceler için "duygusal [[adanmışlık]]"tır. Bhakti hareketi [[Delhi Sultanlığı]] döneminde [[Kuzey Hindistan]]'a ulaştı ve Babürlüler döneminde büyüdü.
Hint dinlerinde Bhakti, özellikle kişisel bir tanrı veya manevi düşünceler için "duygusal [[adanmışlık]]"tır. Bhakti hareketi [[Delhi Sultanlığı]] döneminde [[Kuzey Hindistan]]'a ulaştı ve Mugal döneminde büyüdü.


Hinduizm'de Nirguni Bhakti ve [[Sikhizm]]'de bulunur.
Hinduizmde Nirguni Bhakti ve [[Sihizm]]'de bulunur.


{{Hinduizm-taslak}}
{{Hinduizm-taslak}}

12.41, 5 Ocak 2021 itibarı ile sayfanın şu anki hâli.

Bhakti (Sanskrit: भक्ति) kelime anlamıyla "bağlılık, katılım, sevgi, saygı, inanç, ibadet, dindarlık, aşk" anlamına gelir. Bhakti, Hinduizm'de kendini adamış kişinin bir tanrıya bağlılığını ve sevgisini ifade eder.

Hint dinlerinde Bhakti, özellikle kişisel bir tanrı veya manevi düşünceler için "duygusal adanmışlık"tır. Bhakti hareketi Delhi Sultanlığı döneminde Kuzey Hindistan'a ulaştı ve Mugal döneminde büyüdü.

Hinduizmde Nirguni Bhakti ve Sihizm'de bulunur.