Merve tepesi: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Yozer1 (mesaj | katkılar)
k Düzeltme
Merveozay (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''Merve''' ([[Arapça]]: '''المروة''') , [[Mekke]] ve [[Medine]] arasında kutsal bir tepe ismidir. Arapça'da "çakıl taşı" anlamına gelmektedir. Müslümanlar [[hac]]ca gittiklerinde, '''Merve''' ve [[Safâ]] tepeleri arasında yedi kere gidip gelerek vâcip olan [[sa'y]] ibâdetlerini yerine getirirler.
'''Merve''' ([[Arapça]]: '''المروة''') , [[Mekke]] ve [[Medine]] arasında kutsal bir tepe ismidir. Arapça'da "çakıl taşı" anlamına gelmektedir. Müslümanlar [[hac]]ca gittiklerinde, [[Merve]] ve [[Safâ]] tepeleri arasında yedi kere gidip gelerek vâcip olan [[sa'y]] ibâdetlerini yerine getirirler.


== İbrâhim'in nişanları Safâ ile Merve ==
== İbrâhim'in nişanları Safâ ile Merve ==
Kelime olarak "[[safâ]]" ihtiyaç karşılamak, "merve" ise cömertlik ya da bâzı kaynaklara göre gözyaşı demektir. Safâ ile Merve (ihtiyaç karşılama ile cömertlik) Allah'ın [[wiktionary:tr:bellik|bellik]]lerindendir ve [[İbrahim]]'in nişanlarındandır.
Kelime olarak "[[safâ]]" ihtiyaç karşılamak, [[Merve]] ise cömertlik ya da bâzı kaynaklara göre gözyaşı demektir. Safâ ile [[Merve]] (ihtiyaç karşılama ile cömertlik) Allah'ın [[wiktionary:tr:bellik|bellik]]lerindendir ve [[İbrahim]]'in nişanlarındandır.


[[Kuran]]-ı Kerime göre:
[[Kuran]]-ı Kerime göre:

Sayfanın 08.49, 22 Eylül 2014 tarihindeki hâli

Merve (Arapça: المروة) , Mekke ve Medine arasında kutsal bir tepe ismidir. Arapça'da "çakıl taşı" anlamına gelmektedir. Müslümanlar hacca gittiklerinde, Merve ve Safâ tepeleri arasında yedi kere gidip gelerek vâcip olan sa'y ibâdetlerini yerine getirirler.

İbrâhim'in nişanları Safâ ile Merve

Kelime olarak "safâ" ihtiyaç karşılamak, Merve ise cömertlik ya da bâzı kaynaklara göre gözyaşı demektir. Safâ ile Merve (ihtiyaç karşılama ile cömertlik) Allah'ın belliklerindendir ve İbrahim'in nişanlarındandır.

Kuran-ı Kerime göre: Beytullah'ı (Kâbe, Beytü'l-harâm) hacc veya umreyle ziyâret edenin onları tavâf (hizmet) etmesinde kendisi için bir günah yoktur. Kim, içinden gelerek hayır işlerse Allah şâkirdir (teşekkür eder), Alîm'dir ve en iyi bilendir.[1]

Kaynakça

  1. ^ Kuran: 2/158, 5/97