Buluş: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q123492 sayfası üzerinden sağlanan 58 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Değişiklik özeti yok
7. satır: 7. satır:
[[Kategori:Buluşlar| Buluş]]
[[Kategori:Buluşlar| Buluş]]
[[Kategori:Patent hukuku]]
[[Kategori:Patent hukuku]]

Çalışan ve üreten, bilimsel düşünce ve teknolojik fikirlerini hayata geçirememiş mucitleri bir araya getirmek; Ülkemize ve toplumumuza farklılık kazandıracak her türlü olumlu yeni düşünceye birlikte güç vermek, atıl durumda kalmış binlerce projeye destek bularak birliğe üye olan mucitlere düşündüklerinin ve ürettiklerinin karşılığını almalarını sağlamak, Ayrıca;Sermayesi olan ve iş kurmak ya da işini geliştirmek isteyen girişimcilere veya firmalara fikir verebilecek projeler üreterek yeni istihdam sahaları ortaya çıkartmak ve ülke kalkınmasına katkıda bulunmak, Birliğin kuruluş amaçlarıdır.
www.mucitlerbirligi.com

Sayfanın 09.28, 27 Mart 2013 tarihindeki hâli

Buluş ya da icat, daha önce bulunmayan bir şeyin insan çabasıyla geliştirilmesidir. İcatların çoğu daha önce var olan teknolojilerin yeni ve benzersiz biçimde bir araya getirilmesinin sonucudur. Bu yeni ürün belirli bir insan gereksinimini karşılama çabası sonucunda, mucidin bir işi daha çabuk ya da daha verimli yapma isteği sonucunda, hatta bazen rastlantıyla ortaya çıkabilir. Bireysel çalışmanın sonucu olabileceği gibi, ekip çalışmasıyla da gerçekleştirilmiş olabilir. Zaman zaman icatların, dünyanın farklı kesimlerinde aynı sıralarda, ama birbirlerinden bağımsız olarak ortaya çıktıkları da görülür.

Yeni olan, tekniğin bilinen durumunu aşan ve sanayiye uygulana bilinen buluşlar patent tesciliyle koruna bilinir.

Çalışan ve üreten, bilimsel düşünce ve teknolojik fikirlerini hayata geçirememiş mucitleri bir araya getirmek; Ülkemize ve toplumumuza farklılık kazandıracak her türlü olumlu yeni düşünceye birlikte güç vermek, atıl durumda kalmış binlerce projeye destek bularak birliğe üye olan mucitlere düşündüklerinin ve ürettiklerinin karşılığını almalarını sağlamak, Ayrıca;Sermayesi olan ve iş kurmak ya da işini geliştirmek isteyen girişimcilere veya firmalara fikir verebilecek projeler üreterek yeni istihdam sahaları ortaya çıkartmak ve ülke kalkınmasına katkıda bulunmak, Birliğin kuruluş amaçlarıdır. www.mucitlerbirligi.com