Aziz Patrik Günü: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Nazif İLBEK (mesaj | katkılar)
k yzm ve dzn
Nazif İLBEK (mesaj | katkılar)
k dzn
1. satır: 1. satır:
[[Dosya:Chicago River dyed green, focus on river.jpg|200px|right|thumb|Chicago nehri Aziz Patrick günü için her yıl yeşile boyanır.]]
[[Dosya:Chicago River dyed green, focus on river.jpg|200px|right|thumb|Chicago nehri Aziz Patrick günü için her yıl yeşile boyanır.]]
'''Aziz Patrick Günü''', ''St. Paddy'nin günü'' veya ''Paddy'lerin günü'' ([[Galce]]: ''Lá 'le Pádraig or Lá Fhéile Pádraig''), [[İrlanda]]'nın koruyucu azizlerinden biri olan '''Patrick'''<nowiki>'</nowiki>in (385-461) adına kutlanan festival. ''Paddy'' ismin Galce'si olan Padraig'den türemiştir ve İrlandalılardan bahsederken de kullanılır. Patrick'in öldüğü 17 Mart tarihinde kutlanır. İrlandalıların ulusal günü olan 17 Mart, başta [[İrlanda Cumhuriyeti]] ve [[Kuzey İrlanda]] olmak üzere bazı ülkelerde tatildir. Dünyanın bir çok ülkesinde etkinliklerle kutlanan bu gün [[katolik]] kilisesi için kutsal bir gündür.
'''Aziz Patrick Günü''', '''St. Paddy'nin günü''' veya '''Paddy'lerin günü''' ([[Galce]]: ''Lá 'le Pádraig or Lá Fhéile Pádraig''), [[İrlanda]]'nın koruyucu azizlerinden biri olan '''Patrick'''<nowiki>'</nowiki>in (385-461) adına kutlanan festival. ''Paddy'' ismin Galce'si olan Padraig'den türemiştir ve İrlandalılardan bahsederken de kullanılır. Patrick'in öldüğü 17 Mart tarihinde kutlanır. İrlandalıların ulusal günü olan 17 Mart, başta [[İrlanda Cumhuriyeti]] ve [[Kuzey İrlanda]] olmak üzere bazı ülkelerde tatildir. Dünyanın bir çok ülkesinde etkinliklerle kutlanan bu gün [[katolik]] kilisesi için kutsal bir gündür.


{{Belirli gün ve haftalar-taslak}}
{{Belirli gün ve haftalar-taslak}}

Sayfanın 14.04, 21 Ocak 2012 tarihindeki hâli

Chicago nehri Aziz Patrick günü için her yıl yeşile boyanır.

Aziz Patrick Günü, St. Paddy'nin günü veya Paddy'lerin günü (Galce: Lá 'le Pádraig or Lá Fhéile Pádraig), İrlanda'nın koruyucu azizlerinden biri olan Patrick'in (385-461) adına kutlanan festival. Paddy ismin Galce'si olan Padraig'den türemiştir ve İrlandalılardan bahsederken de kullanılır. Patrick'in öldüğü 17 Mart tarihinde kutlanır. İrlandalıların ulusal günü olan 17 Mart, başta İrlanda Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda olmak üzere bazı ülkelerde tatildir. Dünyanın bir çok ülkesinde etkinliklerle kutlanan bu gün katolik kilisesi için kutsal bir gündür.