Hafif raylı sistem: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Karadenizlim25 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Karadenizlim25 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
[[Resim:Metro Gold Line Breda P2550.jpg|thumb|[[Los Angeles]]'ta toplu taşımanın genişlemesi büyük ölçüde hafif raylı sistem ile olmuştur.]]
[[Resim:Metro Gold Line Breda P2550.jpg|thumb|[[Los Angeles]]'ta toplu taşımanın genişlemesi büyük ölçüde metroley ile olmuştur.]]
'''Hafif raylı sistem''', daha yüksek kapasite ile çalışan kentsel bir [[tramvay]] sistemidir. Hafif raylı sistemlerde kullanılan vagonlar sıradan tramvaylardan daha hızlıdırlar ancak [[metro]] vagonlarından daha hafiftirler. Son zamanlarda ağır raylı sistemler ile karşılaştırıldığında düşük maliyetleri ve artan güvenilirlikleri ile yoğun olarak tercih edilmektedirler.
'''Metroley''' yada '''Hafif raylı sistem''', daha yüksek kapasite ile çalışan kentsel bir [[tramvay]] sistemidir. Hafif raylı sistemlerde kullanılan vagonlar sıradan tramvaylardan daha hızlıdırlar ancak [[metro]] vagonlarından daha hafiftirler. Son zamanlarda ağır raylı sistemler ile karşılaştırıldığında düşük maliyetleri ve artan güvenilirlikleri ile yoğun olarak tercih edilmektedirler.


== Dış bağlantılar ==
== Dış bağlantılar ==

Sayfanın 20.00, 20 Ağustos 2017 tarihindeki hâli

Los Angeles'ta toplu taşımanın genişlemesi büyük ölçüde metroley ile olmuştur.

Metroley yada Hafif raylı sistem, daha yüksek kapasite ile çalışan kentsel bir tramvay sistemidir. Hafif raylı sistemlerde kullanılan vagonlar sıradan tramvaylardan daha hızlıdırlar ancak metro vagonlarından daha hafiftirler. Son zamanlarda ağır raylı sistemler ile karşılaştırıldığında düşük maliyetleri ve artan güvenilirlikleri ile yoğun olarak tercih edilmektedirler.

Dış bağlantılar