Aya Nikola: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Frknsmtaltn (mesaj | katkılar)
→‎Kiliseler: Ek bilgi
Etiketler: Mobil değişiklik Mobil ağ değişikliği
Grand Scient (mesaj | katkılar)
yazım düzeltmesi
1. satır: 1. satır:
'''Aya Nikola''' (Yunanca: Άγιος Νικόλαος), (''Barili Nikola'' ya da ''Myralı Nikola'' olarak da bilinir), [[Likya]]'nın Myra yöresinde ([[Demre]]) yaşamış<ref name=Nicholas>{{Britannica|Nicholas, Saint}}</ref> bir 4. yüzyıl Hristiyan [[aziz]]i.<ref name=Santa>{{Britannica|Santa}}</ref> [[Yunanistan]]'ın, [[Rusya]]'nın, çocukların ve denizcilerin azizi kabul edilir. Aya Nikola adına kurulmuş pek çok şehir ve kilise bulunur. Ayas Nikola adı ile şunlarda biri kastedilmiş olabilir:
'''Aya Nikola''' (Yunanca: Άγιος Νικόλαος), (''Barili Nikola'' ya da ''Myralı Nikola'' olarak da bilinir), [[Likya]]'nın Myra yöresinde ([[Demre]]) yaşamış<ref name=Nicholas>{{Britannica|Nicholas, Saint}}</ref> bir 4. yüzyıl Hristiyan [[aziz]]i.<ref name=Santa>{{Britannica|Santa}}</ref> [[Yunanistan]]'ın, [[Rusya]]'nın, çocukların ve denizcilerin azizi kabul edilir. Aya Nikola adına kurulmuş pek çok şehir ve kilise bulunur. Aya Nikola adı ile şunlar da kastedilmiş olabilir:


* [[Noel Baba]] (Piskopos Nikola)
* [[Noel Baba]] (Piskopos Nikola)

Sayfanın 08.13, 18 Nisan 2017 tarihindeki hâli

Aya Nikola (Yunanca: Άγιος Νικόλαος), (Barili Nikola ya da Myralı Nikola olarak da bilinir), Likya'nın Myra yöresinde (Demre) yaşamış[1] bir 4. yüzyıl Hristiyan azizi.[2] Yunanistan'ın, Rusya'nın, çocukların ve denizcilerin azizi kabul edilir. Aya Nikola adına kurulmuş pek çok şehir ve kilise bulunur. Aya Nikola adı ile şunlar da kastedilmiş olabilir:

Yerleşim birimleri

Kiliseler

Kaynakça

  1. ^ "Saint Aya Nikola." Encyclopædia Britannica. Encyclopædia Britannica Online. Encyclopædia Britannica Inc.
  2. ^ "Aya Nikola." Encyclopædia Britannica. Encyclopædia Britannica Online. Encyclopædia Britannica Inc.