Kullanıcı mesaj:Dünya vatandaşı/Yardım

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seçkin ve kaliteli içerik tartışmaları

Seçkin madde adayları

Mermer Köşk (2. aday gösterme) · Yaren (leylek) · Park Otel · Tetrakloroetilen · If Day (2. aday gösterme) · Küçük orman ötleğeni · Stendhal · Oregon Üniversitesi · Japonya · Kerem Aktürkoğlu (2. aday gösterme)


Seçkin liste adayları

Rusya'daki Dünya Mirasları listesi · Finlandiya'daki Dünya Mirasları listesi · Güney Kore'deki Dünya Mirasları listesi · 100 veya daha fazla UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıkan futbolcuların listesi · Azerbaycan'daki Dünya Mirasları listesi · Arnavutluk'taki Dünya Mirasları listesi · FIFA Yılın En İyi Erkek Futbolcusu · Nobel Barış Ödülü sahipleri listesi (2. aday gösterme) · FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçları listesi


Seçkin resim adayları

İspanya'da eski bir yüksek fırın · Panoramic view of Istanbul- Yeni Cami (The New Mosque), Galata Bridge. Turkey, Southeastern Europe.jpg · Asahi Breweries headquarters building with the Asahi Flame and Skytree at blue hour with full moon, Sumida-ku, Tokyo, Japan.jpg (2. aday gösterme)


Kaliteli madde adayları

Seniha Bedri Göknil · Hekzaklorobütadien · Ege sanatı · Taksim toplantısı · İngiltere · İvan Pavloviç Sereda (2. aday gösterme) · Nusret Bey · Nahçıvan Uyezdi · Enlil · Nutuk (Mustafa Kemal Atatürk) · Tokyo Kulesi · 2010 Kış Olimpiyatları'nda Özbekistan · TCG Heybeliada (F-511) · 2010 Kış Olimpiyatları'nda Kırgızistan · 2006 Kış Olimpiyatları'nda Kırgızistan · 2010 Kış Olimpiyatları'nda Azerbaycan


Seçkin madde incelemesi

Janet Jackson

Vikipedi:Babil
Bu kullanıcı bir eczacı'dır.
Bu kullanıcı bir Vikipedikoliktir.
Bu kullanıcı Avrupa'da yaşamaktadır.
fr Cette personne a pour langue maternelle le français.
nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-1 Diese Person hat grundlegende Deutschkenntnisse.
es-1 Este usuario puede contribuir con un nivel básico de español.
Diğer kullanıcılar
Bu kullanıcı dünya vatandaşıdır.

Arşivler : Arşiv (2006)

Ülkeler ve milletler[kaynağı değiştir]

Selamlar,

  • Ülkeler ve milletler kategorilerinde bana paralel olarak bazı çok gerekli düzenlemeleri yaptığınızı farkettim. Benim bazı eksik bıraktığım yerleri de düzeltmişsiniz, çok teşekkürler. Kolay gelsin. Yanlız Çek Cumhuriyeti'nde açtığınız 2 kategorinin adlarını acaba biraz değiştirmemiz mümkün mü? Kategori:Çek coğrafyası yerine Kategori:Çek Cumhuriyeti coğrafyası kullanmak daha iyi olacak sanıyorum. Evet biraz uzun ama Çek sözcüğü sadece Çek milleti için kullanılıyor sanıyorum. Çeklerin ülkesi için Çek Cumhuriyeti'nden başka bir sözcük yok. Yani Çekya veya Çekistan olmuyor. O yüzden bence Kategori:Çek nehirleri de Kategori:Çek Cumhuriyeti nehirleri olarak değiştirilmeli.
  • Bir de ülkelerin şehirleri alt kategorisini ülkelerin coğrafyası altına koyuyorsunuz. Buna bilimsel açıdan bir itirazım yok. Ancak bence şehirler ayrıca ülkenin ana kategorisine de koymak gerektiğini düşünüyorum. İngilizce Wiki'de de bu yapılmış. Sebebi de kategorilerde gezinen kullanıcıların şehirleri daha kolayca bulabikategorilerinde olacağını düşünüyor. Eğer şehirleri ana kategorilerde bulamazlarsa ülkelerin coğrafyaları kategorilerine bakmayı akıllarına getirmeden şehirler kategorilerinin mevcut olmadığı sonucuna vardıklarını düşünüyorum. Yani bilimsel değil ama pragmatik nedenlerle şehirler kategorilerini ülkelerin ana kategorilerine de ek olarak yerleştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Lütfen İngilizce Wiki'ye bakınız: en:Category:Cities and towns in the Czech Republic kategorisinin hem en:Category:Czech Republic hem de en:Category:Geography of the Czech Republic kategorilerinin altında olduğunu göreceksiniz. Selamlar. Kolay gelsin. ----Vikiyazar 14:10, 15 Ocak 2007 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Satranççıdır diye yeni madde açıp satranç'a yönlendireceğine, satranççıdır yazamaz mıydın ?

(← 19:38, 8 Şubat 2007 85.96.237.16
Evet, affedersiniz (ben çok az Türkçe biliyorum L

medicine article[kaynağı değiştir]

hi, i see that you're editing some medicine articles...i'm kind of interested in the topic so i could help if you need any. (i could write in french but i'm not that comfortable in the language actually...i hope you're comfortable in english...if not, please tell so)--Quinlan Vos 22:48, 8 Şubat 2007 (UTC)

Hi, the names you make categories with are incorrect, "Cezayir'deki şehirleri" must be "Cezayir'deki şehirler"... So I wanted to warned you, iyi çalışmalar. dankjewel... tot snel --Danbury ileti 16:02, 13 Şubat 2007 (UTC)

İ wan't you to know that there are many people who recordnize, how great work you do.--Erdall 06:03, 17 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba Dünya Vatandaşı, az önce merak edip baktım, katkıların 10.000 geçmiş olduğunu gördüm. Biliyorum pek Türkçe anlamıyorsun, o yüzden fazla uzatmıycam:

--Erdall 06:03, 17 Şubat 2007 (UTC)

Kategorilere dokunmayınız[kaynağı değiştir]

Tartışma:Akarca, Elbistan okuyunuz, lütfen!--Etrüsk 22:02, 27 Şubat 2007 (UTC)

  • Hello,

I worked on it a bit... I'm really busy nowadays so I am not sure if I can finish translating and correcting the text... So it would be really good if you can ask someone else... still I'll try to have a look on it whenever I'm free. Thanks for informing and contributing. - Noumenon mesajkatkılar 16:40, 28 Şubat 2007 (UTC)

  • Hello,

I will work on it. Barış Toprak 20:06, 6 Mart 2007 (UTC)

i am exactly admirer of you , cos of editing so greatly with a little knowledge of turkish. Delamorenamesaj 08:38, 11 Mart 2007 (UTC)

'Dünya vatandaşı merhaba, bu maddeyi genişletmeyi düşünüyor musunuz ? Eğer düşünmüyorsanız taslak kriterini sağlaması için bilgi girmek istiyorum.' -- tema 20:12, 11 Mart 2007 (UTC)

Merhaba.

1) Kale için diğer diller büyük bir madde var, değil mi ? Örnekler : en:Castle, simple:Castle, de:Burg, es:castillo, fr:Château fort, nl:Kasteel

2) Benim için, her kategoride (örneğin: Kategori:Kaleler) bir ana madde hoş gelmek, değil mi ?

Affedersiniz kötü Tükçe.

İyi akşamlar. Dünya vatandaşı 20:32, 11 Mart 2007 (UTC)

İyi bir düşünce, yine de en azından taslak kriterini karşılamak gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi, isterseniz genişletebiliriz. Kolay gelsin, iyi akşamlar -- tema 20:39, 11 Mart 2007 (UTC)

Kadri Yamaç : Doğum : 1956 ? 1958 ?[kaynağı değiştir]

burda ne demek istediğini anlamadım kusura bakmay.erdem 21:35, 11 Mart 2007 (UTC)

Kategori:Kadın filozoflar[kaynağı değiştir]

Hello Pierre, I see that you have created Kategori:Kadın filozoflar and was wondering whether you also intended to create Kategori:Erkek filozoflar and categorize all philosophers according to their sex? The same question goes for other occupations also of course. I hope you do believe in equal treatment for males and females so that you will not neglect the Erkek categories.  :-) --İnfoCan 02:46, 12 Mart 2007 (UTC)

P.S.: I read French well, but am more fluent in English.--İnfoCan 02:46, 12 Mart 2007 (UTC)

Dünya vatandaşı??[kaynağı değiştir]

Bu dünya vatandaşı yaygarası nedir? türklüğünüz den mi utanıyorsunuz? yoksa türk mü değilsiniz--YoungOttoman 18:20, 21 Mart 2007 (UTC)

Dünya olmasaydı üzerinde rahatça bulunabileceğin bir vatanın olur muydu sence? Dünya'yı sevebilmenin bir sebebi bence bu. Bir de kendisi Türk değil, sayfasına da bakacağın üzere Belçikalı olduğu anlaşılıyor. OnurTkatkılar 19:12, 29 Nisan 2007 (UTC)

Haklı düşüncelere sahipsiniz.Irklar arasında ayrım olsa bile Dünya birleşince bunun ne önemi kalır ki? Right ideas you have! --KafKAs KarTaLı 17:32, 25 Mart 2007 (UTC)

Arı Ödülü[kaynağı değiştir]

Dünya vatandaşı'na Wikipedia Türkçe'ye yaptığı düzenli ve olumlu katkıları için ARI ödülü Etrüsk tarafından 2 Nisan 2007 (GMT+2) günü nitelikli katkılarınızın sürdürülebilir olması amacıyla sunuldu. Teşekkür ederiz.

--Etrüskileti 00:18, 2 Nisan 2007 (UTC)


Birşey değil ! Dünya vatandaşı 00:26, 2 Nisan 2007 (UTC)

Thank you very much![kaynağı değiştir]

I just wanted to express how indebted I feel to you for all your invaluable contributions to the Turkish Wikipedia. Your hard work is impossible to miss. Thank you very very much! ---Vikiyazar 14:18, 3 Nisan 2007 (UTC)

81.214.70.129[kaynağı değiştir]

The event happened last August, the IP# looks like a dynamically assigned one. Nothing to be done about it. Thanks. --İnfoCan 19:35, 4 Nisan 2007 (UTC)

Hello, Dünya vatandaşı

I just want to inform you about some wrong words that you use in your user page. The Turkish meaning of "Welcome" is "Hoş geldin (informal)" or "Hoş geldiniz(formal also plural form)". "Hoş" means well in English and "gelmek" is the verb for English come. Merhaba means hello.

And the word Archive written like Arşiv not with f. Also if you want to say "my name is Pierre" in Turkish you can say like "Benim adım Pierre" or "Adım: Pierre". "Öz Ad" is not right. As I mentioned above I just want to inform you. Maybe that can help you by learning Turkish.

İyi çalışmalar.

--Ruzgarmesaj 23:36, 4 Nisan 2007 (UTC)

Türk idari sistemi hakkında biraz bilgi:

1- Merkez İlçe/Subprovince centre: Bir kaymakamın idaresinde bulunmayan ve doğrudan doğruya vali tarafından yönetilen, il merkezine bağlı bucak, belediye ve köylerin sınırları ile çevrili alanı ifade eder. /Sub-province constituting the centre of province
2- Merkez Bucak/District center: Bir bucak müdürünün idaresinde bulunmayan ve doğrudan doğruya kaymakam tarafından yönetilen ilçe merkezine bağlı belediye ve köylerin sınırları ile çevrili alanı ifade eder: District constituting the centre of subprovince
3- Mahalle/Neighbourhood: 1580 sayılı Belediye Kanununa göre kurulan yerleşim birimlerini ifade eder./The administrative (residential) area within municipalities
4- Bağlı/Dependencies: belediye ve köylere bağlı kom, oba, mezra, yaylak, kışlak, ılıca, kaplıca gibi yerleşme yerlerini ifade eder. /The settlements within boundaries of any village or municipality but situated geographically outside downtown

--Etrüskileti 23:14, 18 Nisan 2007 (UTC)

Sehir=belediye[kaynağı değiştir]

Merhaba, katkılarınız için öncelikle teşekkürlerimi sunar bir hususu belirtmek isterim. şehir denilen alan sadece belediye denilen coğrafi alanı kapsar, köyleri kapsamaz.Yine teşekkürlerimi sunar, katkılarınızın devamını dilerim. ----Ddenkelmesaj 23:36, 18 Nisan 2007 (UTC)

In different way, i mean that: Thanks so much for contribute to Turkish Vikipedi. My sugestion is that; in turkish, "city" only include municipality geographic area, dont include villages area.I wanna to say thanks again and i hope you will continue contribute.----Ddenkelmesaj 23:51, 18 Nisan 2007 (UTC)

İngilizce vikipedia : « thank you for your contributions in turkish wikipedia! »[kaynağı değiştir]

On the user talk of my English user alias (Eras-mus), someone wrote this text. Thank you very much for these pertinent remarks.

Benim İngilizce maddede tartışma sayfasıda biri arka metini yazdı. Bu doğru eleştitiler için çok teşekkür ederim.

15:12, 2 May 2007 81.213.82.241 (Talk) (13,119 bytes) (→thank you for your contributions in turkish wikipedia!)
15:00, 2 May 2007 81.213.82.241 (Talk) (13,210 bytes) (→thank you for your contributions in turkish wikipedia!)
14:59, 2 May 2007 81.213.82.241 (Talk) (13,188 bytes) (→Category:Projects by type)
14:58, 2 May 2007 81.213.82.241 (Talk) (13,186 bytes) (→thank you for your contribution in turkish wikipedia!)
14:57, 2 May 2007 81.213.82.241 (Talk) (13,161 bytes) (thank you for your contribution in turkish wikipedia!)

Dünya vatandaşı 17:18, 5 Mayıs 2007 (UTC)

thank you for your contributions in turkish wikipedia![kaynağı değiştir]

thank you for your contribution in turkish wikipedia! you are great, really thank you!

i found some linguistic mistakes on your user page (tr:Kullanıcı:Dünya vatandaşı) i've corrected them. you can read the reasons of mistakes in the parenthesis' which typed italically)

vatandaşı Vikisözlük'teki maddem

Merhaba (tr) - Välkommen (sv) - Bienvenue (fr) -


Willkommen (de) - Welcome (en) - Welkom (nl) -


مَرْحَّ بة (ar)

Ben daha önceki Kullanıcı:Dünya şehirli. (evvel is an old usage.)

Kullanıcı adımı iki sebepten dolayı değiştiriyorum: (i'm changing my user name because of two reasons)

  • Mesaj: 'Citoyen du monde' se traduit par 'Dünya vatandaşı' en turc:) 'Şehirli' est bien l'equivalent du mot néerlandais 'burger', mais seulement dans le sens du 'citadin' :) --cretanforever 02:57, 4 Mart 2006 (UTC)
Çevirisi » Fransızca'daki (fr) 'Citoyen du monde'un Türkçe (tr)çevirisi 'Dünya vatandaşı'dır :) 'Şehirli' Flemençe/Hollandaca'daki (nl) 'burger', kelimesi gibidir ama fransızca'daki (fr) 'citadin' ile aynı anlamdadır :)
  • Mesaj: Hi, I was wondering how do you edit Turkish articles without knowing the language? Is there an easy way? :)--Eşref 13:53, 16 Nisan 2006 (UTC)
Çevirisi » Selam! Türkçe maddeleri bu dili bilmeden nasıl değiştirdiğinizi merak ediyorum. Böyle zor olmuyor mu? :)


F
* Ocak 2006'dan beri Türkçe dil bilgimi geliştiriyorum.*

* Şubat 2006'dan beri yeni iş yerim , Türklerin çok olduğu bir yer olan Brüksel Schaerbeek/Schaarbeek'te.

Kullanıcı:Dünya vatandaşı:

"IP 81.213.82.241" mesajları (2 Mayıs 2007)

Tamam: sayfa düzeltmiş![kaynağı değiştir]

Tamam: sayfa düzeltmiş! Dünya vatandaşı 17:43, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Belediye Bakanı= Belediye başkanı and i think so that Buyuksehir mean, city has population over 1 million.. Maybe we can say buyuksehir=metropol.. Thanks so much..----Ddenkelmesaj 15:09, 6 Mayıs 2007 (UTC)

i need help about french...[kaynağı değiştir]

hi eras-mus. we are deeply honored to see your contrubutions in our wikipedia. really thanks. i need some help about french language. may you help me? here's the question: what is the difference between "mes (fr)" and "mon (fr)"?
thank you very much for everything you did for wikipedia, and everything you will do.
have a nice day.--Domatalk

the table of french pronouns become very useful for me. thank you so much :)--Domatalk 22:47, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Merhaba, François Bayrou sayfasındaki kategorilere yaptığınız ek hakkında bilgi almak istiyordum. Bu ekin getirisi hakkında bilgi verebilir misiniz? Ya da konu ile ilgili nerede dokuman bulabilirim? Teşekkürler.--Ebru Barok 18:49, 7 Mayıs 2007 (UTC)


İyi bir yazı nasıl yazılır[kaynağı değiştir]

Bu maddeye Türkçe kullanımına özen ve noktalama kurallarına da dikkat hususunda bir şeyler eklerseniz sevinirim. Zira konudan ve gidişattan önemlisi ve öncülü, Türkçe kullanımı, cümle yapısındaki tutarlılık ve noktalamalarla, noktalama işaretlerinden sonra bırakılan Bir Boşluk. Kolaylıklar... Sevgiler. --Arinna'l 23:17, 9 Mayıs 2007 (UTC)

Değerli Vikipedi üyeleri yeni açılan ve gelişmeye muhtaç olan haber organımıza kısa yoldan ulaşmak için babilinize Haber yazın. Şablonu önceden görmek için buraya tıklayabilirsiniz. Katkılarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz. Sevgiler. --Elmacenderesi E=mc2 08:07, 11 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 17:28, 14 Mayıs 2007 (UTC)

Bildiğiniz üzere Vikipedi Haber birimi kurulmuş ve gelişmesi için gereken çaba sarfedilmekte. Öncelikle kullanıcı kutusu oluşturup kısa yoldan haber sayfasına ulaşmayı planladık ama çoğu kullanıcının buna ilgi göstermediğini gördük. Şimdiyse mesaj sayfalarına ufak bir şablon halinde haberlerin özetlerini içeren çerveçeveler yerleştiriyoruz. Bu proje bir anlık hevesle ya da ego tatmini amacıyla kurulmuş kişisel bir çalışma değildir!! İngilizce vikipedide neredeyse bir çok kullanıcının bırakın mesaj sayfasını kullanıcı sayfasında bulunan bu sistemi kendi vikipedimizde hayata geçirmek ve geliştirmek için yoğun çaba sarfediyoruz!! Bize destek olarak ya da öneriler getirerek katkıda bulunabilirsiniz. Proje daha çocuk ve büyüyecek, yürüyecek... Şablonu arşivlememeniz ve sayfanızdan kaldırmamanız dileğiyle iyi çalışmalar.. --Elmacenderesi E=mc2 21:16, 15 Mayıs 2007 (UTC)

Tıp bilimleri / tıp uzmanlıkları / tıp dalları[kaynağı değiştir]

Salut Pierre, excuse my writing in English, I am more fluent in it than French. I noticed that you are adding Kategori:Tıp bilimleri (Medical sciences) to various articles on medical specialties. Most of them now have this category as well as Kategori:Tıp uzmanlıkları (Medical specialties), which, although technically a correct distinction, seems to me impractical and rather redundant. I had a discussion on this topic with Kullanıcı:Doruksal, who is a physician, and we concluded [1] that one category Kategori:Tıp dalları (branches of Medicine) would be sufficient for all these articles. However we did not find the time to start making the changes. Does this solution seem reasonable to you too? --İnfoCan 19:56, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 07:59, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Çift kategori[kaynağı değiştir]

Orijinal mesaj
Merhaba !
Benim için, Kategori:Milletlere göre kültür ve Kategori:ülkelere göre kültür çift kategoriler, değil mi ?
Dünya vatandaşı 04:03, 24 Mayıs 2007 (UTC)
  • Merhabalar,

No, actually not. Some nations (in that sense) may not have a country, so not all articles and categories in the category by nations can be located in the category by countries. But I think they can still be merged... if you want you can start a discussion for that.

Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 06:28, 24 Mayıs 2007 (UTC)


Öz direnç maddesinde değişiklik yaptım bakın isterseniz. --Tegiiinmesaj 22:44, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Muchas gracias hombre[kaynağı değiştir]

Hombre; Muchas gracias para tu trabajo:-)Atacameñoileti 21:17, 2 Haziran 2007 (UTC)

Işılay Saygın sayfasına katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 18:47, 5 Haziran 2007 (UTC)

Thank you for your all hard work! I found Atacameñoil's medalion most appropriate! Citrat 05:10, 14 Haziran 2007 (UTC)

Hi, how are you? It's nice to see you, while working hardly for Vikipedi. I think It's the day of, that the working for Turkish vikipedi! :) Thanks a lot! İyi çalışmalar ve kolay gelsin.  :) The cat 20:11, 17 Haziran 2007 (UTC)


Kategorilerin yanına ayraç açıp şairlerin isimlerini ekliyorsunuz ama bu çok işlevsel değil, hiçbir artı değişiklik olmuyor. Kolay gelsin. --Arinna'l Water Nymphs 05:00, 21 Haziran 2007 (UTC)

Thank you very much[kaynağı değiştir]

Thank you very much for your contributions to the Turkish Wikipedia! Vikiyazarmsg Vikiyazar 19:07, 17 Temmuz 2007 (UTC)

kısa içerikli madde[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, taslak kriterlerini sağlamadıkları için silineceklerdir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için en az üç-beş cümleden oluşan bir bilgi girişi yapmanız uygun olacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Kısa içerikli maddeleriniz:Liège (il) --William Wallace 08:09, 22 Temmuz 2007 (UTC)

"İnsan hakları konusunda etkinlikte bulunan uluslararası sivil toplum örgütleri" Kategori olarak iyi ama adı çok uzun! Değiştirmeyi düşünür müsün? Levent Abi ileti 22:11, 28 Temmuz 2007 (UTC)

Öyle bir kategori, öyle bir madde ki; teklif (öneri) çok zor! Karar sizin. Dilerseniz "köy çeşmesi"ne yazın. İyi geceler, saygılar. Levent Abi ileti 22:38, 28 Temmuz 2007 (UTC)
Devam ediniz o zaman, (vikipedi kapsamında olan herşeye) severek katkıda bulunuruz. İyi geceler. Levent Abi ileti 22:48, 28 Temmuz 2007 (UTC)

pardon :) iyi çalışmalar. euthygenes 11:47, 29 Temmuz 2007 (UTC)

Muhafazakârlar (şapkalı a ile yazmış)[kaynağı değiştir]

  • merhaba, muhafazakâr şapkalı a (â) ile yazılıyor. lütfen kategori açarken bunu dikkate alın. teşekkürler. --kibelemesaj 08:02, 31 Temmuz 2007 (UTC)

« Ülkede toplumU » → « Ülkede toplum »[kaynağı değiştir]

  • Selamlar ülkeler ve toplum kategorilerinde yanlış yazım mevcut. Türkiye'de toplumu değil Türkiye'de toplum olmalıydı. Ya da Sudan'da toplumu değil Sudan'da toplum gibi... Bundan önce açtıklarınızı ben düzeltirim. Sevgiler. --Machiavelli msj 12:23, 31 Temmuz 2007 (UTC)
Rica ederim sorun değil. İyi çalışmalar.--Machiavelli msj 12:36, 31 Temmuz 2007 (UTC)

Musevi/Yahudi[kaynağı değiştir]

Hi there. Kategori:Musevilik and its contents have been moved to Kategori:Yahudilik. Essentially, they both mean "Judaism" but it seems that "Yahudilik" has been preferred in order to avoid duplicate categories. Thanks --Pinar 08:21, 11 Ağustos 2007 (UTC)

Bu tatlı bebiş, kategorilerle ilgili yapmış olduğunuz düzenlemeler ve vikipediye yaptığınız gayretli katılımlarınız için teşekkür etme amacıyla 13 Ağustos 2007'de Maderibeyza tarafından gönderilmiştir.
  • Umarım bebekleri seviyorsunuzdur. Tebrik eder, olumlu katkılarınızın devamını dilerim. --maderibeyzamsj 14:38, 13 Ağustos 2007 (UTC)

Hi, see on new photo ORIENT EXPRESS on polish wilipedia or new category on commons Category:Orient Express Greetings Luca [TALK]

Kişileri sıralamak[kaynağı değiştir]

Merhaba, kişi maddelerini soyadına göre sıraladığınızı görüyorum. Bunun nedenini ve kullandığınız şablonu öğrenebilirmiyim? Türkçe de kişiler genellikle adlarına göre sıralanırda. Yaptığınız soyisime göre sıralam daha çok bir Avrupa dilleri uygulaması değilmidir? --Erkan 01:55, 15 Ağustos 2007 (UTC)

maddeye resim nasıl ekleniyor? --gulener 11:03, 24 Ağustos 2007 (UTC)

teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

yardımın için teşekkürler pier :)--gulener 11:26, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Boş kategori açılışı yapmayınız. Gerektiği durumlarda açılabilir, ancak boş bir kategori açmak silinmesine yol açar. Teşekkürler. --Mefistofales Messaggio 01:25, 5 Eylül 2007 (UTC)

Sabahın Görme Özürlü Vaktinde Vikipedide Olma Ödülü[kaynağı değiştir]

Noktürnal Barnstar
Sabahın 6'sında Vikipedi'de kategorileme yapacak kadar Vikipedikolik olma sebebiyle bu ödül Khutuck tarafından Dünya vatandaşı'na takdim edilmiştir :))
8 Eylül 2007 Khutuck


Yardım isteği[kaynağı değiştir]

Marlo Morgan maddesine yazdıklarımın yarısı yok oluyor. Bir fikriniz var mı?

Düzeldi[kaynağı değiştir]

Sorun düzeldi. <ref> takısında sorun varmış.

Support needed[kaynağı değiştir]

Salam Dünya,

I hope you can support Barat's request for administrator. His application can be found on MetaWiki. He is a native Uyghur.

Thankyou. --Jose77 23:38, 10 Eylül 2007 (UTC)

guzel dustum ben bir yardim a ehtiajim var ! signature lara gure ! istirim gorem sizde html code singature a gure va ya yox! if you could understand my turkish let go on english! plz repy in my discusion page! thank! --Mardetanha 00:15, 11 Eylül 2007 (UTC)

tesekurler ! gozel bir javap ! --Mardetanha 00:36, 11 Eylül 2007 (UTC)

Resim Yardım[kaynağı değiştir]

1929 Dünya Ekonomik Bunalımı maddesinde sağ üstteki ilk resmi göremiyorum, çok büyük boyutlu olduğu için falan mı çıkmıyor? --Khutuckmsj 23:44, 15 Eylül 2007 (UTC)

ben teşekkür ederim :) --Khutuckmsj 00:41, 18 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba;

İlk kez bu tür bir talebim oluyor, belki de son istek bu.

Hayatın içinde çok önemli yeri olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 05:24, 21 Eylül 2007 (UTC)

Taslak kategorileri/stub categories[kaynağı değiştir]

Merhaba Dünya vatandaşı. When we categorise stub categories using the "µ" symbol, categories that start with "Ü", "İ", "Ö", "Ç" and "Ş" come after it. In order to make sure that the stub categories come after every other category, I have figured out that instead of "µ" we need to use the "—" symbol. You can have a look at an example here. İyi çalışmalar --Pinar 08:43, 22 Eylül 2007 (UTC)

Sizin yabancı olduğunuzu bilmiyordum,,gerçekten iyi işler çıkarıyorsunuz..Çok teşekkürler katkılarınız için. Ich wiese nicht wie Ihre Nationalität.Sie machen schön Ding.Danke für Ihr Beitrag.--Kızıl Şaman 22:28, 29 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Dünya vatandaşı. In this wiki, we sort names on a "first name last name" basis so there is no need to use the {{DEFAULTSORT}} template in biographical articles --Pinar 04:48, 1 Ekim 2007 (UTC)

Stub template[kaynağı değiştir]

Hello.I corrected your template's Turkish.It is supposed to be Malzeme ile ilgili bu madde bir taslaktır.This means Material related this article is a stub.Sincerely.Sağlamcıileti 21:57, 5 Ekim 2007 (UTC)

Ne demek.Görevimiz.Kusura bakmayın Türkçe bilmediğinizi zannediyordum.O yüzden İngilizce yazdım.Bu arada yukarıda Arşif yazıyor.Doğrusu Arşivdir.Bunu da söyleyeyim dedim.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 22:17, 5 Ekim 2007 (UTC)

Bonjour. J'ai vu que vous avez remplacé "Flemenkçe" avec "Hollandaca". Croyez-vous que c'est le nom just en Turc pour cette langue? Il y a assez beaucoup source Turques respectables qui utilisent "Flemenkçe" au lieu de "Hollandaca". Ici la discussion sur se sujet. Si vous avez d'information, participez, svp. Filanca 14:56, 7 Ekim 2007 (UTC)


Ik ben ook van mening dat wij ipv Flemenkce beter Hollandaca moeten gebruiken (en dat klinkt logischer ook). Maar er is een consensus tussen sommige (niet-nederlandstalige) wikipedia-schrijvers om Flemenkce te gebruiken voor de taal dat wij in Belgie en Nederland "Nederlands" noemen. Ze beschouwen de taal Hollandaca echter in lokale dialekt van Flemenkce en ze noemen al de lokaledialekten, inclusief Vlaams en Nederlands, Flemenkce.

Volgens hun bewering dus, zijn er dokumenten die dateren voor het onstaan van Belgie en Nederland waar de taal in lagenlanden als Flemenkce gerefereerd wordt. Daarom concluderen ze dat zowel de taal in "Hollanda" (Hollandaca dus) als de taal in Vlaanderen (Vlaams) dialekten zijn van de brontaal Flemenkce. U kunt de discussie volgen op de paginas voor Flemenkce en Hollandaca BillyG 22:48, 7 Ekim 2007 (UTC)

Vikipedi'de cins ve türlerin kategorisi olarak "familya"yı, familya kategorisi için de "takım"ları kullanıyoruz. Lüfen değişikliklerinizi bu yönde yapın. Teşekkürler.

Good night, in Vikipedi, we use the "family" category for genus and species. For family category we use the "order". Please make your category changes like these. Thanks. The cat 23:42, 9 Ekim 2007 (UTC)


  • Sevgili Pier,

Bizim buralarda yarın, üç gün süre ile bayram başlıyor. Sizin hayatınızın da her gün bayram gibi olmasını dilerim. --Hasan Sami 05:47, 11 Ekim 2007 (UTC)


sürü hayvanlarından kastınız ne?[kaynağı değiştir]

Sürü hayvalarını ile ilgili şablonlar eklemişsiniz bazı maddelere ama "sürü hayvanları şablonu"nun ingilizceye olan bağlantısında "livestock" var. oysa ki livestock'un türkçedeki karşılığı [2] çiftik hayvanları. Sürü hayvanları denince benim aklıma kurtlar, köpekler geliyor ilk olarak. Keçiler de sürüler halinde yaşar. Ama burda http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:S%C3%BCr%C3%BC_hayvanlar%C4%B1 niye livestock'a yönlendirilmş? --darkhorn ileti 23:45, 19 Ekim 2007 (UTC)

What do you mean by "sürü hayvanları"? You can change it to "çiftlik hayvanları". --darkhorn ileti 23:47, 19 Ekim 2007 (UTC)

You are not (using) bot, aren't you? --darkhorn ileti 23:54, 19 Ekim 2007 (UTC)

kurt and köpek are not çiftik hayvanı, köpek may to some point but kurt cannot.

Please stop editing. --darkhorn ileti 00:04, 20 Ekim 2007 (UTC)

I wonder just how did you found this term: "Sürü hayvanları" ? You may have many wrong edits. Are you there? --darkhorn ileti 00:07, 20 Ekim 2007 (UTC)

Uzunca bir zaman sonra yeniden merhaba. Öncelikle açtığım sanatçı maddelerine yaptığınız katkılardan dolayı tebrik ve teşekkür ederim. Bunların devamını diliyor ve sizi destekliyorum. Ancak küçük bir ricam (kişisel görüşüm) var: yıl sayılarının (örnek: 1963, 2001, vb.) hepsine bağlantı verilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Eğer bir yıla bağlantı ( [[ ]] ) vereceksek; bunun o madde ile doğrudan ilgisinin olması gerekli. Örneğin, bir yönetmenin çektiği tüm filmlerin yıllarına bağlantı vermek anlamsız. Ama o yönetmen xxxx yılında tiyatrodan sinemaya geçmişse o yıla bağlantı verilebilinir. Bunu dikkate alırsanız sevinirim. Türkçe bilginizin azlığı konusunda önceden konuşmuştuk, umarım mesajım/iletim yeterince açık ve nettir. İyi çalışmalar, saygılar. Levent Abi ileti 20:53, 1 Kasım 2007 (UTC)

Çeviri talebi...[kaynağı değiştir]

İyi günler. Üçüncü seviyeden İngilizce bildiğinizi gördüm. İngilizcesi seçkin madde olan Finlandiya Bağımsızlık Savaşı maddesine yardımcı olur musunuz? Kolay gelsin...--Mehmet Baran 09:32, 2 Kasım 2007 (UTC)

Selam. Dünya vatandaşı arkadaşım. 'Suç taslak' fazla geniş olmuyor mu? Zararlı olmadığı için şimdilik yaptığınız ilaveyi çıkarayım demiyorum. Zaten çok önemli şey değil, Tarih olsun Askerî olsun buların fazla olmaların dezavantajı yoktur herhalde. Zaten işin aslına bakarsak bu da bir suçtur. Fakat bu maddede anlatılan olay genel suç ile farklı. Savaşta kazananlar yargılanmıyor ve kendilerinin işledikleri suçları suç olarak kabul etmiyorlar. Dolayısıyla bu bildiğimiz suç ile farklı düşünülmeli. Bir de kategori meselesine de bakarsanız anlarsınız katliam kategorisine de göz atar mısınız? Sizin oraya değerlendikten sonra tekrar görüşelim. Takabeg 22:07, 10 Kasım 2007 (UTC)

Hello. We don't say Ege Denizi'deki körfezler in Turkish. You need to say Ege Denizi'ndeki körfezler. It n shows where this sea belongs to. It is like in in english. Sincerely. Sağlamcıileti 19:30, 18 Kasım 2007 (UTC)

Merhaba, biyoloji ile ilgili açtığınız maddelere buradaki örneğe uygun olarak kullandığımız taksokutuları ekleyebilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşarsanız bana mesaj atabilirsiniz. İyi çalışmalar, sevgiler. Cat 11:29, 25 Kasım 2007 (UTC)

  • Uzun zamandır üzerinde çalıştığım Erozyon sayfasını kaliteli madde adayı gösterdim. Bu maddenin kaliteli madde seçilmesinden çok gerçekten de kaliteli madde olabilmesi daha önemli. Bu nedenle madde üzerindeki görüş ve önerileriniz benim için önemli olacaktır. İyi çalışmalar dilerim.--Arjety 21:48, 1 Aralık 2007 (UTC)

Merhaba.

IP 121.44.24.173'ün vandalizmi için, teşekkürler.

Benim yetersiz Türkçe için, affedersiniz.

İyi günler !

Dünya vatandaşı 07:35, 11 Aralık 2007 (UTC)

Rica ederim, keşke daha önce online olabilseydim. Vikipedi'ye yaptığınız değerli katkılarınız için çok teşekkürler. (Türkçeniz de gayet güzel bu arada :)) Kolay gelsin, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 07:41, 11 Aralık 2007 (UTC)

merhabalar.bir şablon yapmak istedim ama iyi olmadı son değişikliklerde de görürsünüz.acaba onu düzenleye bilir misiniz.ben yapamıyorum.teşekkürler iyi çalışmalar--Selimbey34 06:26, 15 Aralık 2007 (UTC)

Şirket Bu kullanıcı Vikipedi'yi şirket olarak görür.



adaylık ve oylama...[kaynağı değiştir]

Selamlar;

Şu [3] sayfada yöneticilik oylamam devam ediyor. Olumlu oylarınıza talibim. İlgi gösterirseniz sevinirim.Teşekkürler, iyi çalışmalar ... Mülazımoğlu 17:31, 15 Aralık 2007 (UTC)

{{| cellspacing="0" style="width: 238px; background: #F8F8FF;" | style="width: 45px; height: 45px; background: #CCCCFF; text-align: center; font-size: 14pt;" | Şirket | style="font-size:90%; padding: 4pt; line-height: 1.25em;" | Bu kullanıcı Vikipedi'yi şirket olarak görür. |}}

Nederlandse taal[kaynağı değiştir]

Indien u wil, kunnen wij de Nederlandse taal praten. Hebt u een probleem gekregen?

--SBM ileti 19:31, 22 Aralık 2007 (UTC)