Zankyō no Terror

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Zankyō no Terror
Zankyō no Terror logosu
残響のテロル
(Zankyō no Teroru)
TürDedektif, gizem, gerilim[1][2]
Anime televizyon dizisi
YönetmenShinichirō Watanabe
YapımcıKoji Yamamoto
Makoto Kimura
Takamitsu Inoue
MüzikYoko Kanno
StüdyoMAPPA
Lisans
KanalFuji TV (noitaminA)
Diğer kanallar
Yayın tarihi 10 Temmuz 2014 25 Eylül 2014
Bölüm sayısı11

Zankyō no Terror (Japonca残響のテロル Zankyō no Teroru; "Yankıdaki Terör"), MAPPA tarafından hazırlanan 2014 yapımı bir anime serisidir. Seri, Temmuz-Eylül 2014 tarihlerinde Fuji TV'nin noitaminA bloğunda yayınlandı.[3] Seri, Japonya'nın başkenti Tokyo'da meydana gelen bir terör saldırısının ardından saldırının ardındaki gizemleri konu almaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Alternatif bir gelecekte, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun bir bölümü bir terör saldırısı sonucu yıkılır. Suçlular ile ilgili tek kanıt internete yüklenen ve ülke genelinde paranoyaya yol açan şifreli bir videodur. Dünya bu trajediden sorumlu tutacağı bir suç dehasını ararken, iki gizemli genç var olmaması gereken korkunç planlarını uygulamaktadırlar. Dokuz ve On İki isimleriyle dünyada yaşamaya lanetlenmiş bu iki genç, bir araya gelerek insanları rüyalarından uyandırmaya çalışmakta ve dünyaya doğrulttukları tetiği çekmekte kararlı Sphinx (スピンクス, Supinkusu) adlı gizli örgütü kurarlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Terror in Resonance". Funimation. 13 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2020. 
  2. ^ "Terror in Resonance English Dub Cast Announced". Anime News Network. 12 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2020. 
  3. ^ "Cowboy Bebop Director Watanabe, Composer Kanno Make Zankyō no Terror Anime". Anime News Network. 5 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]