Yu-Gi-Oh! VRAINS

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yu-Gi-Oh! VRAINS
遊☆戯☆王VRAINS
(Yūgiō Vureinzu)
TürMacera, fantezi, bilimkurgu
Anime televizyon dizisi
Yönetmen
  • Masahiro Hosoda (#1-13)[1]
  • Katsuya Asano (#14-120)
YapımcıKazuki Takahashi
SenaristShin Yoshida
MüzikShinkichi Mitsumune
StüdyoGallop
LisansCrunchyroll
KanalTXN (TV Tokyo)
Diğer kanallar
Yayın tarihi 10 Mayıs 2017 25 Eylül 2019
Bölüm sayısı120

Yu-Gi-Oh! VRAINS (Japonca遊☆戯☆王VRAINS, romanizeYūgiō Vureinzu), Gallop tarafından hazırlanan 2017 yapımı bir anime televizyon serisidir. Seri, Yu-Gi-Oh! serisinin beşinci yan serisi olup Yu-Gi-Oh! Arc-V serisinden sonra gelmektedir. VRAINS terimi, 'Sanal Gerçeklik' (VR), 'Yapay Zeka' (AI), 'Ağ Sistemi' (NS) sözcüklerinden türetilmiş olup seri Yusaku'nun VRAINS adlı sanal dünyadaki istismarları etrafında dönmektedir ve önceki çağırma mekaniğine ek olarak, yeni "Bağlantı Çağırma" mekaniğini tanıtmaktadır. Seri, Mayıs 2017-Eylül 2019 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yusaku Fujiki, Den City'den bilgisayar konusunda bilgili genç bir lise öğrencisidir. Oyun Kurucu'yu, SOL Technology şirketi tarafından yönetilen bir bilgisayar ağında düello yapmaya izin veren bir sistem olan Link Vrains'te somutlaştırır. Burada amacı duygulara sahip yapay bir zekâ olan Ignis'i kurtarmak olan bir grup olan Hanoi Şövalyeleri ile yüzleşir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Karen Ressler (24 Mart 2017). "Yu-Gi-Oh! VRAINS Anime Reveals Main Staff, Lead Voice Actor". Anime News Network. 31 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]