Yalan Dünya oyuncu listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Oyuncu 1. sezon 2. sezon 3. sezon

Kocabaş ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Altan Erkekli Şehmuz Kocabaş
Füsun Demirel Servet Kocabaş
Beyazıt Öztürk Rıza Kocabaş
Hasibe Eren Gülistan Kocabaş Çakaler
Gülse Birsel Deniz Alsancak
Olgun Şimşek Selahattin Çakaler & Ahmet Çakaler
Sarp Apak Emir Danışman
Öner Erkan Bora Alsancak
Nihal Yalçın Açılay Tan
Bartu Küçükçağlayan Orçun Çakaler & Biracı Zeynel
Gonca Vuslateri Eylem & Vasfiye Teyze

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Altan Erkekli tarafından canlandırılanŞehmuz, Kocabaş ailesinin otoriter babası. Deniz, Bora, Açılay ve Emir'in yaşadıkları evin sahibi.
  • Füsun Demirel tarafından canlandırılan Servet, Kocabaş ailesinin, kendi dünyası, kendi bildikleri ile dünyaya bakan alaturka annesi.
  • Olgun Şimşek tarafından canlandırılan Selahattin Çakaler ve Ahmet Çakaler adındaki tek yumurta ikizi kardeşler. Selahattin, Kocabaş ailesinin hayırsız damadı. Gülistan'ı, metresi Tülay ile aldatıyor. Ahmet, başarılı bir oyuncu fakat Tufan Hoca ile çalışan mağdur oyunculardan. Her figurasyon role giren fakat tek bir ücret alan bir de çaycılık yapan alkolik.
  • Beyazıt Öztürk tarafından canlandırılan Rıza Kocabaş, Kocabaş ailesinin baskısıyla Nurhayat'la sözlenmiş ancak ona ilgi duymuyor. Dizinin ilk bölümünde Nurhayat'tan ayrılmaya karar veren Rıza ile Deniz arasında bir ilişki başlıyor.
  • Gülse Birsel tarafından canlandırılan Deniz Alsancak, otuz dört yaşında ve 9 Eylül Üniversitesi Konservatuar Bölümü mezunu. Bölüm oyunculuğu yapmak üzere İzmir'den İstanbul'a gelen Deniz, bir rastlantı sayesinde bölüm oyunculuğu yapacağı dizide başrolü alması üzerine, Kocabaş ailesinin kiralık dairesine taşınıyor.
  • Hasibe Eren tarafından canlandırılan Gülistan Kocabaş Çakaler, Kocabaş ailesinin evliliği problemli, görgüsüz, sınıf atlama derdinde kızı. Kocası Selahattin, onu Tülay'la aldatıyor.
  • Sarp Apak tarafından canlandırılan Emir Danışman, Bora'nın liseden arkadaşı, popüler oyuncu.
  • Öner Erkan tarafından canlandırılan Bora Alsancak, Deniz'in erkek kardeşi, yarı serseri. Deniz, Açılay ve Emir'le birlikte, Kocabaş ailesinin kiralık evinde yaşıyor.
  • Nihal Yalçın tarafından canlandırılan Açılay Tan, Deniz'in sette tanıştığı eski ev arkadaşı. Nevrotik ve yarım entelektüel. Diziden ayrılıp Kapadokya'ya film çekimine gitti.
  • Bartu Küçükçağlayan tarafından canlandırılan Orçun Çakaler, Gülistan ve Selahattin'in çapkın oğlu. Öpüşelim mi lafı ile ünlüdür.
  • Bartu Küçükçağlayan tarafından canlandırılan Biracı Zeynel, aile'nin Antakya 'dan tanıdıkları,berduş,çapkın ve Gülistan'ın eski sevgilisi.Duzlu Fıstık var mı? lafıyla ünlüdür
  • Gonca Vuslateri tarafından canlandırılan Eylem, Orçun'un sevgilisi.
  • Gonca Vuslateri tarafından canlandırılan Vasfiye, aile'nin Antakya 'dan tanıdıkları.
  • Tuna Orhan tarafından canlandırılan Tufan Paksoy, Deniz'in başrolde oynadığı dizinin eski yapımcısı, eski senaristi ve eski yönetmeni.
  • Ömür Arpacı tarafından canlandırılan Reis, Selahattin Çakaler'in iş yerinde çalışan eleman.
  • Hakan Meriçliler tarafından canlandırılan Çağatay Koçtuğ, Deniz'in oynadığı dizideki başrol oyuncusu. Kedisi Ebru'ya çok düşkündür.[1]
  • İrem Sak tarafından canlandırılan Tülay, Beyoğlu'nda pavyon sanatçısı, Selahattin'in metresi.
  • Gupse Özay tarafından canlandırılan Nurhayat Karakaş, Rıza'nın sözlendiği, ayrılıp yine mecburen birlikte olduğu kadın.
  • Ece Ercan tarafından canlandırılan Esra, Tufan'ın yardımcısı
  • Gönül Ülkü tarafından canlandırılan Afife, Deniz ve Bora'nın anneanneleri. Eski devlet tiyatrosu oyuncularından.
  • Hümeyra tarafından canlandırılan Çiğdem Alsancak, Deniz ve Bora'nın anneleri.
  • Rutkay Aziz tarafından canlandırılan Timur Alsancak, Deniz ve Bora'nın babaları.
  • Derya Karadaş tarafından canlandırılan Zerrin İffet, Tülay'la birlikte pavyonda çalışan arkadaşı.
  • Necip Memili tarafından canlandırılan Cumali, inşaat işçisi.
  • Okan Çabalar tarafından canlandırılan Bünyamin,Nurhayat'ın abisi.
  • Timur Acar tarafından canlandırılan Zorbey,Zerrin'in bir tanıdığı.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ebru Cündübeyoğlu tarafından canlandırılan Tuğba, çekilen dizide Yazgı karakterini oynayacak oyuncu fakat yönetmen Tufan'ı sevmediği için rolü reddetmiştir. Sadece ilk bölümde rol almıştır.
  • Pamela Anderson tarafından canlandırılan kendisi, bir film festivaline katılmak üzere İstanbul'a gelmiştir.
  • Lorenzo Lamas tarafından canlandırılan kendisi, arkadaşları ile Yalan Kahvesi'nde oturup televizyondan yılması,hep kendini tekrarladığını düşündüğü için bu işi bırakıp Assos'a yerleşmek istediğini ve organik tarım yapmak istediğini belirten bir sohbet etmiştir.
  • Nil Karaibrahimgil tarafından canlandırılan kendisi, yeni albümü Ben Buraya Çıplak Geldim'i tanıtmak için Yalan Kahvesi'nde mini bir konser vermiştir.
  • Halil Sezai
  • Kenan Doğulu[2]
  • Göksel

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]