Windows Live Video İletileri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Windows Live Video İletileri
Geliştirici(ler)Microsoft
İlk yayınlanma
  • 9 Eylül 2008
Geliştirme durumu21 Temmuz 2010'da durduruldu
İşletim sistemiMicrosoft Windows
TürAnlık mesajlaşma, Videokonferans
Resmî sitesivideomessages.live.com Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Windows Live Video İletileri Microsoft tarafından geliştirilen anlık mesajlaşma ve videokonferans yazılımıdır. Windows Live hizmetidir. Dijital video ile e-postayı bir servise birleştirdi. Tüm Webcam kullanıcılarına Windows Live Kişiler listesindeki herkese çevrimdışı olsa bile video mesajları oluşturmasına, göndermesine ve bunlara ulaşmasına izin verir.[1] Hizmet ayrıca Microsoft LifeCam kullanıcıları için bir Windows Masaüstü Gadgetleri sağladı. Bu sayede en iyi altı Kişileri ve Temel Video İletileri özelliklerine doğrudan masaüstünden erişebilir.[2] Windows Live Video İletileri 21 Temmuz 2010'da kullanımdan kaldırılmıştır. Windows Live Video Mesajları işlevleri yerine Windows Live Messenger Wave 4 sürümü sunulmuştur.

Gelişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Windows Live Video İletileri, 9 Eylül 2008'de resmen halka arz edildi. 28 Nisan 2009'da, Windows Live Video İletileri, yeni Windows Live "Wave 3" teması ve çeşitli küçük güncellemeler ve hata düzeltmeleriyle güncellendi.[3] Microsoft, 22 Mayıs 2010'da Windows Live Video İletilerinin 21 Temmuz 2010'da kullanımdan kaldırılacağını açıkladı.[4] Windows Live Video İletilerinin işlevleri yerine Windows Live Messenger Wave 4 yayınıyla değiştirildi.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Windows Live Video İletileri ile alıcıların video dosyalarını bilgisayarlarına indirip yerel olarak yürütmeleri gerekmez. Hizmet, web sitesinde yüklenen ve diğer kullanıcılar tarafından depolanan videoları akıtmak için Microsoft Silverlight 2.0'ı kullanmaktadır.[5] Kullanıcılara video mesajları için 4GB depolama alanı verilir ve her video mesajı iki dakikaya kadar çıkabilir.

Kullanıcıların birden fazla video iletisini kaydetmek, göndermek, yönetmek veya görüntülemek için Windows Live ID'ye (sonradan Microsoft Account) sahip olmaları gerekir. Bununla birlikte, tek bir videoyu görüntülemek Windows Live ID'ye oturum açmayı gerektirmez. Windows Live ID hesabına giren kullanıcılar, Windows Live Kişilerine erişebilir ve bunları görüntüleyebilir ve doğrudan video mesajlarını en fazla 7 alıcıya gönderebilir.[6] Kullanıcılar, gönderdikleri mesajları kilitleyerek veya kilidini açarak videolarını kimlerin göreceğini kontrol edebiliyor. Sadece kilitli olmayan mesajlar, video mesajları alıcıları tarafından iletilebilir veya kaydedilebilir. Kullanıcılar ayrıca, e-posta işlevlerine benzer şekilde, alınan video mesajlarını cevaplayıp iletebilir.[7] Hizmet aynı zamanda kullanıcıları video mesajlarını doğrudan bilgisayarlarına kaydetmeyi de destekliyor. Kullanıcı bir Microsoft LifeCam ve Windows Vista kullanıyorsa, video mesajlarını doğrudan masaüstünden kaydetmek, göndermek, iletmek ve izlemek için Microsoft LifeCam Video Mesajları Kenar Çubuğu aygıtını da kullanabilirler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 3 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2017. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2017. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 1 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2017. 
  7. ^ http://www.zekiturk.com/t14422/ [ölü/kırık bağlantı]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Logoları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]