William S. Hatcher

Vikipedi, özgür ansiklopedi

William S. Hatcher (1935–2005) bir matematikçi, filozof, eğitimci ve Bahai Dininin bir mensubu idi.[1] Matematik doktorasını İsviçre'deki Neuchatel Üniversitesi'nde, lisansını ve yüksek lisansını iseTennessee, Nashville'deki Vanderbilt Üniversitesi'nde yaptı. Kuzey Amerika, Avrupa ve Rusya'daki üniversitelerde otuz yılı aşkın bir süre bilim ve dinin felsefi alaşımı konusunda uzman olarak görevler aldı.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

20 Eylül 1935'te Amerika Birleşik Devletleri, Kuzey Karolina, Charlotte'de doğdu ve 27 Kasım 2005'te öldü.

Çalışmaları ve başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Hatcher, Encyclopedie Philosophique Universelle'de yirminci yüzyılın ikinci yarısı için listelenen sekiz Platoncu filozoftan biridir.

Hatcher matematik, mantık ve felsefe alanlarında elliden fazla monografi, kitap ve makalenin yazarıydı. Aşağıdakiler yazarı veya ortak yazarı olduğu yayınlar arasındadır:

Bahai Dini ile İlişkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanada Bahaileri Milli Ruhani Mahfilinde (1983–91) ve ayrıca İsviçre (1962–65) ve Rusya Federasyonu (1996) Milli Ruhani Mahfillerinin kuruluşlarında hizmet etti. 1993'ten 1998'e kadar Rusya'da yaşadı. Bahai Çalışmaları Derneği'nin de kurucu üyelerindendir.[kaynak belirtilmeli]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Reprint of open letter to fellow students on conversion 6 Nisan 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. – Pamphlet copyright 1965, National Spiritual Assembly of the Bahá'ís of the United States of America, Bahá'á�í Publishing Trust, Wilmette, Illinois
  2. ^ Reviews of The Foundations of Mathematics:
  3. ^ Review of Absolute Algebra:
  4. ^ Reviews of The Logical Foundations of Mathematics:
  5. ^ Review of Logic and Logos:

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]