Vikipedi tartışma:Vikipediler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

[Başlıksız][kaynağı değiştir]

Evet arkadaşlar, gördüğünüz gibi yapay bir dil olan IDO'nun bile gerisindeyiz ve 34. sıradayız.

16. Esperanto – eo – 29,438 makale – istatistikler – Tüm makaleler
Bu da yapay bir dil ve 16.sırada:)--Ugur Basak 11:14, 5 Kasım 2005 (UTC)

Esperanto biraz daha tanınmış bir dil hiç değilse ama ben İdo'yu ilk defa görüyorum :) çok komik geldi bana bu durum. Alperen

  • Sanırım bu yapay dillerin çoğunun taraftarı çeşitli organizasyonlar var. Üstelik makale sayısı bir çok viki'de, taslak sayısı da çok fazla... Açıkcası bizim dilimizde makale sayısının azlığı veya çokluğu şahsen benim için çok şey ifade etmiyor - önemli olan nicelik değil niteliktir. Varolan makalelerimize istenilen niteliği kazandırmamız lazım, makale sayısını arttırmaktansa. Önemli olan bu sanırım? (: - Kubra 12:30, 5 Kasım 2005 (UTC)

[Başlıksız][kaynağı değiştir]

Bu sayilarin devamli degistirilmesi gerek. Bunu otomatik bir baglanti saglamadikca bu makalenin cok bir gecerliligi yok. Gonullu biri varsa bu rakkamlari her hafta yenileyece, kalsin bu makale basligi olarak. Yada isterseniz bunu "Vikipedi:" basliklairnin altina alalim. Citrat 16:37, 5 Kasım 2005 (UTC)

Ben yapmak isterim, hatta her gün bile güncellenebilir.--Erzurumlu İbrahim 16:48, 5 Kasım 2005 (UTC)

Bu sayfadaymış: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Wikipedia_statistics --Erzurumlu İbrahim 17:24, 5 Kasım 2005 (UTC)

Ufak bir program yardımıyla meta'da olan listedeki bilgilerin içinde gerekli bölümler değiştirilerek yapılabilir. dil isimleri gibi. Meta'daki liste günlük olarak güncelleniyor--Ugur Basak 17:29, 5 Kasım 2005 (UTC)

[Başlıksız][kaynağı değiştir]

Tam yeri burası: m:List_of_Wikipedias. Ama bu sayfayı tutmamız bence gerekli değil. --Dbl2010 20:47, 5 Kasım 2005 (UTC)

[Başlıksız][kaynağı değiştir]

Haftalık değişiklik sütunu çok güzel olmuş. Ben de metawiki'de bunları hesaplamıştım bugün. Bu gidişle 6 ay gibi kısa bir sürede ilk 20 vikipedya arasına girecek Türkçe.

Bir de, acaba kullanıcı sayısına göre bir liste var mı? Eğer yoksa yapabilir miyiz? Bu liste hazır güncellenirken aynı sayfalardaki bilgiler arasında var kullanıcı sayısı zaten. denisutku msj 13 Kasım

[Başlıksız][kaynağı değiştir]

Bu haftaki performansı merak ediyorum. Güncelleme gecikti :) --Math34 18:01, 19 Aralık 2005 (UTC)

otomatik guncelleme[kaynağı değiştir]

m:List of Wikipedias'daki sablon ve otomatik kodlari buraya aktararak otomatik hale getirmek mumkun mi? Ilgi ve bilgili biri bakabilir mi? Citrat 19:23, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Yine yeni yeniden[kaynağı değiştir]

Tüm maddeyi metadaki versiyonu uyarlayarak yeniledim. Fırsat buldukça da güncellemeye çalışacağım.

Otomatik güncelleme olayına gelince;

Sanırım Meta'da da elle güncelliyorlar, Şu adresteki değerleri elle giriyor olmaları lazım, ben yanlış anlamış da olabilirim.

Türkçe için mevcut kodları kullanarak otomatik güncellemeyi bir ölçüde sağladım. Ama toplam düzenleme sayısı kodunu bulamadım. Diğer 5'i var, o yok. Kaynağı da şurası...

Bi buldurun be!

Vito Genovese 09:43, 17 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba. :-) (Sorry, I don’t speak Turkish.) Can you please explain how this table was made? The link that you provided above leads to the Mutant’s simple_wiki syntax, but the edit code of your table looks more like the longer wikipedias_wiki syntax, but translated in Turkish. How did you make this? Do you use any templates? I’m currently trying to make such table for the Russian Wiki, so I would really appriciate your help.en:User:Imrek 21 Ağustos 2006

Evet Imrek'ten aldığım tavsiyelerle sayfayı tekrar yeniledim ve şablonlu sisteme soktum. Böylece amelelik yapmaktan kurtulmuş olduk.

Sayfanın yaratılması için kullanılan şablonlar şöyle:

Vikipedi:Toplam madde sayılarına göre Vikipediler/lang
Vikipedi:Toplam madde sayılarına göre Vikipediler/Milestone end
Vikipedi:Toplam madde sayılarına göre Vikipediler/Milestone start
Şablon:N dir
Şablon:N en
Şablon:N local
Şablon:N wiki article

Bundan sonrası şu listeyi sayfanın uygun yerine yapıştırmaktan geçiyor. Ancak kısıtlamalar nedeniyle 10.000 maddeyi geçen Vikilere kadar yapabiliyoruz. 1000+ ları eklemeyiniz, pis döverim!

Vito Genovese 05:32, 24 Ağustos 2006 (UTC)

Madde Sayısı Hesabı?[kaynağı değiştir]

Madde sayılarına iç bağlantısı olmayan makaleler ve kategoriler de ekleniyor mu? Neler sayının içinde neler dışında kalıyor? --anerka 05:41, 25 Ağustos 2006 (UTC)


İstatistikler sayfasından bir alıntı yapayım Anerka:

"Geçerli maddeler; "yönlendirme", "tartışma", "resim", "kullanıcı", "yardım", "Vikipedi", "şablon" alanlarındakiler ve iç bağlantı içermeyen maddeleri içerir."

Şunlar düzenlenirse (ki çoğu telifli) bir sürü yeni maddeye kavuşmuş olacağız yani.

Vito Genovese 09:48, 25 Ağustos 2006 (UTC)

"Başka sayfalara bağlantısı olmayan" derken, tam olarak neyi kastediyor?Ben bir kaçına iç bağlantı eklediğim halde listeden kalkmadı, kategorilere de mi yerleştirmemiz gerekiyor?--Çağatay 11:51, 2 Şubat 2007 (UTC)

"Depth": Meta'da yeni bir istatistik verisi[kaynağı değiştir]

Meta Wikipedia'da ki sayfada "depth" diye yeni bir veri eklendi. Türkce Vikipedimizin "depth"i 50, ve benzer büyüklükteki diger Vikipedilerden cok daha fazla. En büyük Vikipedilerin "depth"i daima yüksek oldugu icin herhalde iyi birsey olsa gerek:-) "Depth"in türkce anlami "derinlik" demek, ama bu neyin derinligi acaba.. maddelerin mi? Eger maddelerin ortalama büyüklügünü gösteren birsey ise cok faydalidir bence. Gercekten (bizim icin) iyi birsey ise bu sayfayada alalim derim. --Erdall 07:12, 3 Aralık 2006 (UTC)

Bir yıl kadar bir zamanda 38'den 25'e çıktık, şu an itibarıyla 43.014 maddeye ulaşmışız, bunu yaparken de derinlik açısından gayet iyi bir yere de geldik. Tüm vikipedistleri kutlarım. İlk 10'a girdiğimiz günleri de görmek dileğiyle. Khutuck 02:43, 12 Ocak 2007 (UTC)

Serbo-Croatian yazısını Sırp-Hırvatça yapabilirmisiniz. ben denedim ama değiştire bastığımda değişik şeyler çıktı.--Δ 12:38, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Burada verilen "makale" sayıları galiba biraz eski verilere dayanıyor. Sözgelimi, Türkmence Vikipedi'de 49 "makale" olduğu yazılı. Az önce girip üşenmeden saydım; tam 123 tane "makale" var (Şu "makale" sözcüğü de ansiklopedi için pek uygun görünmüyor bana da; o nedenle tırnak içinde yazdım hep. Makale denilince başka bir şey anlıyorum ben; ansiklopedi için "madde" sözcüğü daha uygun gibi, "ansiklopedi maddesi"). (Bucalı, 19 Kasım 2005, 00.16)

Güncellemeler çok yavaş oluyor.--AbSar 12:27, 16 Mart 2006 (UTC)

  • Hatta hiç olmuyor.--Uannismsj 07:35, 11 Haziran 2007 (UTC)

Çok güzel bir çalışma, elinize sağlık. Yabancı sayfalarda benzer bir çalışma var mı? Derinlik formülünü de bu sayfaya yazarsanız sayfaya daha açıklayıcı olabilir... --Timurberk 19:22, 27 Ocak 2007 (UTC)

(edit/makale) x (makale olmayan/makale) buradan bakınca depth de yazarlar. --`NeRVaLsevgili nerval; 15:32, 3 Şubat 2007 (UTC)
Güncellemesi ancak zahmetli şekilde elden olucak malesef. Bu yüzden okadar sık güncellenemiyecek. Belki 1-2 haftada bir. Ama derinlik zaten madde sayısı kadar hızlı değişmiyor. Bu yüzden 1-2 haftada bir güncellenmesi sorun olmaz bence. (Ama güncelleme işi ile başka kişilerde ilgilenirse, daha sık olabilir) --Erdall 03:10, 6 Şubat 2007 (UTC)

Hesaplama formülü anladigim kadariyla söyle yaziyor: "Depth = Edits / Articles × Non-articles / Articles ( Non-articles = Total − Articles )". Yani:

  • a = Toplam değişikliklerin sayısı
  • b = Geçerli maddelerin sayısı
  • c = Madde olarak sayılmayan sayfaların sayısı

--Erdall 03:48, 6 Şubat 2007 (UTC)

  • Hesaplama değişmiş sanırım, Stub-ratio diye bir şey eklenmiş. Taslak oranı gibi bir şey sanırım. Tam olarak bilmiyorum. Yeni formül ((Edits/Articles) × (Non-Articles/Articles) × (Stub-ratio)) şeklinde.--Cfsenel 09:30, 8 Aralık 2008 (UTC)

[Başlıksız][kaynağı değiştir]

Interwiki uzerindeki "!-- manually refined interwiki for “List of Wikipedias”, unalphabetized for a tactical reason --" uyarisinin aciklamasi nedir? Tesekkurler, Citrat 16:58, 10 Nisan 2010 (UTC)

Anlık bilgi için çözüm[kaynağı değiştir]

Dil, maddeler, sayfalar, değişiklikler, hizmetliler, kullanıcılar, aktif kullanıcılar ve dosyaların anlık bilgisi için {{Şablon:Viki istatistikleri}} kullanılabilir.--ğaaw 10:57, 12 Aralık 2010 (UTC)

İlgili dilin Türkçe viki sayfasına yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhabalar, bu sayfadaki dilleri, maddelerini kullanıcı sayılarını vb takip ediyorum. Ancak sayfa içinden ilgili dilin viki sayfasına direkt yönlendirme yok. {{Vikipediler}} Dolaşım şablonunu buraya eklesem, herhangi bir sakınca olur mu? @Vito Genovese, @Vikiçizer Nevmit ☛☛ mesaj 15.37, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

VP:CO.
Vito Genovese 15.42, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]

İstek yapıldı Yapıldı :) Nevmit ☛☛ mesaj 16.05, 22 Ağustos 2020 (UTC)[yanıtla]