Vikipedi tartışma:Seçkin konu nedir?/Bekleme dönemi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • İdame dönemi ismi yerine başka bir isim verilebilir mi acaba? Burası Seçkin Konu olarak seçilen konunun ya sürekli ya da geçici olarak denetlendiği veya gözetlendiği bir yer değil mi? İdame dönemi yerine Bekleme dönemi veya Bekletme dönemi veya Denetim süreci veya Gözetim dönemi veya Gözetleme dönemi mi denmeli acaba? Bana Bekleme dönemi daha uygun geliyor gibi. Sizler neler dersiniz? Teşekkürler. Mimar77 08:48, 31 Ocak 2012 (UTC)
    • Katılıyorum. 1960'lı yılların yasa metni gibi durmasın karşımızda... :) Utku Tanrıveremesaj 08:52, 31 Ocak 2012 (UTC)
Olabilir. Aslında ben de ilk olarak "bekleme dönemi" adlandırmasını düşünmüştüm ama "idame" kelimesinin verdiği anlamı tam olarak veremediği için tatmin olmamıştım doğrusu :). Bu süre boyunca, kriterleri karşılamadıkları halde müsamaha gösterilip seçkin/kaliteli konular listelenmeye devam ettiğinden "idame" kelimesi tam karşılığını veriyor gibi gelmişti. Futbol sezonları konuları gibi devamlı güncellenmesi gereken konular veya bir süre sonra konu kapsamına yeni madde eklenmesi gereken konular (serinin yeni oyunu çıkması gibi) da; "müstakbel" idame edilecek konular diye listeleniyor sayfada tabi. Konu kapsamının eksik durumuna düşmesi olası gibi durumlar için de dikkat çekiliyor, o maddenin seçkin olabilir duruma gelinceye kadar hatırlatma amaçlı müstakbel idame periyoduna ekleniyor, oyun piyasaya sürülmeden maddesi KM/SM olamayacağı için. Oyun çıktıktan sonra veya her sezondan sonra o konunun "idame" (artık kriterleri karşılamayan ama uygun bir süre boyunca bu durumuna göz yumulan) durumuna düşme olasılıklarını hatırlatma fonksiyonu da var tabi. Bu nedenle tam olarak bekleme denebilir mi bilemiyorum doğrusu. Sonuç olarak anlam eksikliğine yol açmaz, anlaşılır denirse değiştirelim bence de. --Merube 89msj 20:06, 3 Şubat 2012 (UTC)
  • Dürüst olmam gerekirde idame denince kafamda birşey canlanmıyor. Bekleme dönemi daha net sanki. Mimar77 20:16, 3 Şubat 2012 (UTC)
    • "Bekleme dönemi" uyar bana, değiştirmeye başlayalım o zaman. --Merube 89msj 20:39, 3 Şubat 2012 (UTC)
Atladığım bir yerler kalmadığını umuyorum. İdame dönemi adlandırması da yönlendirme sayfası olarak kaldı. Atladığım bir yer yoktur umarım?--Merube 89msj 20:45, 3 Şubat 2012 (UTC)