Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Terör saldırıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 19:33, 1 Mayıs 2017 (UTC)

Terör saldırıları listesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

İçerik yok. --Zaitsév 09:02, 25 Nisan 2017 (UTC)

  • Hızlı silinsin VP:TBA'ya da aykırı. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:54, 25 Nisan 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum enwiki'de aynı karşılığa gelen List of terrorist incidents gibi bir madde var. Genişletilmesi müsait, düzen şablonları kullanılması daha uygun. Ek olarak şu terör/terrörizm konusunun da konuşulmasının vakti geldi gibi. Sonuçta "tartışılamaz değil" değil mi?? --Maurice Flesier message 23:32, 25 Nisan 2017 (UTC)
@Kibele'nin daha önce yıllardır terör konularında fazlasıyla çalışan ve tartışan biri olduğunu görüyorum. Belki bir şeyler söylemek ister. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:17, 26 Nisan 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Bence şu terör ve terörist kelimesi hani Köy Çeşmesinde şu ara çok isabetli olduğu görüşülen bir yönerge olan sakınılacak kelimelerden. Sakınılacak derken kullanılmayacak değil, dikkatli kullanılacak anlamında.
Terör terördür ve bu kavram her siyasi görüşten, her dinden, her milletten insan için ortaktır, ortak olmalıdır. Çünkü terör dini, dili, ırkı, ahlağı olmayan bir şeydir. Uzatmayalım gerekirse çeşmede tartışırız. Bu açıdan ben maddenin kalmasında sıkıntı görmüyorum. Ama madde şu haliyle kesinlikle bomboş. Enwiki'deki maddenin bize bir örnek olabileceğini ama emsal teşkil edip bağlayıcılığının olmadığını değerlendirerek görüşümü Silinsin Silinsin olarak bildiriyorum. chansey Mesaj 20:02, 26 Nisan 2017 (UTC)
  • terör, terörizm, terörist ve dolayısıyla 'terörist eylem' kategorilerinin VP:TBA'ya aykırı olduğu için kullanılmaması -ya da yukarıda söylendiği gibi dikkatli kullanılması- yönünde bir topluluk kararı bulunuyor.. bizim yıllar içinde yaptığımız bunu uygulamaktan ibaret.. geniş katılımlı yeni bir topluluk kararı alınmadıkça bu uygulama sürer.. yeniden konuşulması isteniyorsa, topluluğu gereksiz meşgul etmemesi açısından eski konuşmalar gözden geçirilmeli öncelikle.. güncel duruma göre silinsin.. --kibele 08:31, 27 Nisan 2017 (UTC)
@Kibele rica etsem ilgili topluluk kararının linkini atarmısınız? chansey Mesaj 08:33, 27 Nisan 2017 (UTC)
Kategori:Terörist örgütler.. --kibele 08:36, 27 Nisan 2017 (UTC)
Madde, şu an için taslak halde. İçeriğinden, en-wiki'den alındığı görülmekte. Belki de madde üzerinde çalışılmaya başlandı ve yarım bırakıldı. İngilizce Vikipedi, terör tanımı ile ilgili tartışmalara çok hassas bir şekilde ve temkinli yaklaşmış. Bizim de bu davranışı sürdürmemiz gerekir. Yine de, terör ya da terörist kelimeleri kullanılamaz dememiş 27/04/2017 tarihi itibarıyla 30,924 maddede terörist kelimesinin kullanımına izin vermiş (Hiç kimse için terörist kelimesinin kullanımına izin vermemiş). Terörün tanımı değişkendir, bu nedenle, kullanımından azami derecede kaçınmalı, mecbur kalınırsa, son derece dikkatli kullanılmalıdır. Bu bağlamda, güvenilir kaynaklara atıfta bulunarak kullanılması mümkün görünmekte. Yani, madde silinecekse VP:TBA'dan silinmemeli.--thecatcherintheryemesaj 19:42, 27 Nisan 2017 (UTC)
  • Madde en temelde TBA'dan silinmeli. TBA daha önce de dediğim gibi tüm olası görüşlere eşit mesafede olmak değil, evrensel akademik literatürdeki görüş çeşitliliğini yansıtmak ve buna göre görüşlere gereken ağırlığı verip görüş farklılıklarını bildirmek demektir (topluluk kararı verilen tartışmada üçüncü parti kaynaklara atıfta bulunulmuş; ama bunların akademik niteliğe sahip olması gerektiğinden bahsedilmemiş). Bununla beraber, "evrensel" akademik literatür çok önemli, bu konuda sadece Türkçe akademik literatüre bakmak yetmez, dünya akademik topluluğunun görüşünü yansıtacak başta lingua franca olan İngilizce olmak üzere diğer dillerdeki kaynaklara da bakmak gerekir. Bunun için de onlarca kaynağın detaylı analizi, akademisyenlerin ne kadar otorite sahibi olduğunun incelenmesi, kaynakların ağırlığının ölçülüp tartılması gibi çok zaman alıcı ve ihtilaflı süreçlerden geçilmelidir terör kadar hassas bir konuda. "Terör" kelimesini hiç kullanmazsak TBA ihlali hiç işlemeyiz; ama bir kere başlarsak bu meşakkatli sürecin her defasında uygulanmayacağı kesindir ve topluluğun buna ne zamanı, ne enerjisi vardır; zaten bakmayın İngilizce Vikipedi'ye, bizim topluluğumuz bu tür bir süreci yönetecek kadar büyük de değildir. Tamamen uzak durmak lazım, terör dememekle daha kalitesiz bir ansiklopedi sunmuyoruz. Silinsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00:54, 28 Nisan 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin VP:TBA gereği yapılması gereken silinmesi olunacaktır. --MerhabaNe yapabilirim? 12:19, 30 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.