Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Tamer Şahin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 11:30, 7 Ağustos 2012 (UTC)

Tamer Şahin[kaynağı değiştir]

Hem KD olmadığını düşünüyor hem de verilen kaynakların resim dosyaları oluşundan dolayı silinmesini talep ediyorum. Resimler ve kaynaklar-ki kaynak olarak resim bağlantısı vermek?- oldukça yetersiz ve tek bir ağ adresine yönlendiriliyor. En sondaki dış bağlantılar ise kaynak niteliğinde değil ve dediğim kişi KD kriterlerini karşılamıyor. Karşılasa dahi kaynak neredeyse hiç yok, hatta yok.--Goktr 04:21, 25 Temmuz 2012 (UTC)

Maddeye çok sayıda kaynak eklenmiş ve düzenlenmiş. Maddenin geleceği topluluğun kararına bağlıdır. Bu haliyle silineceğini düşünmüyorum. Teşekkürler. --Goktr 00:45, 26 Temmuz 2012 (UTC)

Kalsın Kalsın Lütfen maddeleri objektif değerlendirelim. Bir maddeye bir sürü etiket atayıp yetersiz göstermek kolay ama o maddeyi geliştirmek için çaba harcamak ise daha güçtür. Özellikle "hiç kaynak yok" gibi desteklenemeyecek sınıflandırmalara girmek kimseye birşey kazandırmaz. Eski metinde Türkçe olmayan herhangi bir kelime bulunmuyordu. Çok az düzeltmeyle geçerli hale getirilebilecek durumdaydı. Eğer biraz kurcalasanız [[1]] adresinde görebileceğiniz gibi Wikipedia İngilizce versiyona bu maddenin kabul edildiğini görürdünüz. Şimdi o maddeyi yerelleştirerek buraya ekledim. Sanıyorum ki sorun çözülecektir. Çünkü http://en.wikipedia.org/wiki/Tamer_Şahin adresindeki arkadaşlar çok değerli katkılarıyla geliştirdiler bu maddeyi. --Ninenineonetwo 00:27, 26 Temmuz 2012 (UTC)

VP:OY uyarınca oy verme yeterliliği sağlanmadığı için oyun üzerini çizmek durumundayım.--Vito Genovese 11:30, 7 Ağustos 2012 (UTC)

Silinsin Silinsin Kişinin yaptığı "önemli" hack'lemelere kaynak olarak kendi sitesi gösterilmiş. Yaptığı olaylar ile ilgili anlatılan bilgilerin doğruluğu şüpheli. esc2003 (mesaj) 12:45, 26 Temmuz 2012 (UTC)

Kendi sitesinde bulunanlar da gazete küpürleridir. Burada görüleceği gibi o küpürler dışında da kaynaklar vardır. Türkiye'nin tüm gazete ve televizyonlarında gazete haberi, tv röportajını SAHTE yapmak herhalde çok büyük bir prodüksiyon gerektirir http://tamersahin.com/#/medya Örneğin Osmanlı Bankası'nın hack edilmesi: http://www.milliyet.com.tr/2000/11/08/ekonomi/eko03a.html --Ninenineonetwo 19:04, 26 Temmuz 2012 (UTC)
Farkındayım, medya tarafından fazlaca "şişirildiğine" dair sözlük oluşumlarında bahsi geçmiş. Bunları da yorum olarak dikkate almakta fayda var. Fax olayı ne oluyor? Microsoft yazışmaları hakkında verilen bilgi için şu yorum yapılmış. Eğer yorum doğruysa bilginin doğruluğu tekrar gözden geçirilmeli. esc2003 (mesaj) 17:33, 26 Temmuz 2012 (UTC)
Ek olarak: Kişinin adı medyada çokça geçmiş bu kalmasına yetebilir ancak kalacaksa bilgiler konusunda ciddi olunmalı. Düzenleme yapılmayacaksa da bilgilerin doğruluğu konusunda şüpheler olduğuna dair gerekli şablon eklenmelidir. esc2003 (mesaj) 17:40, 26 Temmuz 2012 (UTC)
  • Kayda değer gibi ama bazı bilgilere kendi sitesi yerine bağımsız kaynaklar eklemeli.--Abuk SABUK msj 17:42, 26 Temmuz 2012 (UTC)
  • Yahu siz milletle dalga mı geçiyorsunuz. Adam bilişim aleminin Ajdar'ı (Ajdar ne kadar şarkıcı ise bu o kadar Hacker'dır). Şimdi vikide bu kişi ile ilgili girilmiş verileri inceleyelim.

Şahin'in bilgisayarlara ilgisi 13 yaşındayken başladı. İlk olarak, internet servis sağlayıcısı Superonline bilgisayar sistemlerini 1999 yılında hackledi. Bunun sonucunda Superonline sistemleri 7 gün servis dışı kaldı.[1][kaynak güvenilir mi?]

Adamın birisinin 13 yaşında (...) bilgisayara ilgisi vuku bulmuş, bunun sonucunda 18 yaşında (1981 doğumlu olduğuna göre) Superonline'ın ISS'lerini hack etmiş. yani bu sistem ve programlama bilgisini nereden öğrenmiş o süreç içinde değinilmiyor.

Daha sonra 2001 yılında şimdi Garanti Bank ile birleşen Türkiye'nin en eski bankası Osmanlı Bankasını hackledi. Bankanın internet sitesine "t.ş. was here" (t.ş. buradaydı) mesajı bırakarak sunucuda tutulan tüm banka müşterilerinin fotoğraflarını yayınladı. Olay yazılı ve görsel basında geniş yer buldu.[2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16] [17]Bilirkişi görevi yapan akademisyenler tarafından yapılan araştırmada kanıt bulunamadığı için suçsuz bulunmuştur

Bununla ilgili osmanlı bankası açıklama yapmıştır. Basında tamer şahin haberleri dolaşınca banka yönetimi "İlgili kişi ftp sunucusunda anonymous (herkese açık, anonim) hesaptan, dosyaları indirmiş" açıklamasını yapmıştı. Yine lise mezunu bir kişi, nasıl oluyorda banka sunucularını hack edebiliyor? Bu öyle çocuk oyuncağı mıdır? söyleyin lütfen. İlgili network, programlama, kriptoloji vb. bilgilerini nereden öğrenmiş. Dökümanları nereden bulmuş? google'dan mı :)

Web sitesinede mesaj bırakmış, gülmekten karnım çatladı (...). nasıl bırakıyor mesajı, indexlemi puhahaha :)

2002 yılında Microsoft'un Network Operations Center adı verilen yönetim merkezine sızarak Bill Gates ve Steve Ballmer'a ait e-posta yazışmaları, Hotmail ve diğer projelere dair gizli belgeleri internette yayınlamıştır.[19][20]

Bu sızma işini nasıl yapmış, ssl güvenli protokollerden yapılan yazışmaları nasıl okumuş. Tamer şahin'in bunu becerebilecek programlama ve şifre kırma bilgisi mevcut mudur? :)

Sonraki süreçte profesyonel iş yaşamına yönelerek çalışmalarına devam etmiştir. Kendisine ait 50'nin üzerinde bilgi güvenliği duyurusu çeşitli kaynaklarda yayınlanmıştır.[21] Yaşadıkları İstanbul Teknik Üniversitesi, Işık Üniversitesi (İstanbul), Özel İzmir Amerikan Koleji (İzmir) gibi eğitim kurumlarında ödev, ders konusu olarak sunum [22] ve dökümanlarla [23] işlenmiştir. Tamer Şahin hackerlık ve hacker felsefesi üzerine üniversitelerde konuşmalar yapmaktadır.[24] Kurucusu olduğu TerraMedusa firması çatısı altında kuruluşlara bilgi güvenliği hakkında çözümler sağlamaktadır.[25]

Türkiye gibi (...) bir ülkenin Hacker'ı da ancak bu kadar olur zaten :) ABD'de ki Kevin Mitnick, Rusya'da ki Vladimir Levin ve başka gelişmiş ülkelerdeki bilişim suçlularına öykünen Lamerleriniz ile övünebilirsiniz. Yani konferans vermek, basit bilgileri bu konuya uzak kişilere çok derin bilgilermiş gibi yansıtmak, onların saflığından faydalanmak, hatta işin kendisini beceremeyince felsefe uydurmak, gri siyah beyaz şapka gibi saçma sapan ayrımlara kafa yormakta bu lamerlerin işi olsa gerek. Bence hiç beklemeden maddeyi silin, açanıda vikiden banlayın..Bu imzasız yazı 88.231.36.55 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Gerçektende buram buram vandalizm, trollük kokan bir yazı olmuş. Savunulan tezlerin hiçbiri tez dahi değil. Bu kişi öyle yeteneksiz ve basit şeyler yapıyor ki http://terramedusa.com adresinde görüleceği gibi dev firmalara hizmet verecek kadar, belgeseli çekilecek kadar, üniversitelerde ödev olarak okutulacak kadar ileri gidebiliyor. Sanırım herkes aptal, bir tek siz akıllısınız. Sunulan argümanlar teker teker cevap vermeye değmez ama en azından şunu söyleyeyim Osmanlı Bankasının hack edilmesi ile ilgili Osmanlı Bankasının mahkemeye "sitelerine not bırakıldığına dair" itirafını içeren iddianame; http://www.tamersahin.com/foo/justice.jpg bu adreste. Microsoft olayı zaten The Register'dan, Slashdot'a oradan Wired'a kadar pek çok yerde yayınlandı. Sadece Türk ve tanınıyor diye birini desteksiz ithamlarla suçlamayalım. Lütfen vandalist, troll veya kendimizi yerinde görmek istediğimiz kişilere karşı kıskanç tavırlar içine girmeyelim. --Ninenineonetwo 09:02, 04 Ağustos 2012 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.