Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Türkiye Cumhuriyeti Yeni Anayasa Taslağı (2007) (3. aday gösterme)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vito Genovese 21:09, 27 Şubat 2013 (UTC)

Türkiye Cumhuriyeti Yeni Anayasa Taslağı (2007)[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Daha önce iki kez silinmeye aday gösterilmiş olan bu sayfayı bu sefer ben aday gösteriyorum. Çünkü sayfanın hiçbir şekilde ansiklopedik değer olmamakla birlikte kaynaklar sadece bazı spekülatif haberlerden ibaret. Bu nedenle kesinlikle silinmeli.--Türk Süvarisi ileti 22:25, 20 Şubat 2013 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Türk Süvarisi ileti 22:25, 20 Şubat 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ansiklopedik değeri var. Hatta o kadar ki, politikayı pek iyi takip edememekle beraber, yanlış izlemediysem, bu anayasa değişikliği konusunda toplum nerdeyse ortadan ikiye bölündü. Bu kadar önemli bir olay ansiklopedi maddesi olmazsa ne olur ki? Kaynaklar da Sabah, CNN ve NTV gibi önde gelen yayın organları. Ancak madde henüz zayıf. Taslak kamuoyuna sunuldu deniyor, ama ben taslak metnini bulabileceğim bir link göremiyorum. Taslaktaki yenilikler deniyor ama "Bireysel tercihlerin ve özgürlüklerin korunması" başlığının altındaki hiçbirşey yenilik falan değil. Daha doğrusu açık değil. Mesela "Kamu sektöründe çalışanların bireysel özgürlüklerinin korunması." deniyor, basında bu maddenin "türban" ile ilgili tartışmayla ilişkilendirildiği belirtilmiyor. Yani ansiklopedi hukuk dilinde kalmış ve yeterli bilgi vermiyor. Yeterli bilgi vermediği için de silmek doğru olmaz, zenginleştirmek gerekir. Mukaddimeileti 07:46, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum - Sizin bahsettiğiniz değişikliklerin bu hazırlandığı bile belli olmayan tasarıyla alakası yok. Taslak olması için elde somut maddelerin varlığı gerekir. Fakat yuvarlak sözcüklerden başka bir şey yok. Bilgi vermiyor fakat kaynak ta bulunamıyor. 4 yıldır bir gelişme göstermemesine rağmen hala tutuluyor. Üstelik iki kez de silinmeye aday gösterilmiş. Maddenin silinmesi konusundaki görüşümü yineliyorum.--Türk Süvarisi ileti 23:04, 21 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hazırlandığı bile belli olmayan tasarı olması, ansiklopedik değer taşımayan bir madde olduğu konusunda beni ikna etti. Haber niteliğinde bir madde daha çok.--RapsarEfendim? 07:21, 22 Şubat 2013 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değer olduğunu düşünmüyorum.--Reality 00:47, 26 Şubat 2013 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.