Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Sanal zaman

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 20:59, 11 Aralık 2015 (UTC)

Sanal zaman[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kavram hakkında yeteri kadar bağımsız kaynak mevcut değil, şu arama daha net sonuç verebilir. Kara Delikler ve Bebek Evrenler maddesine aktarılmasının daha uygun olacağı kanaatindeyim.--RapsarEfendim? 23:48, 23 Kasım 2015 (UTC)

  • Aktarılsın Aktarılsın--RapsarEfendim? 23:48, 23 Kasım 2015 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Konu hakkında bilginiz olmadığı için böyle bir öneride bulunuyorsunuz sanırım. Sanal zaman kuantum mekaniğinde gayet temel bir kavram. Stephen Hawking'in o kitapta tek yaptığı bu kavramı fizikçi olmayanların anlayabileceği şekilde açıklamak.--Orwellianist (mesaj) 00:56, 24 Kasım 2015 (UTC)
Konu hakkında bilgim olup olmadığı kanaatine nereden vardığınızı bilemiyorum ancak kayda değer olduğu ispat edilemeyen maddeler Vikipedi'de varlığını sürdüremez. Lütfen şahıslar üzerinden değil de maddeler üzerinden yorum yapalım.--RapsarEfendim? 10:02, 24 Kasım 2015 (UTC)
Konu hakkında bilginiz olmadığını Sanal zaman maddesini Kara Delikler ve Bebek Evrenler maddesine taşınmasını önermenizden anladım. Konu hakkında bilgisi olan biri için bu Güç (fizik) maddesinin silinip 7. Sınıf Fen Bilgisi kitabına aktarılması gibi bir şey. Bilgi durumunuzdan şahsınızla ilgili yorum yapmış olmak için bahsetmedim, gerçekten bilginiz olmadığı için yanlışlıkla silinmeye aday sayfalara eklediğinizi, bilgisi olan birinden açıklama gelince hemen önerinizi geri çekeceğinizi düşünmüştüm. Sanal zamanın kuantum mekaniğinde gayet temel bir kavram olduğunu söyledim, kayda değer olması için bunun ötesinde neye ihtiyacınız var bilmiyorum. Temel bir kavram olduğu için ileri düzeyde kuantum mekaniği kitaplarının pek çoğunda geçer; eğer internetten erişilebilir kaynak istiyorsanız hakkında yazılmış binlerce bilimsel makaleye de bakılabilir. Türkçe Vikipedi'de kuantum mekaniği konusu maalesef çok zayıf, keşke zaman ayıran olsa da en:Category:Quantum mechanics'teki binlerce sayfadan Sanal Zaman dışındaki diğer sayfalar da çevrilebilse/sayfaları açılabilse. Ki birçoğu hakkında sanal zaman için bulunanın binde biri kadar bile kaynak bulunamaz.--Orwellianist (mesaj) 14:10, 25 Kasım 2015 (UTC)
Kalsın Kalsın "Virtual time" olarak baktığım için sonuç bulamamışım. Dil bağlantıları eklenmiş, teşekkürler. O hâlde kalabilir.--RapsarEfendim? 16:39, 25 Kasım 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın @Orwellianist'e katılarak.. madde girişi, konunun sadece bu kitapla ilişkilendirilmesine yol açıyor, düzeltilmeli. --kibele 15:05, 24 Kasım 2015 (UTC)
  • Hızlı silinsin İki basit kelimeden mütevellit: 'sanal' ve 'zaman'. kaynaksız ve bu haliyle anlamsız bir madde. Madde adı herkese göre başka başka anlamlara da gelebilir. --Eğitmenmahmut msj 22:27, 24 Kasım 2015 (UTC)
  • Hızlı kalsın. Aslında "hayalî zaman" daha Türkçe oluyor ve bu şekilde de kullanılıyor fakat bu başka bir tartışmanın konusu. --Yesevi (mesaj) 12:18, 26 Kasım 2015 (UTC)
Ben hayalî zaman kullanımını duymamıştım. Benim bildiğim en:Imaginary number nasıl Sanal sayılar diye çevriliyorsa en:Imaginary time aynı şekilde Sanal zaman diye çevriliyor. Zaten sanal zaman da aynı sanal sayıların sanal olduğu gibi sanal. Ama hayalî zaman da kullanılıyorsa ilke cümleye eklenmeli ve Hayalî zaman sayfasında yönlendirme oluşturulmalı.--Orwellianist (mesaj) 14:26, 27 Kasım 2015 (UTC)
şahsen 'imaginary'nin, sanal sayı'daki kullanımında da 'hayalî sayı'yı daha doğru buluyorum. Zaman zaman bu şekilde de kullanılıyor. Fakat nedense "sanal sayı" daha popüler durumda. --Yesevi (mesaj) 13:07, 4 Aralık 2015 (UTC)
  • Çekimser Çekimser Sanal gerçek konusunda çalışırken rastlamıştım. Bilimsel bir veri bulunmuyor, ancak bilimde bu tarz çok kuram var. Paralel evren ansiklopedik oluyorken bunun da olması beklenebilir. Nitekim bu onun kadar bilinir değil.— Bu imzasız görüş Kafkasmurat (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.