Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Hille Hanso

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 18:57, 16 Temmuz 2016 (UTC)

Hille Hanso[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

eylül 2015'ten beri kayda değerlik etiketiyle duruyor. burada konuşulup netleştirilsin..--kibele 15:51, 3 Haziran 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum KD olduğunu ispatlamak zor ama silinmemeli diye düşünüyorum çünkü google haberler kısmı bende böyle bir izlenim bıraktı. Galiba ülkesinin yerel basınında sıkça söz ediliyor. Bazı çalışmaları önemli bence.--Kingbjelica (mesaj) 23:39, 2 Temmuz 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bırakılan izlenimlere göre değil, yönergelere göre hareket ediyoruz neyse ki. Estonca Vikipedi'deki maddeyi de inceledim, orada da kayda değerliği ispat edilmemiş. Kullanılan 2 kaynak var ve ikisi de kendisiyle yapılan röportaj, yani bağımsız olmayan kaynaklar. Estonca Vikipedi'nin Estonya ile ilgili hemen her kişi ve içeriği siteye doldurduğunu (otobüs "durak"larına kadar) ve açık açık pozitif ayrımcılık yaptığını da not düşeyim.--RapsarEfendim? 09:26, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Hızlı kalsın Politikalar bazı durumlarda birinci kaynaklara şans tanıyor. Bu sebepten kendisi hakkındaki röportajlar kullanılabilir.

  1. "Kayda değerliği gösterilmiş ürün veya hizmetlerin savunuculuğunu yapmış olmak."/ Verilen kaynaklarda eu. uzantılı adres var. Bkz: Birinci kaynağın Vikipedia sayfası. Eu. uzantılı bir yerde profilinin olması bence orta önemli bir şahıs olduğunu gösterir gibi.
  1. "Google haberlerde adının ve yazılarının en çok geçtiği gazete Postimees'dir.. Bu gazetenin 15 dilde maddesi var. Şöyle bir şeyler de var. Orta önemli bir şahıs olmasından kaynaklanan bir durum. Herkesin yazdığı şeyler ikincil sitelerde yayınlanmıyor. Bu taslak maddeyi kaybetmek bence anlamsız. Kaldı ki kişi adlarının veya röportajlarının olduğu siteler dış bağlantı olarak ekleniyor.
  1. Adının ve yazıların en çok geçtiği diğer bir site olan Delfi'nin Estonca'daki viki sayfası.. Bkz. Delfi (portaal) Delfi'nin de 9 dilde maddesi var. Almanca ve İngilizce dahil.. ,
  1. Wikipedia'nın diğer dillerinde de bu kadar fazla maddesi olan haber kurumlarında adının ve yazıların geçmesi kişiyi elbet KD yapar. Silinmemeli sayfa..--Kingbjelica (mesaj) 13:21, 3 Temmuz 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Türkiye hakkında kitap (olumlu tabii) yazan yabancıları çok severiz hep. Ancak bu onları KD yapmaz.--E4024 (mesaj) 12:32, 12 Temmuz 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin yukarıdaki kalsın oyunda söylenenler kayda değerlik kriterlerinin öznel yorumlanmasından ibaret. herhangi bir ansiklopedik kayda değerliği bulunmuyor. E4024'ün söylediği de doğru, bu nedenle burada olduğunu görmek zor değil. --kibele 20:51, 13 Temmuz 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Benim amacım bir madde kaybetmemek. Ayrıca Ajdar Anık maddesine bulduğu tüm haberleri ekleyen kişi böyle tespitlerde bulunmamalı diye düşünüyorum. --Kingbjelica (mesaj) 21:03, 13 Temmuz 2016 (UTC)
madde kaybedelim, ansiklopedik yaklaşımı kaybetmeyelim. kişilerden kapsamlı olarak sözedilen haber/yazı vb. kaynaklar kayda değerlik için kullanılır (bkz. VP:KD "Söz konusu kişiden bağımsız olarak, birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız, yayımlanmış, güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması.") varsa bu kişi için de buyrun elbette. yeter ki yukarıda yaptığınız gibi, 'kişi şurada çalışıyor, orası kayda değer, demek ki bu kişi de kayda değer' gibi çıkarımlarda bulunmayın, çünkü yok böyle bir kriter. --kibele 21:07, 13 Temmuz 2016 (UTC)
Taslak madde seviyesi için bu ikincil kaynak yeterli bence. Kişinin faaliyetlerinden kısaca bahsediyor. Kaynağın viki sayfası da budur. Bazı durumlarda, özellikle de yabancı kişileri bildiğimiz dillere göre arama yapmak yeterli soncu vermeyebilir. Ayrıca politikada kayda değer şeylerin savunuculuğunu yapmak ifadesi de geçiyor. Şurada çalışıyor demedim, çeşitli dillerde viki sayfası olan gazetelerde (delfi ve postimess) yazıları çıkıyor demeye çalıştım. Kişi kendi ülkesinde KD olmasaydı positimes ve delfi gibi dokuz dilde viki maddesi olan ve yerel değeri fazla olan gazetelerde yazıları çıkmazdı. Türkiye hakkında kitap yazmasını ben de kaale almadım, sırf böyle bir şey çalışması var diye de kalmasını istemiyorum, sadece yerel olarak tanındığından ve kd olduğundan bahsediyorum. --Kingbjelica (mesaj) 21:31, 13 Temmuz 2016 (UTC)
"Kişi kendi ülkesinde KD olmasaydı positimes ve delfi gibi dokuz dilde viki maddesi olan ve yerel değeri fazla olan gazetelerde yazıları çıkmazdı." bu doğru değil. bütün gazetecileri, köşe yazarlarını kayda değer kabul etmemiz gerekirdi bu mantıkla.. mesele açık. kişinin yaptıklarını konu eden kaynağa ihtiyacımız var, kendi yazılarına ve linkedln gibi cv depolarındaki biyografilere değil. --kibele 21:47, 13 Temmuz 2016 (UTC)
bu ikincil kaynağı çevirirseniz Tatu üni mezunu olduğu, aktivist olduğu, gazeteci olduğu, Türkiye ve Ortadoğu üzerine haberler yaptığı yazıyor. Bu bağlantıdaki her şey madde içinde geçiyor zaten. Bu bağlantı bir dergi ve Estonca'da viki sayfası var. "kişinin yaptıklarını konu eden kaynağa ihtiyacımız var" ifadeniz doğrudur ve bende bu bağlantıyı paylaştım çünkü kişiyi doğrudan konu ediniyor. Kaynağı yeterli bulmuyorsanız bu benim sorunum değil, ben madde içindeki her şeyi özetleyen bir dergi bağlantısını verdim. Bu kadar.--Kingbjelica (mesaj) 22:09, 13 Temmuz 2016 (UTC)
Yalnız atlanan bir nokta var. Kendisi zaten Diplomaatia'da yazıyor. Kendisinin çalıştığı kurum yani, bağımsız olmayan kaynak.--RapsarEfendim? 10:09, 14 Temmuz 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kişisel yorumlar dışında, kayda değerliği ortaya koyan kaynak göremedim. --Eldarion 07:10, 14 Temmuz 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bir üst yorumu atlamışız evet. Ayrıca Estonca vikide fark ettiğim küçük bir detay sonrası sayfanın kalması yönündeki görüşümü kökten sildim. BÖylesi daha iyi.--Kingbjelica (mesaj) 11:33, 14 Temmuz 2016 (UTC)
@Kingbjelica o detayı bizimle paylaşmak istemez misiniz? --kibele 12:14, 14 Temmuz 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.