Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Girit mutfağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 18:35, 5 Kasım 2016 (UTC)

Girit mutfağı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Yarısı İngilizce, bir çeyreği Yunanca tuhaf bir "liste". Türkçede "Girit mutfağı" denilince anlaşılan şey Girit'ten Türkiye'ye göç etmiş/ettirilmiş soydaşlarımızın mutfağı ve dolayısıyla "başka birşey"dir. (Orada "gyros", "souvlaki" gibi tuhaf şeyler yoktur.) Neyse, önce o mutfak düzgün bir şekilde TR VP'de yazılır, sonra belki bir meraklısı da "Girit Adası mutfağı" maddesini yazar; tabii "Yunan mutfağı" maddesine dördüncü cümleyi ekledikten sonra bunu yaparsak daha hoş olur. (Yunan mutfağı üç cümlelik bir mutfak değil çünkü.) Silme talebimin gerekçesini anlamayan varsa "ansiklopedik içerik ve düzene sahip olmamak" deyip geçeyim. E4024 (mesaj) 14:26, 18 Ekim 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Sadece listeden ibaret. Giriş cümlesi ve açıklayıcı ifadeler yok. Kaynak da yok. --Turgut46 14:38, 18 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin bu durumda. Ben ikna oldum. --E4024 (mesaj) 14:49, 18 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Girit mutfağı ile ilgili olan şeyleri ana hatlarıyla belirlemiş bu bağlamda geliştirilmeye aday olması doğal ancak bilgilendirici bir kaynak zamanla gelişecektir. --Mimaricmimar 21:44, 18 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin chansey Mesaj 17:43, 19 Ekim 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.