Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Gey ikonu olarak Hande Yener

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. --Superyetkinileti 15:35, 29 Ekim 2016 (UTC)

Gey ikonu olarak Hande Yener[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Maddenin yazarı SeyitA'nın, "Aktif bir ikon değil" özeti düşüp şarkıcının maddesine yönlendirmiş olduğunu görünce dikkatimi çekti ve işlemi geri alarak SAS sürecinin gerekli olduğu hatırlatmasında bulundum. Şöyle bir dönüş yaptı ve SAS'a çıkarmam için benden rica etti. Bunları art niyet aranmaması için anlattım. Gerekçeye gelirsek 2010 yılından bu yana şarkıcının bu konuda hiçbir açıklamasının, etkinliğinin olmaması (bu yılın haziran ayında yapılması planlanan LGBT Onur Yürüyüşüne polisin sert müdahalesi gibi olaylarda tepkisizliği buna bir örnek), kendisinin bu yönüyle hiç ele alınmaması gösterilebilir. Biliyoruz ki kayda değerlik kalıcıdır. Bir dönem ikon olarak görüldüğü, anket sonucu seçildiği şarkıcının maddesinde bir alt başlıkta anlatılıyor. Bu durumda maddenin silinerek geçmişin birleştirilmesi yoluyla Hande Yener maddesine yönlendirilmesi uygundur. Tartışmanın ve verilen oyların ansiklopedik bir üslupla gerçekleşebilmesi önemli. Karşıtlık hisleriyle verimli bir sonucun alınamayacağı bir gerçek. Tartışmaya katılan arkadaşlardan buna dikkat etmelerini rica ediyorum. --esc2003 (mesaj) 05:24, 10 Eylül 2016 (UTC)

  • Birleştirilsin Birleştirilsin. --esc2003 (mesaj) 05:24, 10 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik değer taşımıyor. --II. Niveles (mesaj) 05:26, 10 Eylül 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Gerekçeye katılarak----Krystal. ? 06:00, 10 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum 'artık değil' şeklindeki düşüncelerle ele alınmamalı konu, mesela kişi ölmüş olsa ne yapacaktık? bu hâliyle kayda değer midir değil midir onun değerlendirilmesi gerek. eğer konu kayda değerse yeni gelişmeler (ya da yoruma bakılırsa gelişmemeler) de yer alabilir. bana biraz kırgınlık sonucu alınmış öznel bir karar gibi geldi. --kibele 09:08, 10 Eylül 2016 (UTC)
Ben de o noktaya takıldım, dediğine katılıyorum.--RapsarEfendim? 10:31, 10 Eylül 2016 (UTC)
Merhabalar, sayfayı ben yazmıştım *as usual* ancak görüyorum ki adı geçen kişi bir ikonluğu benimsememiş ve ona göre davranmamış. Örnek vermek gerekirse Gey ikonu olarak Madonna, Gey ikonu olarak Cher ve Gey ikonu olarak Lady Gaga sayfaları (sanırım sonuncusu yok henüz) görüşüme göre kayda değer sayfalardır. Bir iki albümde ikon, sonra yok. Kırgınlıktan ziyade bu yüzden karar vermiş ve olayın Hande Yener sayfasında bir alt başlığa sığacağını düşünmüştüm. Hatta şu eleştiri aklıma geldi, kalırsa ekleyelim sayfaya. Gerçek hayatımdaki yoğunluktan dolayı eskisi kadar etkin olamıyorum ve burayı özlüyorum, herkese çooook sevgiler :) -seyit. 17:06, 10 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ve Aktarılsın Aktarılsın Kullanıcı SeyitA'ya katılarak. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 10:35, 11 Eylül 2016 (UTC)
    SeyitA kalmasının değil silinmesinin gerektiğini söylüyor Sebastian James, dikkatli okuyun lütfen. Gerekçeyi de okumamışsınız anladığım kadarıyla. Kararınızla ilgili bir açıklama yapmak ister misiniz? --esc2003 (mesaj) 12:22, 11 Eylül 2016 (UTC)
    Dikkatli okudum ve anladım zaten. Maalesef ana dilim Türkçe olmadığından her şeyi düzgün anlayamıyor olabilirim. Katılmadan kastettiğim şey SeyitA'nın Hande Yener sayfasıyla birleştirmek istemesidir. ("Örnek vermek gerekirse Gey ikonu olarak Madonna, Gey ikonu olarak Cher ve Gey ikonu olarak Lady Gaga sayfaları (sanırım sonuncusu yok henüz) görüşüme göre kayda değer sayfalardır. Bir iki albümde ikon, sonra yok. Kırgınlıktan ziyade bu yüzden karar vermiş ve olayın Hande Yener sayfasında bir alt başlığa sığacağını düşünmüştüm. Hatta şu eleştiri aklıma geldi, kalırsa ekleyelim sayfaya.") Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 12:38, 11 Eylül 2016 (UTC)
    Evet. Şarkıcının maddesinde bu konu bir alt başlıkta verilmekte şu an zaten. Eklenebilir dediğiniz kaynak ve içerik de maddede yer alıyor. Son açıklamanızdan aynı görüşü paylaştığımız sonucunu çıkardım. Zaman ayırdığınız için teşekkürler. --esc2003 (mesaj) 14:04, 11 Eylül 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin "Sonradan öyle olmadığı anlaşıldı" ya da "eskiden öyleydi artık değil" gibi gerekçelerle değil, ayrı madde olamayacak kapasitede olduğu için birleştirilsin. Hande Yener maddesinde zaten var olan kısımları, bu madde içerisinde de tekrar eden kısımları atınca zaten ufacık bir içerik kalıyor.--RapsarEfendim? 14:09, 11 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gey ikonu ne demek? --E4024 (mesaj) 09:43, 26 Eylül 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin Gerekçeye ve seyite katılarak. --Pragdonmesaj 22:45, 24 Eylül 2016 (UTC)
  • Birleştirilsin Birleştirilsin yukarıdaki kullanıcılara katılarak. İki parça halinde de birleştirilebilir, %80 vs. Hande Yener'e, %40 vs. ilgili bir listeye. Bunu belki de, Hande Yener'e de verilmiş bir ödül olarak ele almak lazım. Oscar ödüllü bir oyuncu olarak Tom Hanks diye bir madde oluşturulmuş olsa, onu da Tom Hanks maddesi ile ve ilgili liste ile birleştirirdik sanırım. --Deniz (mesaj) 17:11, 5 Ekim 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.