Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Gemi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.telifli kısımlar çıkartılarak kalmasına karar verildi.

Gemi[kaynağı değiştir]

Madde ciddi bir şekilde telif hakkı ihlali içeriyor. Normalde hızlı sil politikasıyla silinmesi gerekiyor, ancak iktibas yapılan bir yazılı kaynak olduğundan ve herkesçe ulaşılamayabilir olduğundan maddeyi SAM adayı gösteriyorum elinde ansiklopedi olmayanlara arzu ederlerse sayfaları taratarak yollayabirim.

--Kadirmesaj sayfam 11:08, 28 Haziran 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum -- Buna göre telifsiz olan başlangıçtaki bir cümle. Bu maddeyi açan Kullanıcı:Dreamer'a mesaj attım ve telifli kısımlarını kaldırmasını rica ettim. Eğer kendisi telifli kısımları kaldırıp yeterli ekleme yaparsa kalabilir (birde resimlerde sorun yoktur). Yoksa silinsin.Takabeg ileti 14:10, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Soru -- Arzu etsem sayfaları taratarak buraya yükleyebilir misin? Eğer kopya çıkarsa hızlı silinecek (tabi yüklenecek olan dosya da silinecek:)) Takabeg ileti 12:30, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sadece ilk cümlelerinde telif hakkı var onu da düzeltebiliriz.Gemi maddesi Çok önemli bir Ansiklopedik Madde --Batuhan 19:45, 29 Haziran 2009 (UTC)
Soru -- Sadece ilk cümlelerinde telif hakkı ihlalinin söz konusu olduğuna emin misiniz? Elinizde o ansiklopedi var mı ? Bende yok maalesef. Takabeg ileti 01:07, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Silinsin Silinsin -- Genç Osmanlı'nın gösterdiği 2, 4, 5'a baktım. Bu maddenin kopyadan başka bir şey olmadığı ortada. Hızlı ve hemen silinmelidir. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 21:50, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben bu maddeyi düzenleyeceğim. Okuyup cümleleri ve anlatımı değiştirirsem telif melif kalmaz. Telif gibi saçma bir gerekçeyle maddenin insanlara ulaşmasını engellemek son derece saçma. --♪♫Berkay0652|ileti 21:53, 30 Haziran 2009 (UTC)
Eğer buna ve senin planına müsaade edersek ufacık oynamalar ile istediği kadar emek hızsızlığın yapılması meşrulaştırılmış olacak. Değil mi? Bence sıfırdan yazarsan daha güzel olacaktır. Birde telif hakları kesinlikle saçma değildir. Takabeg ileti 22:01, 30 Haziran 2009 (UTC)
Allah aşkına albüm mü bu da emek hırsızlığı olsun? Adam insanların yararlanması için ansiklopedi basmış, biz de kaynakçada o kaynağı belirterek, o kaynağa ulaşamayan insanlara bu bilgiyi ulaştırabiliriz. Bu bence emek hırsızlığından çok, gayet de akıllıca bir şey. Sonuçta amaç insanlara bilgi ulaştırmak değil mi? Nedir bu emek hırsızlığı muhabbeti? --♪♫Berkay0652|ileti 22:49, 1 Temmuz 2009 (UTC)
  • gözlerime ve kulaklarıma inanamıyorum! bunca zamadır aktif olan kullanıcılar telifi 'saçmalık', 'nedir bu emek hırsızlığı muhabbeti' diye yorumluyorlarsa yeni gelenlere söyleyecek lafımız yok demektir. telif, 'şurda olur, burda olmaz', 'ulaşılamayan kaynağı eklemekten bir şey çıkmaz', 'birazcık değiştiririz, bişeycık kalmaz' diye yorumlanacak bir konu değil. değiştirmek telifi ortadan kaldırmaz, daha da ağırlaştırır. tek bir cümlenin ve hatta kimi zaman kelime gruplarının bile telif hakkı saklıdır. lütfen bu tür nesnel, yasal konuları kendi mantığınızla yorumlamak yerine tamı tamına anlamaya çalışın. --ki bl 09:17, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.