Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ergenekon (örgüt)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

Ergenekon (örgüt)[kaynağı değiştir]

  • Silinsin , siyasice yazılmış , gerçekleri göstermeyen bir madde, hiç bir kişi ya da kuruluş mahkemede sonuç alınasıya kadar suçsuzdur.Kullanıcı oy hakkı yok.Bkz.VP:OY,En az 2 ay üye.--bora006ileti 16:17, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  • Mahkemesi başlatılmamış soruşturması süren bir dava ile ilgili spekülasyon yapmak suçtur... Bu ifade, Wikipedinin kapatılmasına ve adli cezalara neden olabilir.
  • Gazetelerde çıkan yalan haberler buraya aktarılmış.
  • Özel Harp Dairesi'ne terör örgütü yaftası vurulmuş. Bu ifade, Jandarma Genel Komutanlığına terör örgütü demekle aynı şeydir. PKK'nın internet sitelerinde olabilir ancak. Bu ifade, Wikipedinin kapatılmasına neden olabilir.
  • Özel Harp Dairesi TSK bünyesinde olduğu halde EGM bünyesinde gösterilmiş:Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Özel Harekat Dairesinin bulunduğu alınan duyumlara göre bu dairenin bazı elemanlarının uyuşturucu, kumarhane, haraç ve adam öldürülmesi gibi işlere karıştığı...
  • Kaynaksız veya kaynak ile iddia arasında bağlantısı bulunmayan gazete haberleri kaynak gösterilmiş.

Bu nedenlerle silinmeye aday maddeler şablonunu ekledim. Saygılar, --Bruno 08:16, 28 Nisan 2008 (UTC)

Kalsın Kalsın Düzenlensin--Martianmister 08:31, 28 Nisan 2008 (UTC)

Yorum: Madde kesinlikle düzenlenmeli ama ansiklopedik bir konu olduğu için tamamen silinmesi doğru olmaz. Elbette, soruşturma ile ilgili güvenilir kaynaklara dayanmayan spekülasyonlar veya devlet kurumlarına yönelik asılsız suçlamalar varsa çıkarılmalı. "Gazetelerde çıkan yalan haberler buraya aktarılmış" derken, bu sizin kişisel görüşünüz galiba çünkü öne sürülen iddialar tartışmaya meyilli olduğu için, sizin "yalan" olarak nitelediğiniz bir haber bir başkasına göre "doğru" olabilir. Aslında silmeye aday göstermeden önce, maddenin tartışma sayfasını kullanarak içeriği daha düzenli bir sürüme getirmeyi deneyebilirsiniz. --60.240.112.112 09:32, 29 Nisan 2008 (UTC)

  • Kalsın Kalsın -- Ama düzenlenmelidir. Takabeg ileti 09:42, 29 Nisan 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Tabi ki kalsın, --Boyalikus 20:36, 29 Nisan 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın elbette--ÖrdekÖzgürileti 12:49, 1 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin
  1. Mahkemesi dahi başlamamış dava konusu bir olay hakkında basında çıkan kulaktan dolma bilgileri doğruymuş gibi vermek ansiklopedik değildir. Ansiklopediler ile televole programları arasında farklar olmalıdır. Ansiklopedi saygınlığı, güvenilirliği bunu gerektirir. Bu şarta dikkat edilmezse wiki'nin, alalede, ideolojik görüşlerin kayıtsız bir şekilde savunulduğu bir forum sitesinden hiçbir farkı kalmaz.
  2. Bu tür müdahaleler, davayı etkilemeye yönelik girişimdir. Suç teşkil eder. Henüz bir iddianame dahi ortada yoktur.
  3. Wikipedi'nin her türlü dedikodu, söylenti ve ispatlanmamış her türlü basına yansımış iddianın pervasızca yazıldığı bir yer olmadığı için silinsin diyorum. --Bruno Giordano 19:16, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın -- Konu şimdiden ansiklopedik önem taşıyor. Ülke çapında yayın yapan gazeteler ve benzerleri kaynak gösterildiği sürece hukuki bir sorun çıkmaz. Bu maddenin silinmesi Vikipedi politikalarına aykırı olur. Saygılar, Filanca 18:56, 5 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın -- Önemli ve ülke politik tarihine geçmiş bir konu. Kalmalı. Levent Abi ileti 19:04, 5 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Birebir dipnotarla kaynaklandırılırsa daha iyi olur. Ama madde kalmalı. Ergenekon örgütü ilk defa şu anda sürmekte olan soruşturmayla gündeme gelmedi. Yıllardır bu örgüt çeşitli yazılara ve kitaplara konu oluyor.--2ulus 09:51, 6 Mayıs 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.