Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Dark Passage

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.Bir konunun Vikipedi'ye dahil edilmeyi hak edip etmediğini belirlemede öznel değerlendirmeler geçerli değildir. Bir konu kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, birden çok ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmışsa kayda değerdir. "Güvenilir" ile kast edilen kaynakların, kayda değerliğin doğrulanabilir ölçümüne izin verecek editörsel doğruluğa sahip olmalarıdır. Bu ilkeler ışığında maddenin kalması gerektiği açık. Yerel çapta başarıları diğerlerinden daha öne taşıyor. İlgilenenler için; Türkçede de mevcut Fnatic maddesinin İngilizcesinde görüleceği üzere; e-spor grubu konulu bir maddenin içerik açısından nasıl zengin olabileceğine, 20-25 kullanıcı adı yazılsa da bunun yine bir zenginlik unsuru ve ansiklopedik bilgi olacağına bakılabilir.Vikiçizer (mesaj) 20:47, 25 Eylül 2016 (UTC)

Dark Passage[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

KD'lik. Tartışılıp karar verilsin. Pragdonmesaj 18:17, 2 Ağustos 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Pragdonmesaj 18:18, 2 Ağustos 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Bu kulüp en büyük MMO oyunda dünya finaline kalmış ve Türkiye'den bu başarıya ulaşan tek kulüp olmuştur. Oyun kulüplerine de spor kulüpleri gibi bakılması taraftarıyım. Milyonlarca takipçisi olan takımların en büyük organizasyonlarda finale kalması kayda değerdir. Mesela dünya şampiyonasında başarı elde etmiş bu kulüp, gayet ansiklopediktir.--Kafkasmurat- 18:38, 2 Ağustos 2016 (UTC)
    • Cevap Cevap Verdiğiniz link bağımsız ve güvenilir bir kaynak değil. Varsa KD'liğini kanıtlayan güvenilir kaynaklarınız sayfaya ekleyin lütfen. Konuya hakim bir kişi değilim yaptığım araştırmalar sonucu güvenilir bağımsız kaynağa rastlamamamdan kaynaklı SAS'a taşındı madde. Viki tabanlı web sayfaları güvenilir kaynak olarak kabul edilemez. --Pragdonmesaj 18:46, 2 Ağustos 2016 (UTC)
Yorum Yorum Kaynak aramayıp sıfır kaynak denmesi çok ilginç. http://www.sabah.com.tr/cumartesi/2014/09/20/internet-kafeden-sampiyonluga http://www.aksam.com.tr/teknoloji/dark-passage-1-milyon-dolar-odullu-dunya-sampiyonasinda/haber-332537 http://www.gazetevatan.com/son-yillarin-en-buyuk-oyun-turnuvasi-point-blank-son-buldu--589907-teknoloji/ https://www.dp-gaming.org/basin/ http://www.bynogame.com/Bilgi-Haber/e-spor/dark-passage-bynogame-sabah-gazetesinde http://cloth5.com/world-championship-preview-dark-passage/ http://www.gosugamers.net/lol/teams/6531-dark-passage http://shiftdelete.net/buyuk-finalin-sampiyonu-belli-oldu-62963 http://oyungezer.com.tr/haber/38221-dark-passage-dunya-finali-nde http://www.oyungunlugu.net/nasil-profesyonel-oyuncu-olunur.html http://myo.yasar.edu.tr/wp-content/uploads/2012/02/yaprakdergi2015baharyenii.pdf http://www.ahaber.anadolu.edu.tr/issues/2015pdf/729.pdf http://www.atilim.edu.tr/shares/atilim/atilim-haber/sayi61/ (önemli kaynaklar olduğu için açık şekilde verdim) --Kafkasmurat- 20:11, 2 Ağustos 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Türkiye'nin en eski kulüplerinden birisi, Türkiye'de ve dünyada birçok başarısı bulunan bir kulübün kayda değer olmadığını düşünmüyorum. oltnilhn (mesaj) 18:42, 2 Ağustos 2016 (UTC)
    • Cevap Cevap Varsa kayda değerliğini ispatlar güvenilir kaynağınız maddeye ekleyiniz. Kural kuraldır.--Pragdonmesaj 18:49, 2 Ağustos 2016 (UTC)
      • Yorum Yorum Sayfadaki kaynaklar güvenilir ve yeterli zaten. oltnilhn (mesaj) 13:01, 3 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD'ligi de yok, tartisilacak bir yani da. Zaman kaybi sadece. --E4024 (mesaj) 19:18, 2 Ağustos 2016 (UTC)

*Silinsin Silinsin kayda değerliğe ilişkin sıfır kaynak.. --kibele 19:37, 2 Ağustos 2016 (UTC)

gösterilen kaynaklar dikkate alınabilir bir ölçüde ama maddeye eklenmesinde yarar var. çekimser kalayım. --kibele 09:38, 3 Ağustos 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Güvenilir, bağımsız kaynak yok, kayda değer değil deniyor da neye göre deniyor anlamadım. Yukarıda Kafkasmurat yeterince kaynak vermiş zaten. Tek başına şu ([1]) resmî kaynak yeter, ki takımın Türkiye Büyük Finali'nde şampiyon olmuşluğu var. (futboldaki Süper Lig olarak düşünün) --Cobija (mesaj) 20:55, 2 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bir bilgisayar oyununda dünya çapında bir turnuvada şampiyon olan bir takım bile olsa, bu tip oyun takımları dağılmaya, isim değiştirmeye veyahut oyuncu değiştirmeye oldukça yatkındır. Tüm dünyada milyonlarca LOL bağımlısı her yaştan gencin olması ve bu oyunun sektöründe reklamlarla milyon dolarların dönmesi bile bu oyunun bir bilgisayar oyunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Popülerliği azaldığında ya da yerine daha iyi bir bilgisayar oyunu icat edildiğinde diğer birçok bilgisayar oyunu gibi tarihe karışacak. Zaten dünya çapında ünlü bir oyun olmasaydı haber sitelerinde kaynak bulunamazdı. Bu gerçeklere rağmen Türkiye şampiyonu olan takımların zaten genelde dünya şampiyonalarında Asyalılarca haşat edilmesinden mütevellit sürekli takım ve oyuncu değiştirdiği ortada. Zaten bu maddeye ne kazandığı başarılar haricinde ne yazabilirsiniz ki? X oyuncusu ayrıldı yerine T oyuncusu ormancı geldi, üst koridor oyuncusu olan R üniversiteyi bitirdiği için takımdan ayrıldı, vs. cümleler kurmaktan pek ileri gidebileceğimizi sanmıyorum. Bu durumda Sadece dünya şampiyonalarında ilk ikiye giren ve dolayısıyla büyük ödülleri götüren e-spor takımlarının kayda değerliği daha uygun geliyor zira o takımların kalıcılığı ve dünya çapında bilinirliği Türkiye şampiyonu, Brezilya şampiyonu gibi takımlara göre daha fazla. League of Legends World Championship maddesinden bu takımları görebilirsiniz. Hatta son şampiyonun da maddesi de bizde mevcut.--Śαвяí¢αи76ileti 06:21, 3 Ağustos 2016 (UTC)
Yorum Yorum Kaynakları ve takımın geçmişini incelediniz mi? Oyunculuk hakkında bilgisi olmayanlar oy veriyor. Üç sene boyunca oyun oynayan herkes bu takımı konuştu. Dünya şampiyonasına katılmaları şampiyonlar ligi finali oynamak gibiydi. Takımlar değişebilir diye ansiklopedik olmadıkları iddia edilemez. Tüm takımlar değişir. Futbol ya da basketbol takımlarından aşağı bir yanı olmayan kayda değer bir takımdan bahsediyoruz. --Kafkasmurat- 08:50, 3 Ağustos 2016 (UTC)
Bir yıl profesyonel ligde mücadele ettiği için kayda değer kabul edilen Bayburt Grup İl Özel İdarespor gibi maddeler de bu yoruma göre silinmeli öyleyse? --Cobija (mesaj) 10:31, 3 Ağustos 2016 (UTC)
TFF'ye bağlı bir kuruluştan bahsettiğinizin ve aralarında dağlar kadar fark olduğunun da farkındasınızdır umarım.Pragdonmesaj 11:01, 3 Ağustos 2016 (UTC)
Aralarında ne kadar fark var gayet bilincindeyim. Yürütülen mantığın hatalı olduğunu söylemeye çalışıyorum zira TFF profesyonel olan kulüpleri belirlemede gayet net görmemizi sağlarken e-sporda bir yapı olmadığından dolayı daha incelikli fikir yürütülmeli demeye getiriyorum. Dark Passage için X oyuncusu ayrıldı yerine T oyuncusu ormancı geldi, üst koridor oyuncusu olan R üniversiteyi bitirdiği için takımdan ayrıldı, vs. gibi cümlelerden fazlası yazılamaz diye örnek verilmiş ya, Bayburt Grup İl Özel İdarespor'un bundan bir farkı var mı mesela? Hatta ikisini kıyaslarsak DP bariz daha dolu bir madde olur. --Cobija (mesaj) 13:34, 3 Ağustos 2016 (UTC)
Ek olarak şunu da ekleyeyim, maddeyle ilgili değil ama Türkiye'de e-spor küçümsendiğinden ve amaan ne yazılabilir ki mantığı yürütüldüğünden dolayı: Türkiye'de 23 milyon e-sporcu varmış.[2] Sağlıklı bir şekilde muhakeme etmek gerek. Kendi alanında gayet fazla kaynak gösterilmesine rağmen hiçbir kritere dayanmadan yorum belirtmemek gerekli. --Cobija (mesaj) 13:42, 3 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Sabri'ye istinaden. --Eldarion 06:30, 3 Ağustos 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bu takım LoL oyununda 2016 Türkiye Büyük Finalini kazanarak şampiyon olmuş bir takım. Ulusal bir ligde profesyonel faaliyette bulunmuşlar... Kanaatimce yeterince KD olan bir E-spor takımı... Chansey (mesaj) 20:47, 20 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Kingbjelica (mesaj) 22:43, 25 Ağustos 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Dünya çapında bir organizasyon, bir branşta birinci seviye lig (eski) şampiyonu. Asus ve Turkcell kurumları dahil olmak üzere en az sekiz sponsoru var. Kategori:Elektronik_spor_takımları. En önemli spor kulüplerinden biri olan Beşiktaş JK de bu sektörde bir takım oluşturmuş. Spor kulübü sponsoru denilince Türkiye'de belki de en başta akla gelen şirket üçüncü bir Türk takımının sponsoru olmuş. Origen takımınında bir sürü milletten isim olmasına rağmen İspanyol (Murcia) takımı olmasını engellemiyor. Fnatic kulübünde İngiliz yok ve bu kulüplerde de transferler var. Futbol 100 küsür sene önce icat edilmeseydi, şu an futbol kulüpleri olmayacaktı, ama spor olacaktı. Dark Passage, belki ilerde bir Cadi-Keuy FC olabilir, sihirli kürem bu konuda bana bir şey söylemiyor. O kulüpten seksen sene sonra bile futbolda milli takım (T.C.) ve kulüpler haşat ediliyordu. Başka branşlarda takım oluşturma olasılığı (zaten oluşturmuş bile) kayda değerliği azaltmamalı, arttırmalı. Maddede dış bağlantılar içeri aktarılırsa, kayda değerlik kanıtı daha çok artar. Resmi sayfadan ve şu sayfadan güncelleme yapılabilir. --Deniz (mesaj) 17:42, 13 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddede kullanılan kaynak ve dış bağlantılarla kayda değerliği ispat edilmiş gözüküyor.--RapsarEfendim? 09:25, 14 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsıne-spor da bir spordur ve türkiye genelinde şampiyon olmuştur Bu imzasız yazı Bozok33 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.