Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Comerdli Katliamı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Comerdli Katliamı[kaynağı değiştir]

Bu konuda üçüncü parti bilimsel kaynaklar bulunmuyor. Anladığım kadarıyla Azerbaycan Cumhuriyeti dışında dikkate alınmadı. Sadece Azerbaycan Cumhuriyeti çıkışlı kaynağa dayanarak yazıldığı için ansiklopedik değeri yoktur. Takabeg ileti 15:55, 8 Haziran 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin -- Takabeg ileti 16:38, 8 Haziran 2009 (UTC)
  • Soru -- Üçüncü parti ile söylemek istediğiniz nedir? Bu imzasız yazı 85.100.42.44 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Silinsin Silinsin Vikipedi dışında neredeyse hiçbir yerde adı bile geçmiyor... kayda değer olduğundan şüpheliyim. Evet, katliamlar büyük trajediler fakat VP:KD onlar için de geçerli. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 17:08, 8 Haziran 2009 (UTC)

Maddenin internette adı sıkça geçmiyor olması onun olmadığı anlamına gelmez.Olduğuna dair kaynak elinizdedir.Daha fazlası için Ermeni,Rus ve Azerbaycan kaynaklarını araştırın.Adı geçen Cömerdlide kaç azerbaycan Türkü yaşıyor araştırın.Göç nedeni nedir? Silinsin Silinsin--Martianmister 12:41, 10 Haziran 2009 (UTC) Silinsin Silinsin -- TheTimeileti 09:06, 12 Haziran 2009 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Taşnakların yaptığı sayısız katliam var. Her birine ayrı ayrı madde mi yapacağız? Sadece belli başlıları madde olarak bulunmalı. Aynı şekilde Tehcir sırasında bilmem nerede basılan her Ermeni grubu için de ayrı bir madde mi yapacağız?--вяí¢αи76ileti 16:01, 12 Haziran 2009 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Baki66 13:20, 13 Haziran 2009 (UTC)

Kalsın Kalsın--Çünkü Türkçe kaynaklar da mevcut. Örneğin "Ermeniler tarafından yapılan katliam belgeleri: 1919-1921".--Gökçє Yörük mesaj 13:27, 13 Haziran 2009 (UTC) Kalsın Kalsın Bu tür maddelerin kalması lazım.Tarihi gerçekleri okuyucuya ulaştırmak açısından önemli.Kalması yarın bunu okuyan bir başka kullanıcının kaynak ekleyeyerek geliştirmesi için de fırsattır.Vikipedide taraflı ve sansürcü politikanın ağır basmaması lazım.--Qarapapaq 13:22, 15 Haziran 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum - bu arşiv belgelerinin ek listesinde Cömerdli'nin adı geçiyor. Ancak VP:KD kriterine bakıldığında Bir konu kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, çoklu (yani birden çok) ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmışsa kayda değerdir. deniyor. Yani bu ikincil kaynaklar değil. Tamam ikincil bilincil meselesine kenara koyarsak da listede Cömerdli Katliamı adlı olayın varlığından bahsedilmemektedir. Tamam katliam yaşandığını varsayarsak da yine tek başına madde olarak kalabilecek içerikte bir madde değil. Daha kapsamlı maddelerde bu bilgiler yer alabilirler. Bu açıdan Sabri76'nin görüşünü haklı buluyorum. Gerç hangisinin katliam olup hangisinin çatışmadaki ölüm olduğu yine anlaşılmıyor. Takabeg ileti 15:25, 15 Haziran 2009 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.