Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Bozkurtlar Diriliyor

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 16:23, 11 Şubat 2017 (UTC)

Bozkurtlar Diriliyor[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) kriterlerini sağlıyor mu tartışılmalı. Bu eserlerin Nihal Atsız sayfasına aktarılmalarını talep ediyorum.

Nushirevan11 ☾★ 14:19, 4 Şubat 2017 (UTC)

  • Hızlı kalsın elbette.. tartışmalarınızı, maddelerin tartışma sayfalarında ya da kullanıcılarla yapınız buraya getirmeden önce.. --kibele 14:35, 4 Şubat 2017 (UTC)

Yorum Yorum @Kibele Siz öyle yapabilirsiniz. KD olup olmadığına topluluk karar versin diye SAS'a taşıdım. Bunun tartışma sayfası ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 15:15, 4 Şubat 2017 (UTC)

Yorum Yorum Sayın @Nushirevan11; yukarıda belirtilen öneri ile ilgili olarak öncelikle tartışma açmanız halinde hem SAS'larınızın isabeti artacak, hem SAS bölümünü şişirmeyecek, dolayısıyla topluluğun buraya aktaracağı enerjisini diğer katkılarına çevirebileceğini düşünebilirsiniz. chansey Mesaj 20:12, 4 Şubat 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Nihal Atsız sayfasına aktarılsın. --Nushirevan11 ☾★ 15:15, 4 Şubat 2017 (UTC)
  • Hızlı kalsın Kayda değer olduğu ile ilgili şüphem yok. Kitap kayda değer olmasa bile fark etmez. Çünkü Hüseyin Nihal Atsız öylesine kayda değerdir ki, kitabının ayrıca kayda değer olmasına da gerek yoktur. thecatchercintherye Mesaj 16:09, 4 Şubat 2017 (UTC)
  • Hızlı kalsın Kitabı bir yana koysak (ki koyulacak bir kitap değil); kayda değerlik hususunu tek başına yazar sağlıyor... chansey Mesaj 20:12, 4 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Hem yazar, hem de bu eserleri kayda değerdir. Bahsedilen yazar ve bu eserler, belli bir kesimi ve belli bir dönemi çok derinden etkilemiştir ve etkilemeye devam etmektedir. --Potkal 20:33, 4 Şubat 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum @Thecatcherintherye, @Chansey, @Potkal "Nihal Atsız öylesine kayda değerdir ki, kitabının ayrıca kayda değer olmasına da gerek yoktur." ve "Kitabı bir yana koysak (ki koyulacak bir kitap değil)" ve "Bahsedilen yazar ve bu eserler, belli bir kesimi ve belli bir dönemi çok derinden etkilemiştir ve etkilemeye devam etmektedir." bu yorumlar Vikipedi:Kayda değerlik (kitaplar) politikasının hangi kriterlerine uyuyor? Nihal Atsız'ın kayda değer olduğunda şüphe yok ancak eserinin kayda değer olduğu hangi kritere dayanıyor? Eğer tanınır olmasından dolayı kayda değer ise Mahmut Ustaosmanoğlu daha az tanınır değil. Peki niçin Ruhul Furkan Tefsiri'ni sildik? Kadir Mısıroğlu daha az tanınır değil eserlerini niçin sildik? Halka sorsanız Ustaosmanoğlu'nu tanır ancak Atsız'ı sadece az çok okumuş eğitimli kesim tanır. Ruh Adam kitabını aday göstermedim çünkü hakkında tahlil yapılmış tez yazılmış ancak bu eserlerinin Mısıroğlu'nun kitapları gibi kayda değer olduğunu düşünmüyorum ancak bu eserler taşınmadığı zaman Mısıroğlu'nun eserleri de otomatik kayda değer oluyor. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 09:50, 5 Şubat 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Yanlızca duruma bakalım ne dersiniz sayın @Nushirevan11? Burada olduğu gibi ithamlardan kaçınalım... Siz aday gösterdiniz biz yorum yaptık, oy kullandık. Her SAS istediğiniz şekilde sonlanmayabilir. Bir hizmetlimiz durumu takdir edecektir. chansey Mesaj 14:27, 5 Şubat 2017 (UTC)
Yorum Yorum @Chansey Silinmiş bir yorum üzerinden nasihatperver kesilmek medenî bir tavır değildir. Topluca suizan olduğu için sildim yoksa hakaret içerikli bir yorum değildir. İdeolojik saiklerle yorum yapanlar her daim vardır. Bir kişinin ideolojik saikle yorum yaptığını düşünürsem aynı şekilde belirtirim. Neyin hakaret olup olmadığını çok iyi bilmekteyim. Oyunuzu kullandığınız gibi ben de yorum yaptım. Her SAS istediğim gibi sonlansın gibi bir amacım yok ancak fikirlerimi beyan etme gibi bir amacım var. Üzerinden uzun zaman geçtikten sonra tekrar SAS'a taşıyacağım çünkü Mısıroğlu'nun ve Ustaosmanoğlu'nun eserlerinin silindiği bir yerde Atsız'ın eseri için hızlı kalsın demek ideolojik saikle açıklanabilir zannımca. Başka türlü mantığım kavramıyor. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 14:41, 5 Şubat 2017 (UTC)
Sayın @Nushirevan11 Vikipedi'de hiç bir şeyin silinmeyeceğini hatırlatıyorum, silmiş olmanızın her ne kada iyi niyetinizin bir göstergesi olduğunu düşünsem de bağlayıcılığının olduğu da bir gerçek. Yakın geçmişte takip ettiyseniz bir kullanıcımız silmiş olmasına rağmen katkılarından ötürü yaptırıma uğradı. Bu kapsamda benim davranışlarımı medeni, medeni değil şeklinde yorumlamanız açık bir VP:İÜYYKÜD - VP:KSY ihlali doğurabilir konu hakkında sizi ikaz etmek isterim. Hakaret derken? Hakaretten bahsettiğimi sanmıyorum. Zaten hakaret etmeyeceğinizi adım gibi biliyorum. Mısırlıoğlu, Ustaosmanoğlu ve Atsız karşılaştırmalarına gelince; farklı kültür, yaşam tarzı, inanç vs. geldiğimiz için Mısırlıoğlu ve Atsız arasındaki fark sizin için başka benim için başka diğer kullanıcı için başkadır... Kendi namıma ifade ediyorum, ideolojik olsa Öcalan'ın kitabına burada kalsın demezdim. @Thecatcherintherye ve @Potkal'ın da farklı düşündüğünü zannetmiyorum. Son mesajımdır, tartışma Vikipedi için yapıcı şekilde gitmemekte olup takip ediyorum; dilerseniz mesaj sayfamdan bana ulaşabilirsiniz. Saygılarımla chansey Mesaj 14:57, 5 Şubat 2017 (UTC)
  • Hızlı kalsın Kayda değerlik tartışmasıyla aday gösterilmesine bile şaşırdım. ÖterbülbülBuyrun? 23:12, 5 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Pragdonmesaj 18:06, 10 Şubat 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.