Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Atsushi Miyazaki

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Superyetkinileti 18:58, 25 Kasım 2011 (UTC)

Atsushi Miyazaki[kaynağı değiştir]

Ansiklopedik bir madde olduğunu düşünmüyorum. Depremde ölen bir kişi. Medya tarafından diğerler ölenlere göre biraz daha fazla bahsedildi. O da Japon bir kurtarma görevlisi olduğu için. Mısırlı olsaydı (Japonya'ya göre daha az depremin yaşandığı başka bir ülke ya da) daha az bahsedilirdi. Sadece bu ironik durumun kişiyi ansiklopedik yapacağını düşünmüyorum.Rapsar da ne ki? 13:29, 19 Kasım 2011 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--Rapsar da ne ki? 13:29, 19 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Varsayımlarla bu karar alınamaz. Gazze filosu saldırısı kategorisindeki kişilerin silinmesi gündeme gelebilir. Sizin mantığınıza göre gemi saldırısındakilerin de kayda değer olmaması gerekmez mi? Ne de olsa şiddetin çok yaşandığı bir ülke Türkiye tıpkı Filistin gibi. esc2003 14:34, 19 Kasım 2011 (UTC)
Kalma gerekçenizi göremedim...--Rapsar da ne ki? 16:06, 19 Kasım 2011 (UTC)
Gerekçemi ilk cümlede açıkça belirtmiştim. Yeni bir şey eklemem gerekirse de Medya tarafından diğerler ölenlere göre biraz daha fazla bahsedildi. demişsiniz. Bu çok normal çünkü onu diğerlerinden ayıran gönüllü olarak orada bulunmasıydı, meslek icabı orada bulunanlar gibi değil. esc2003 16:55, 21 Kasım 2011 (UTC)
  • Taşınsın Taşınsın ve ya geliştirilsin, sebep ve yapılabilecekleri aslında tartışmasında yazmıştım. Ansiklopedik olmasını sağlayabilecek maddedeki tek bilgi "Japon Doktor Atsushi Miyazaki'nin cenazesi devlet töreni ile Türkiye'den Japonya'ya gönderilmiştir" detayıdır. Bakanlar kurulu kararı ile kaç yabancıya devlet cenaze töreni hazırlanmıştır bilmiyorum, ama ansiklopedik bir bilgidir. Maddenin içeriği ilgili deprem sayfasına taşınmalı.~Tarkovsky~ 23:07, 19 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Taşınması doğru olmaz, Kasım 2011 Van depremi maddesine taşınırsa aşırı ağırlık verilmiş olur. Gelelim asıl gerekçeme, kişinin ölümü uluslararası alanda yankı bulmuş, günlerce tepkiler devam etmiş. Furkan Doğan örneğinden yola çıkarak bu kişinin de KD olduğunu düşünüyorum. --seksen 16:46, 21 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Sevgili Tarkovsky ve Seksen'nin gerekçelerine katılıyorum, Türkiye Cumhuriyeti nin devlet töreni ile uğurladığı ve bir ihmal olduğu düşünülebilecek konuyla ilgili olan kişi olarak kalmalıdır.--Tacci2023 19:59, 21 Kasım 2011 (UTC)
Hala kalsın diyenler net bir gerekçe sunmadılar ortaya. O varsa bu da olsun gibi, bir mahalleye adı verilecekmiş gibi sebeplerle ansiklopedik yapılmaz ki madde. Ya da haberlere konu oldu diye. Her konu çeşitli haber kaynaklarına konu olabilir. Ölümlü bir bayram dönüşü yapılan trafik kazası, onlarca haber sitesinde, gazetesinde ve çeşitli medya organlarında yer alır. Bu onu ansiklopedik yapmaz. Ansiklopedi diyoruz yahu ansiklopedi. Elimize aldık ve karıştırmaya başladık. Kim çıktı? Doktor. Ne doktoru, ne yapmış ilk kalp naklini mi gerçekleştirmiş diye okuduk. Dünyanın en çok deprem gören ülkesinden gelmiş Türkiye'ye, orada depremden ölmüş. E ben ne yapayım? Ansiklopediklik nerede burada? Türkiye'de yüzlerce kişinin ismi sokağa, mahalleye, okula verilir. Bunlar onu ansiklopedik mi yapar? Ankaragücü taraftarının anması bir "bilgi" midir?--Rapsar da ne ki? 08:13, 22 Kasım 2011 (UTC)
Gerekçeler apaçık ortada. Yorumunuz haddini aşan bir yorum. Alaycı bir dil kullanarak saygı sınırlarını zorluyorsunuz. Bayram dönüşü kaza geçirip ölenlerle bu konunun ne ilgisi var. Japon doktorun yaşamını yitirdiği olayın insancıl bir yönü var. esc2003 09:21, 22 Kasım 2011 (UTC)
Neresi haddini aşmış? Kendi düşüncelerimizi istediğimiz gibi -hakaret etmeden elbet- belirtebiliriz. Bunun için burası Özgür Ansiklopedi Vikipedi'dir. Benim kimseye en ufak hakaretim olmadı. Yukarıdaki yazılarımda da yoktur. Belirtin, var deyin; özür dileyim ya da açıklama yapayım.--Rapsar da ne ki? 11:33, 22 Kasım 2011 (UTC)
Kişinin çabalarını küçümsemek. Elimize aldık ve karıştırmaya başladık. Kim çıktı? Doktor. Ne doktoru, ne yapmış ilk kalp naklini mi gerçekleştirmiş... Ülkede bulunuş sebebini yok saymak, ölümünü sıradanlaştırmak. Dünyanın en çok deprem gören ülkesinden gelmiş Türkiye'ye, orada depremden ölmüş. E ben ne yapayım? esc2003 12:36, 22 Kasım 2011 (UTC)
Rapsar, silinmesi yönünde bir gerekçe olmadığı için ortada kalsın denmesi için gerekçe gösterilmesine bile gerek yok. "Ama depremde çok kişi öldü, neden sadece bu KD" diye sormak abestir. Kennedy Suikastı için "ama ABD'de her yıl binlerce kişi öldürülüyor, bu olay neden KD" diye sormak kadar abestir. Bu nedenle gerekçe olarak kabul edilemez. Politikanın dışında KD olmak için kriter üretilmemeli. Silinmesi için argüman üretilecekse "şu tür kaynakları aramama rağmen bulamadım, bu nedenle şu kriteri karşılamadığına inanıyorum" denmeli. Politikalar bellidir, emsali de var, bu kişinin ilgili şartları karşıladığını düşünüyorum. --seksen 19:12, 22 Kasım 2011 (UTC)
Hı hı, evet. Haklısın, haklı. Çok, çok haklısın evet. Bence sen de haklısın...--Rapsar da ne ki? 19:21, 22 Kasım 2011 (UTC)
Tamam, "ben dedim odur" tavrıyla, diğer kullanıcıların dediklerini alaya alarak bir karar alınması nasıl beklenebilir bilemiyorum. "Çok sayıda olan bir olaydan birinin konusu olması o kişinin KD olmasını engeller" gibi bir ifade varsa da göremedim politikada. Argüman sunuyorum, "uluslararası yankı bulmuş, çok kaynak var, benzer bir maddenin KD olduğuna karar verilmiş, bu nedenle KD'dir" diyorum, cevap "ama depremde çok kişi öldü, çok kişinin adı mahalleye verildi, sen ne diyorsun", derdimi daha iyi anlatmaya çalışınca da umursanmıyor. Ama bu nasıl tartışma? Son olarak hatırlatayım, Vikipedi kağıt ansiklopedi değildir. Ansiklopedi açtığımızda spor kulübü, genel seçim veya Simpsonlar bölümü de çıkmaz karşımıza mesela. --seksen 19:55, 22 Kasım 2011 (UTC)
Sana hak verdiğimi yazdım, neden başka anlam çıkartılıyor? Özellikle vurguladım ki yanlış anlaşılmasın. Haklısın... desem neden üç nokta koydun denecekti vs. vs.--Rapsar da ne ki? 20:37, 22 Kasım 2011 (UTC)
Tamam o zaman, sorun yok. --seksen 19:55, 23 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Devlet töreni düzenlenmesi, cumhurbaşkanının imparatora mektup yazması, okula ve diş ünitesine adının verilmesi gibi etkenler kollektif olarak olarak ele alındığında bence kayda değerdir.--Abuk SABUK msj 23:30, 22 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Köy çeşmesindeki tartışmada söylemiştim, burada da söyleyeyim. Medyada geniş yer bulan bir şahsiyet, Japonya'daki felakette hayatını kaybetmedi ama Türkiye'de ihmal sebebiyle hayatını kaybetti, işin can alıcı noktası da bu. --Berm@nyaİleti 23:54, 22 Kasım 2011 (UTC)
Yorum Yorum Şu yorum bana şunu hatırlattı. --Berm@nyaİleti 23:57, 22 Kasım 2011 (UTC)
Evet, ondan esinlendim :) Esasen ondan yapılmış bir swf'den. Anladın sen onu muhtemelen...--Rapsar da ne ki? 08:59, 23 Kasım 2011 (UTC)
Evet . --Berm@nyaİleti 19:59, 23 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bir dönem medya'da adi sıkça gecen bir kisilik. Hem niye silinsin vikipedi'de kisitli webspace'le sorunumuzmu var? Kaynak vs. verildiyse silinmesinde hicbir neden yoktur.--Xberger 10:10, 23 Kasım 2011 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.