Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Alfabetik TOClar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Tartışmadan çıkan kararın şablonların birleştirilmesi yönünde olduğu ortada, ancak hangisinde birleştirileceği çok net değil. Zaten bu işlem de bir çırpıda yapılabilecek bir işlem değil anladığım kadarıyla. Bu tartışmaya uygun bir tartışma sayfasında devam edip uygun bir hedefte şablonlar birleştirilebilir.--Vito Genovese 09:48, 4 Şubat 2017 (UTC)

Alfabetik TOClar[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki şablonların hepsi aynı amaçla kullanılmaktadır, hiçbirisinin birbirinden ne fazlası ne de eksiği var:

Bu şablonların hepsinin daha kapsamlı olan {{Alfasayısal TOC}} şablonuna aktarılmasını öneriyorum. Parametreleri aktarmaya gerek yok zaten, ortada yalnızca hepsinde bazı görünüm farkları var o kadar. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 11:33, 14 Ocak 2017 (UTC)

Bu şablonların kullanıldığı maddeler genelde uzunca ve dolu maddeler olacaktır, {{Alfasayısal TOC}} gibi (bahsedilenlerden 10 kat) ağır bir şablonu kullanırken ikinci bir kez düşünmeli. Bahsedilen şablonlar, {{Kompaktİçindekiler}} şablonu altında birleştirilsin, yönlendirmeler yapılsın. {{Kompaktİçindekiler}} şablonunda rakamlar, Türk alfabesindeki harfler, ayrıca Q, W, X harfleri var ve kendisi hafif bir şablon. Şu an {{Kompaktİçindekiler}} şablonunda, isimsiz parametreler ile, harf/rakam harici üç tane bölüm başlığı eklenebiliyor. Her birini tek tek eklemektense, istenirse alt diye bir parametre eklenip {{CompactTOC5}} şablonundaki gibi ayrıca bakınız vs. çoğu maddede bulunan bölümler eklenebilir (|alt=evet yazıldığında). {{Alfasayısal TOC}} şablonu kalabilir. --Deniz (mesaj) 21:44, 14 Ocak 2017 (UTC)
@Bulgu, demin Kompaktİçindekiler'i inceledim ve neredeyse hiçbir özelliği yok. Sanki çok gelişmiş bir şablon gibi konuşmuşsun. İstersen sayıları kaldırıp gösterme bile yapılmıyor. Ve tek özelliği de şu: sadece 3 adet yeni başlık ekleniyor. Şu bahsettiğin "alt" parametresi de yok zaten şablonun içerisinde. Şablonu incelediğine emin misin? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 08:56, 15 Ocak 2017 (UTC)
Eğer ağır şablon olmaz denilirse o listelerde bütün şablonlar {{CompactTOC4}}'te toplanmalı. Hem görünüm açısından diğer hepsinden daha iyi hem de çok hafif bir şablon. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 09:03, 15 Ocak 2017 (UTC)
Kod olarak farklı olabilir ama isim olarak Türkçe olanı tercih etmemiz doğru olur diye düşündüm. Kompaktİçindekiler şablonu da esasında yeterince özellikli. Dediklerimi de karşılıyor. Alfasayısal TOC kadar özellikli bir TOC şablonunun gerekeceği/faydalı olacağı durumlar olur, ama genelde yeterince özellikle hafif bir şablon kullanmak lazım. TOC üst/sağ gibi şablonların yanına bu iki şablon da olsun diyorum. --Deniz (mesaj) 17:36, 15 Ocak 2017 (UTC)
Şablonun ismi değişir, zor bir şey değil. Ama kod olarak Kompaktİçindekiler çok zayıf bir şablon. Ama yine de ben Alfasayısal TOC'un o kadar da sayfayı ağırlatacağını düşünmüyorum. Bir de dediğim her şeyi karşılıyor demişsin, ben de onu anlatmaya çalışıyorum, karşılamıyor. Şablonda "alt" parametresi yok, hiçbir şekilde Ayrıca bakınız, kaynakça ve dış bağlantılar başlığını tek parametrede açamıyorsun. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 18:40, 15 Ocak 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.