İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ahmet Madaralı (2. aday gösterme)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--yabancım 17:06, 25 Haziran 2015 (UTC)

Ahmet Madaralı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Daha önceki adaylık kararsız olarak kapatılmış. "Dönemin güçlü güreşçilerinden biri" tarzı haberlerin dışında kaynak bulamadım, Vikipedi'deki anlamıyla kayda değer denebilecek bir başarısına rastlamadım. Kayda değer olan bir yanı yok gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 17:16, 9 Haziran 2015 (UTC)

"En üst seviye" bunlar değil, Olimpiyatlar, dünya şampiyonaları, kıtasal şampiyonalar. Hadi bunları geçtim, ulusal şampiyonalarda dahi mücadele etmemiş kendisi. Dönemin pek az güreşçisinden biri değil, isterseniz önce Koca Yusuf ve o dönemin diğer güreşçilerine bakın, ondan sonra bu yorumu yapın. "Bütün kaynaklar" derken kastettiğiniz kaynaklar neler bilemiyorum, "adı geçiyor" demek de yeterli değil bildiğiniz gibi.--RapsarEfendim? 10:41, 13 Haziran 2015 (UTC)
maddeye ekliyorum. yeterli olup olmadığına kullanıcılar karar verir. --kibele 10:59, 13 Haziran 2015 (UTC)
  • Eklenen kaynaklarda bahsi geçen bilgiler yer almamakta. Bunu not düşeyim de ona göre karar verilsin.--RapsarEfendim? 12:40, 13 Haziran 2015 (UTC)
Rapsar, hangi bilgi yer almıyor? --kibele 13:26, 13 Haziran 2015 (UTC)
"Aynı yıl Yıldız sarayı'nda düzenlenen bir törende, Kara Ahmed, Küçük Yûsuf, Adalı Halil, Molla İbrâhim ve Kurtdereli Mehmed ile birlikte güreş sanatının ilerlemesindeki faydalı hizmetlerinden ötürü sanayi madalyası verildi" cümlesi için bunu kaynak vermişsiniz. Verilen kaynakta böyle bir bilgi yok, "bunlar çeşitli ihsan ve hediyelerle taltif edilmişlerdir" deniyor yalnızca. Bunu kaynak göstererek "1909'da yağlı güreşe döndü" demişsiniz. Oysa kaynakta yazan şey "Madaralı'yı 1909 yılında tekrar yağlı güreşler yaparken görüyoruz." Arada güreşi bıraktığını çıkarmışsınız buradan -ki buna özgün araştırma (çıkarım yapma) adı vermekteyiz. Maddenin gerisi kaynaksız, çünkü kaynak yok. Kayda değerlik kısmına gelirsek, yalnızca güreş yapması kayda değer olduğuna yetmiyor. Sunduğunuz "kaynak"lar ve madde içeriği, "amatör spor dallarında en üst seviyede oynamış veya yarışmış" olduğuna işaret etmemekte. Fransa turnuvasından kastedilen Fransa şampiyonası falan da değil tabi, özel olarak düzenlenen turnuvalar var o dönem tüm sporlar gibi.--RapsarEfendim? 08:34, 14 Haziran 2015 (UTC)
maddelerin silinmesi için gösterilen çabanın bir kısmı 'acaba?' diye kaynakları doğru okumaya harcansa ne güzel olur.. "Karşılaşmalardan sonra Adalı.Halil, Madaralı Ahmet, Molla İbrahim, ve Kurtdereli Mehmet pehlivanlara, güreş sanatının ilerlemesindeki faydalı hizmetlerinden ötürü birer' sanayi madalyası verildi.". sonraki kelimelerin arasında özgün araştırma arama çabaları içinse yine maddenin doğru okunmasını önerebilirim. sözkonusu olan 'yağlı güreşe' dönmektir, güreşi bırakmamış, stil değiştirmiş. --kibele 11:45, 14 Haziran 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.