Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Mesajlarınızı silmeyin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir. Ek olarak burada belirtilmemiş ama {{Mesajçıkarma-kendi}}yi de aşağıdaki görüşler doğrultusunda siliyorum.--Reality (mesaj) 10:20, 10 Haziran 2012 (UTC)

Şablon:Mesajlarınızı silmeyin[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfasında neyi barındırıp neyi barındırmayacakları kullanıcının kendi inisiyatifine bağlıdır. İsteyen mesajları çıkarabilir, görmek isteyen sayfa geçmişinden görmekte serbest zaten. Kimse mesajlarını mesaj sayfasında barındırmak veya arşivlemek zorunda değil. Eğer yeni bir kullanıcı uyarıları dikkate almadan çıkarıyorsa bu böyle bir uyarı şablonu atılacağı anlamına gelmez. Yeterince uyarıldıktan sonra gereği yapılır zaten. Bu şablon şuradaki gibi sorunlara yol açma potansiyeline de sahip. Kullanıcı inisiyatifine bağlı olduğu halde "mesajlarınızı çıkarmayın" diye dayatmayı, üstelik bunun için bir de uyarı şablonu hazırlamayı doğru bulmuyorum.--seksen 11:04, 4 Haziran 2012 (UTC)

  • Silinsin Silinsin kesinlinlikle eğer silinmeyeckse bile kullanıcı kendi sayfasındakileri çıkardığında değil başkalarınınkini çıkardığında koymak gerek. Ama bu da vandallık olacağı için vandallık yapmayınız yeter. Boyalikus (mesaj) 11:17, 4 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Tabii Nihan "vandalizm" deyince aklıma geldi, şablon "Lütfen kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği çıkarmayınız. Bu hareketiniz vandalizm olarak algılanabilir." diyor. Biri bana bunun nasıl vandalizm olduğunu açıklar mı lütfen, yoksa bu başlı başına şablonun yanlışlığının göstergesidir. --seksen 11:21, 4 Haziran 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Gerekçeye katılmakla birlikte, mesajlarınızı silmeyip, arşivleyebilirsiniz gibisinden bir şablona dönüştürülmesi de düşünülebilir aslında.--RapsarEfendim? 12:51, 4 Haziran 2012 (UTC)
Mesele şu ki, kimse arşivlemek zorunda da değil, sonuçta hiçbir şey kaybolmuyor. Bu ancak tavsiye edilebilir, tavsiye edilecekse de şablona gerek yok diye düşünüyorum. --seksen 14:19, 4 Haziran 2012 (UTC)
Tavsiye niteliğinde bir mesajı benim de demek istediğim. Arşivlemeyi, arşivin ne olduğunu bilmediğinden silenler olabilir (benim ilk zamanlarımda yaptığım gibi :)--RapsarEfendim? 20:09, 4 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Seksen'in verdiği bağlantıdaki gibi her iki tarafı da yanıltan içeriği nedeniyle. Utku Tanrıveremesaj 19:38, 4 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin per seksen Coriolis (mesaj) 19:29, 5 Haziran 2012 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bişey sorcam kullanıcı mesajlarını istediği gibi silebilir falan demişsiniz de, bu oldukça kötü bir şey. İsim vererek konuşacağım, Rapsar hizmetli adayı olmuştu ve onun mesajlarına bakıyorum. Üslup sorunları var mı inceliyorum, diğer kullanıcılara karşı ne tür ifadeler kullanmış, politikalara ne derecede hakim, bunları hep mesajlarından anlıyorum. Peki Rapsar, gelen her mesajını silse, diğer kullanıcılar da silse, ben ne yapacağım? O zaman hizmetli adaylıklarında, herhangi bir kullanıcı değerlendirmesi yapılırken inceleme yapamayacağım. Mesajları kullanıcının kafasına göre silmesi bir hak olmamalı. --Berm@nyaİleti 21:55, 5 Haziran 2012 (UTC)
Yorum Yorum Kişi kendi mesaj sayfaları istediği gibi silebilir. Şurdaki gibi.. Eğer arşivlemeyi tercih etmiyorsa, buna zorlamak vikipedi kullanıcı sayfaları ile ilgili yönergelere uymaz. Hele hele sildikten sonra bir kişi geri alıyorsa ve o tekrar siliyorsa ve diğeri tekrar geri alıyorsa değişiklik savaşı akla gelir, gereksiz tartışmayı da beraberinde getirir, emir verici, itaat etmeye zorlayıcı, baskıcı bir yaklaşım olur. Başkasının sayfasına müdahale ederse o zaman başka. Hep mesajlardan anlanılacak şeyler için kullanıcı sayfası geçmişine bakmak yeterlidir. Kullanıcı mesaj sayfasının sol üst köşesinde geçmişi gör butonuyla erişilebilir. Ayrıca bu sekmede açılan sayfada istediğiniz tarihe erişebileceğiniz bir seçim alanı bulunmaktadır. Yukardaki mesaj için Argumentum ad logicam düşünürüm, zorlarsam ad hominem bile derim, "isim vererek konuşacağım...inceleme yapacağım...Rapsar silse diğerleri de silse ben ne yapacağım...hizmetli adaylığında inceleme yapamayacağım." Sayfa sayfa, demet demet kukla araştırması yapan biri için geçmişlere bakmak çok zor olmaz diye düşünüyorum. iyi çalışmalar --Boyalikus (mesaj) 23:31, 5 Haziran 2012 (UTC)
Gösterdiğin bağlantıda Metal mesajlarını silmemiş arşivlemiş, Tozlu raflara tıkla bi istersen; bu bir. Sayfa sayfa, demet demet kukla araştırması yapan biri için geçmişlere bakmak çok zor olmaz. Sırf polemik yaratma çabası, başka bir şey değil, bu da iki. Muhatap olmuyorum. İyi çalışmalar demek isterdim ama maddelerde hiç vakit harcamıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Kullanıcılarla polemiğe girmekten güzeli yoktur zaten. İyi geceler. --Berm@nyaİleti 00:10, 6 Haziran 2012 (UTC)
Edebi, siyasi, bilimsel anlamda polemik yapmak olumludur. Eğer yapılan demagoji ise durum değişir. İster şimdi alır tozlu raflara isterse sonra alır, zaten raflara alınınca da açıp bakmak zorundasın kim ne demiş diye, gerekli olduğunda mesela üslup konusunda inceleme yapacağında, sen tıklayıp bakarsın... Mesela Polemiğin hası da buradadır. Bu nedenle, içeriği geliştirmeye yönelik yorumlar yapmanı tavsiye ederim. Mesajında iki kere Rapsar demen ve hizmetlilik oylaması demen içeriğe yönelik bir mesaj değildir. Nereye vakit ayıracağıma ben karar veririm. İyi çalışmalar. Boyalikus (mesaj) 00:37, 6 Haziran 2012 (UTC)
Bermanya, sana göre silmesi kötü bir şey olabilir. Bana göre değil. Bunu sınırlandıran herhangi bir politikamız var mı, odur önemli olan. Yoksa uyarı şablonuyla kendi görüşlerimizi empoze etmeye de hakkımız yok. İsteyen tavsiye atar tabii, onun önüne geçilmek istenmiyor zaten. Ama böyle sert bir uyarı şablonu? Hayır. Bu arada tartışmaları kişisel kavgaya dönüştürmemeyi başaracağımız zamanı dört gözle bekliyorum. --seksen 10:12, 8 Haziran 2012 (UTC)
Başaracağımız? Kendine haksızlık ediyorsun bence :P--RapsarEfendim? 13:19, 8 Haziran 2012 (UTC)
  • Silinsin Silinsin 82'nin dedikleri gayet mantıklı, akla uygun.--RapsarEfendim? 18:14, 6 Haziran 2012 (UTC)



Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.