Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Mantar uyarısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Superyetkinileti 21:59, 22 Temmuz 2011 (UTC)

Şablon:Mantar uyarısı[kaynağı değiştir]

Burası zaten bir ansiklopedi. Amacı bilgi vermek. Vikipedi'nin böyle bir uyarı yapma zorunluluğunun olmadığını biliyorum.Rapsarmesaj 14:53, 8 Temmuz 2011 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--Rapsarmesaj 14:53, 8 Temmuz 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Şablon:TıpUyarı'yı da mı bu kapsamda değerlendireceğiz?--Reality 20:37, 13 Temmuz 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bir zararını görmüyorum, bulunması faydalı bile olabilir. Vikipedi okuyucusunun her kesimden ve her eğitim seviyesinde olduğunu kabul etmeliyiz. Şablon bu bakımdan bana gereksiz ve basit gelmiyor...Vikiçizer 20:40, 13 Temmuz 2011 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Gerekli olduğuna inandığım bir şablon. Ufak bir deneyim: Birkaç yıl önce Ankara'da banliyöde bir yerde bir mantar gördüm ve şapkasının %10 ya da 20 kadar parçasını yiyerek zehirli olup olmadığını "anlamaya" çalıştım. Ağzımda dişlerimle lime lime ederek ve tadını da alarak keyifle yuttum. Ne görümününde ne de tadında zehirli olduğu hissini verecek bir şey vardı. Beni yere çalması sadace 2 dakikada oldu. Başımı kaldıramıyorum, midem bulanıyor. Hemen parmak yöntemiyle kustum. Gerçekten bugün hayatta olmayabilirdim. Ben, bitkileri ve hayvanları doğada gözlemleyen biri olduğum hâlde bu hataya düşebiliyorsam, bu konuda bilgisi daha az olan kimselerin aynı hataya düşmeleri daha kolaydır. Sofrasında mantarın tadına varan çoğu kimse için doğadaki "ücretsiz" mantarlar çekicidir. Ne kadar ölümcül olsa da gerçekten çekicidir. Zaman zaman TV haberlerine çıkan mantardan zehirlenen aile görüntülerini de hatırlayalım. --Kmoksy 21:42, 13 Temmuz 2011 (UTC)
Geçmiş olsun öncelikle. Ancak halkın sağlığı Vikipedi'nin sorumluluğunda değildir. Sigara maddesine sağlığa zararlıdır diye şablon eklemiyoruz mesela. Ya da AK-47 maddesine bunu görünce kaçın (!) gibi bir ifade yazmıyoruz.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:18, 18 Temmuz 2011 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Her maddenin altında genel sorumluluk reddine bağlantı veriliyor. Ayrıca bu tür uyarı şablonlarının (tıp uyarısı da dahil), uyarı şablonu bulunmayan maddeleri hukuki olarak savunmasız bıraktığını düşünüyorum. Her maddeye uyarı ekleyemeyeceğimize göre silinsin. --Gökhan 14:39, 15 Temmuz 2011 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. — Pınar (mesaj) 12:33, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.