İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Kullanıcı ırkçı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.SakhalinioBuyrun beniiiim? 17:51, 20 Mart 2016 (UTC)

Şablon:Kullanıcı ırkçı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Birçok felsefik veya politik şablon Vikipedi'de yer almakta. Burada bir sorun zaten bulunmamakta fakat Vikipedi politikaları ile ters düştüğü zaman sorun ortaya çıkmakta. Vikipedi'de insan düşünce özgürlüğü diyerek suç teşkil edebilecek ibareler bulundurulamaz. Bu şablona nazır ırkçı biri doğal olan sebepleri kendisinde bir üstünlük olarak görmekte ve otomatikman karşısındaki bu durumu saldırı olarak anlamaktadır. Zaten ırkçı söylemleri profilde alenen yazmak Vikipedi yönergelerine aykırı, bu kullanıcı siyasi profili açısından değil, otomatik olarak saldırı olarak algılandığı içindir. Kemalist, komünist, milliyetçi vb. tanımlamalarda otomatik olarak bir saldırı söz konusu değil, çünkü bu grupların siyasi muhatapları kişilerin belli özellikleri değil. Fakat ırkçılık konusu apayrı bir konu ve direkt olarak saldırıya girmekte. Aynı zamanda direkt doğal olan durumları yok etmek üzerine kurulu olduğundan, bu şablon kaldırılmalı. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:34, 10 Mart 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Ahmet Turhan (mesaj) 11:34, 10 Mart 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir oy kullanmıyorum yazdıklarımı silmenizi istemiyorum o yüzden, sizin Bu kullanıcı komünisttir diye kutu koymanız ne kadar doğru? Onu da taşıyalım o zaman böyle? Bana göre ırkçılık doğru size göre yanlış. Bana göre komünizm ırkçılıktan daha tehlikeli ama size göre çok iyi. Taraflılıktan uzak olmak lazım. SAS'a taşıyacaksanız karşılıklı taşıyın. --Türk Komandosu (mesaj) 14:50, 10 Mart 2016 (UTC)
Vikipedi yönergelerine göre kullanıcı şablonlarında "Komünist" ya da "Faşist" ibareli şablonlar kullanılabiliyor. Şablon:Kullanıcı faşist veya Şablon:Kullanıcı Komünist, Şablon:Kullanıcı marksist, Şablon:Kullanıcı Kemalist, Şablon:Kullanıcı Milliyetçi gibi. Çünkü bunlar devlet nezdinde sistem aygıtlarını veya felsefik düşünceleri temsil eden değerler. Vikipedide bu ve benzer görüşler karşıtlanmaz ya da olumlanmaz. Vikipedi'de ideolojilere, örgütlere, devletlere, fikirlere vb. VP:TBA gereği eşit yaklaşılır. Fakat kişi özelinde yapılan ırkçılık, vikipedi yönergelerine göre bir Vandalizm aracı ve saldırı öğeleri içeriyor. Yani sayfanın kaldırılması bir fikrin bana göre yanlış olmasından değil, Vikipedi saldırının ve vandalizmin yasak olmasından ileri geliyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:40, 10 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yani, son açıklamayla hemfikirim.--RapsarEfendim? 15:51, 10 Mart 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Şablonun taraflı olduğu belli --İnternionmsj 21:08, 10 Mart 2016 (UTC)
Kullanıcı şablonları zaten kullanıcının "taraf" olduğu durumları betimlemekte, bu konudan ziyade buradaki sıkıntı Vikipedi yönergeleriyle çeliştiği noktada ortaya çıkıyor. Irkçılık vikipedi yönergelerine göre direkt saldırı içermekte, bu yüzden kaldırılmalı. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:30, 11 Mart 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.