Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/İncil Kuşağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:39, 8 Ekim 2016 (UTC)

İncil Kemeri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kaynaksız bir madde. KD'liği gösterilmediği için tartışmaya sunuldu. Not: Türkçede olmayan "İncil Kemeri" gibi "özel ad"ları da Vikipedide üretmeye hakkımız yok; zira bu özgün araştırma oluyor. E4024 (mesaj) 13:04, 3 Ekim 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Maddenin adı özgün araştırmaya girebileceğinden özgün adına çevirildi. Ancak maddede bulunan kaynak eksikliği nedeniyle "kaynaksız" etiketi konması silinmeye aday gösterilmesinden daha uygun olurdu. Gördüğüm kadarıyla diğer vikilerde kaynaklar mevcut. Maddenin özgün araştırma olmadığını ve ansiklopedik olduğunu düşünüyorum. Kaynaklandırma yapıldıktan sonra da doğrulanabilir olacağı görüşündeyim. --Mskyrider ileti 13:47, 3 Ekim 2016 (UTC)
    Ayrıca iki ayrı yazılı basın kaynağında konu ile ilgili: Hürriyet 9 Nisan 2002 Serdar Turgut ve Milliyet 11 Ocak 2013 Mehmet Öğütçü. --Mskyrider ileti 13:54, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin (Edit çatışması oldu ama yine de koyacağım.) Birşeyin -başka dillerde yer alıp almaması kadar- başka dillerdeki kaynaklar da bizi bağlamaz. Çeviri maddelerde görüyorum, "copy-paste" yöntemiyle kaynaklar alınıyor, sonra yarısı dead link! Maddelerimizde kullanacağımız her dilden kaynağın tek tek incelenerek eklenmesi gerek. "Nasılsa başka dillerde bizden daha iyidirler" gibi bir önyargıyı kabul etmem, edemem. Kendime saygısızlık olur. --E4024 (mesaj) 13:58, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Türkçe kaynaklarda bu konudan söz eden en az iki kaynak mevcut. Ayrıca ansiklopediye yalnızca Türkçe kaynakları referans alacaksak çok sayıda maddeyi Türkçe kaynak eksikliğinden silmemiz gerekir. Kaynak kontrolu konusunda hemfikirim. Ayrıca madde adını Türkçe iki farklı kaynakta geçtiği şekilde "İncil Kuşağı" olarak değiştireceğim. --Mskyrider ileti 14:03, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Soru Sizden rica ediyorum, entelektüel dürüstlükle cevap verin: O Türkçe makaleler "İncil Kemeri" mi diyordu? (Metin dışı: Ben "İncil Kemeri" diye aradım da mı bulamadım yani? :) Çok üzülüyorum bu tartışmaların münazara usullerine uyulmadan yapılmasına. (Bu son cümleyi de içimden söyledim sayın.) --E4024 (mesaj) 14:06, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Tabii ki cevap vereyim E4024. Bu sayfayı görene kadar maddeden haberim yoktu. Bu sayfayı görünce maddeyi kontrol ettim. Yukarıda belirttiğiniz gibi Türkçede karşılığı olmayan bir adlandırma doğru olmayacağı için ilk olarak adını özgün adına çevirdim ve madde içinde düzenleme yaparken "İncil Kuşağı" çevirisini kullandım çünkü doğru Türkçe tercümesi kemeri değil kuşağıdır. Daha sonra buraya yorumumu ekledim. Sonrasında bu sefer "İncil Kuşağı" olarak arattırdım ve bu iki kaynağı buldum. Aramanın daha da ötesine gitmedim açıkçası. Ama ilk görüşümü destekler bu iki kaynağı da bulduktan sonra bu kavramın artık kaydadeğer olduğunu düşünüyor musunuz? --Mskyrider ileti 14:15, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Ben düşüncelerimi -genellikle ortalama düzeye göre sansürleyerek- yazıyorum. Başka kullanıcılar da yazar; maddenin tartışması devam eder. Katkılarınız için teşekkürler. Not: Birkaç kere kendi açtığım SAS'ta kalsın oyu verdim. Uygun bulursam yine yaparım. --E4024 (mesaj) 14:19, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Kaynağın Türkçesi gavurcası mı olur arkadaş? 10 bin maddesi olan yerel bir dilde yazılmış yerel bir sanatçı maddesi olsa hadi gelin tartışalım derim lakin kaç dilde yazılmış onların her biri bir referanstır. Neymiş bizi bağlamazmış niye bağlamasın arkadaş biz bağımsız kuruluş muyuz? Yav demiyorum demiyorum ama geçende Zekeriya aleyhisselamı buraya taşıdılar vallahi ibretle izliyorum. Maddeyi yazan adamda diğer dillerdeki konudan ayrı boş bir içerik yazacak adam değil. Ee biz neyi tartışıyoruz Zekeriya aleyhisselam oylaması gibi gereksiz bir oylama. --II. Niveles (mesaj) 14:17, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın Türkçe isim yürürülükte değil ise madde isminin değiştirilmesine razıyım ama "Bible Belt" kavramı hiç bir şekilde özgün araştırma sonucu değildir. Hem ABD'ye ilişkin siyaset bilimi/sosyoloji literatüründe hem de kamu alanda yer alan tartışmalarda çok sık rastlanan bir kavramdır (bunu hem İngilizceyi Türkçeden daha iyi bilen hem de üniversite seviyesinde ABD siyasetini araştırmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim). Bu nedenle maddenin silinmesine kesinlikle karşıyım. Bambi (ileti) 18:37, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın mskyrider'ın açıklamalarına katılarak.. --kibele 18:53, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın gerekli açıklamalar yapılmış üst yorumlarda. --Pragdonmesaj 19:03, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Aynı yöntem: bak eğer kaynak eklemezsen madde kanıtlanamadığı için silinir. SAS adeta kullanıcıları maddeyi geliştirmek ve tutmak için bir baskı unsuru olarak kullanılıyor. Bence buradaki adaylık sürecini başlatmak yerine tek bir kaynak ekleyerek daha yapıcı ve faydalı olunabilir. Madde su götürmez KD. --Maurice Flesier message 23:06, 3 Ekim 2016 (UTC)
  • Hızlı kalsın 1) Maddede artık kaynak bulunuyor. 2) Mskyrider maddenin adını İncil Kuşağı yapmış, gayet de olmuş. Şu anda madde yeterince KD. – Amillians (mesaj) 20.58, 4 Ekim 2016
  • Hızlı kalsın Yukarıda kalsın diyenler benim söyleyeceklerimi demiş. --Bozok33 (mesaj) 17:00, 5 Ekim 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.