Vikipedi:Seçkin resim adayları/Uluru Australia(1).jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu resmin "seçkin resim" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--Metal Militia ileti 19:29, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Uluru[kaynağı değiştir]

Uluru, Avustralya'nın çöl bölgesinde kumtaşından oluşan bir kaya formasyonudur.
Gerekçe
Güzel bir resim
Resmin dahil olduğu maddeler
Uluru
Üreten
Thomas Schoch
Aday gösteren
Atacameñoileti

Destek DestekAtacameñoileti 22:26, 15 Haziran 2007 (UTC)

Destek Destek. --Absarileti 10:29, 27 Haziran 2007 (UTC)

Destek Destek, güzel fotoğraf: güzel renkler, güzel kompozisyon. Kriterlere de uygun gözüküyor... daha ne olsun? - Noumenon mesajkatkılar 20:32, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Karşı Karşı Fotoğrafın renklerinde problem var. Ayrıca netlik konusundada endişelerim var.--Erkan 10:51, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Destek Destek -- Yorumsuz. Levent Abi ileti 20:47, 17 Temmuz 2007 (UTC)

Karşı Karşı --Arinna'l Messaggio 16:45, 20 Temmuz 2007 (UTC)


Yorum

  • Programla renkler üzerinde oynama yapılmış mı? Renkler gerçekçiliğini azaltmış sanki.--Machiavelli' msj 16:52, 3 Temmuz 2007 (UTC)
  • ben de tam bu yüzden çekinik kaldım.. bu kayanın çok resmini gördüm, ilk defa bu renge rastlıyorum. güneş batışı bunu yaratır mı emin değilim. --kibelemesaj 17:03, 3 Temmuz 2007 (UTC)
  • Commonsdaki kaydında bu yönde bir açıklama yok. Oynama olduğunda burada da olduğu gibi belirtiyorlar diye biliyorum.--Atacameñoileti 18:42, 3 Temmuz 2007 (UTC)
  • Tecrübesine bakacak olursak şablon koymamış olmasını normal karşılayabiliriz.Ama asıl olan commonsa yükleyen arkadaşın değil ilk kaynağın resim üzerinde bir oynama yapıp yapmadığını bilmek gerek.Google ile birçok resime baktım ve şimdi kayanın gerçek rengini çok merak ediyorum hepsi ayrı bir tonda, rengarenk :)--Machiavelli' msj 20:33, 3 Temmuz 2007 (UTC)
  • Uluru, yada diger adiyla Ayres Kayasi, orjinalde kizilimsi bir rengi vardir. Bu resimde isik arkandan vurdugu icin golgelenme olmamistir. Oglen vakti cekilmis olabilir. -- Cat chi? 21:21, 3 Temmuz 2007 (UTC)
  • Birçok farklı sebebi olabilir, ışıktan ham resim üzerindeki düzeltmelerde aşırılığa kadar... ama montaj sayılabilecek kadar suni bir renge sahip olduğunu düşünmüyorum. İnternette bulunan kayanın farklı resimlerinde birçok farklı tona rastlanabiliyor; sonuçta ışık mucizevî şeylere vesile olabiliyor. - Noumenon mesajkatkılar 21:26, 3 Temmuz 2007 (UTC)
  • Bu muamma çözülmez o halde dilerseniz adaylıktan çekelim.--Atacameñoileti 21:32, 3 Temmuz 2007 (UTC)
Bunun için adaylıktan çekilmesi ne derece doğru olur? Eğer bu sebeple resim çekmeye başlarsak birçok resim şu an ve ilerde bu tip sebeplerden reddedilebilir... bahsettiğimiz şeyin görüntüler olduğunu ve renk ile ışığın ne denli karmaşık kavramlar olduğunu düşünürsek bu risk oluşturmaz mı? - Noumenon mesajkatkılar 21:36, 3 Temmuz 2007 (UTC)
  • Suni bir resmi seçkin yapmaktansa çekmek daha doğru olur gibi. Suçsuz bir kişinin cezalandırılmasındansa suçlunun serbest dolaşması yeğdir misali (gerçi burda tam tersi ama, mantık açısından).Çekene de soramıyoruz. Biz gördük keyif aldık, benim için yeterli--Atacameñoileti 21:42, 3 Temmuz 2007 (UTC)
Adaylıktan çekmek değil de topluluğa bırakalım.Resime bakıldığında gayet güzel. Ancak renklerle oynanıp oynanmadığını bilmeden olumlu veya olumsuz oy kullanamıyorum açıkcası.--Machiavelli' msj 21:51, 3 Temmuz 2007bu şekilde (UTC)
İyi de, bunu hiç bir zaman bilemeceğiz gibi. Pratikte de bu sayfayı okuyacak vikipedistler de bu çelişkiyi yaşayıp oy vermekten kaçacaktır. Bu sayfada uzun süre bu şekilde kalır.--Atacameñoileti 22:06, 3 Temmuz 2007 (UTC)
Son dakika şöyle bir mantık yürüttüm. Şimdi bu resmin olduğu orjinal kaynak 4 farklı ışık ve renkte aynı yeri resmetmiş. Sanki ışık oyunları ve çok renkliliği vurgulamak istemiş gibi. Yani bence adamım tam da bunu belgelemek istemiş. O halde niye bu orjinalliği bozsun ki? di mi ya?--Atacameñoileti 22:11, 3 Temmuz 2007 (UTC)
  • sadece kayanın renginde değil, resmin toplamında (ön plandaki otlarda, bulutlarda vb) yapaylık var bence. fotoğrafların elle renklendirildiği ilk zamanların örneklerine benziyor. ha, bu seçkinliği etkiler mi, o ayrı konu.. ben kişisel olarak, zaten çok ilginç ve çok etkileyici olan bu mekanın daha çıplak ve sahici bir resmini tercih ederim, bu tablo gibi olandansa.. --kibelemesaj 22:20, 3 Temmuz 2007 (UTC)
resim hakkındaki düşüncelerim değişmedi ama, bir belgesel izledim bölgeyle ilgili, kaya cidden de bu renkmiş, onu söyleyeyim dedim. filmle de oynamamışlardır herhalde.. :) --kibelemesaj 13:09, 14 Temmuz 2007 (UTC)
Bu, bir seçkin resim adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı resmin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.