Vikipedi:Seçkin madde adayları/Kemal Sunal

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 15:30, 2 Aralık 2016 (UTC)

Kemal Sunal[kaynağı değiştir]

İlgili sayfada yaptığım kapsamlı çalışma neticesinde, sanatçının hayatını aktardığımız bu sayfa yeni bir görünüme ve düzene kavuşmuştur. Kapsamlar genişletilmiş, yazılı basın ağırlıklı olarak kullanılmıştır. Yazılı basınla ilgili birçok görsel eklenmiş, adil kullanım politikası gereğince kaldırılmıştır. Verilmiş olan tüm kaynaklar doğrulanmış ve genel kanı olarak kabul görmüş, güvenilir yerlerden araştırmalar yapılmıştır. İki belgesel, dört farklı gazetenin yazılı arşivi taranmış, dönemin magazin gazeteleri, dergileri taranmış ve gerekli olan bilgiler sağlanmıştır. Çalışmayla ilgili detaylı bilgi, kullanıcı sayfamdaki çalışma sayfasına işlenmiş ve yapılan çalışmanın aşamaları kayıt edilerek, daha sonraki nesiller için planlı çalışma örneği oluşturulmuştur. Yapmış olduğum çalışmayla, alt başlıklar genişletilmiş, birçok yeni bilgi eklenmiştir. Sayfanın, kayıtlı olmayan kullanıcılar tarafından sık sık değiştirildiği, çalışma şablonu ekli ve çalışma düzeni sağlanırken dahi bu müdahaleler çalışmanın seyrini olumsuz etkilemiştir.

Türkiye için önemli bir değer olan Kemal Sunal'ın sayfasının seçkin madde olması ve yarı korumaya alınması gerekmektedir. Bu çalışmam ilk seçkin madde çalışmamdır. Eksikleri ve tavsiye ettiğiniz değişiklikleri iletmeniz durumunda ivedilikle gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Manco nun hayali (mesaj) 19:23, 18 Aralık 2015 (UTC)manco nun hayali
  • Yorum Yorum Uzun süren bir çalışma oldu. Eline sağlık. Fakat hala eksiklikler bulunmakta. Öncelikle noktalama, büyük harf küçük harf düzenlemesi gerekiyor. Örneğin "...Ertem Eğilmez yönetmenliğinde Hababam sınıfı tatilde,Natuk Baytan imzalı,..."da virgülden önce boşluk olmalı, özel isimlerin baş harflerinin hepsi büyük olmalı (örn. Sahte kabadayı —> Sahte Kabadayı). Kaynaklar web/haber/gazete kaynağı şablonlarıyla kullanılmalı. Hakkında söylenenler kısmı boş. Bunlar düzelirse pek bir sorun göremiyorum. Görürsem bildiririm zaten. Tekrardan emeğine sağlık. İyi çalışmalar. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 19:47, 18 Aralık 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Sayenizde kapsamlı bir madde olmuş. SM olmaya da layık. Lakin, ufak bir kaç detayı belirtmek istiyorum. Hakkında söylenenler ve kaynak şablonları ile Sebastian James'in dediklerine katılıyorum. Nokta ve boşluklarla ilgili sorunu da halletmişsiniz sanırım ben de gözüme çarpanları düzelttim. Bir de madde de şöyle bir cümle var: " Şener Şen, Kemal Sunal'a filmlerinde eşlik eden en sevilen ve en beğenilen oyuncudur". Bu cümlenin tarafsız olmadığını düşünüyorum. Son olarak Ayrıca bakınız kısmında yer alan maddelere zaten madde içinde bağlantı verilmiş. Bence kaldırılmalı. Kolay gelsin - OkanfanEvet benim? 13:23, 4 Ocak 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Her iki yorum için öncelikle teşekkür ediyorum. Bahsetmiş olduğunuz kısımlar en kısa sürede düzeltilecektir. Manco nun hayali (mesaj) 16:40, 5 Ocak 2016 (UTC)manco nun hayali
  • Yorum Yorum Emeğinize sağlık. Yukarıdaki noktalara ek olarak kaynaksız ve kişisel yorum içeren, nesnel olmayan kısımlar çok fazla maddede. Koca koca paragraflar var, hiçbirt kaynak kullanılmayan. Başlıklandırma düzensiz ve yetersiz, yer yer aşırı başlıklandırma kullanılırken (tek cümlelik durak başlığı gibi) paragraflarca içeriğe sahip sinema dönemi hiç alt başlık içermemekte. Seçkin maddelerin biraz daha incelenmesi gerektiğini düşünüyorum aday göstermeden önce.--RapsarEfendim? 22:54, 8 Ocak 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum

Bir süredir verdiğiniz emeğin farkındayım, elinize sağlık. Naçizane tespitlerimi paylaşmak isterim. Umarım bir katkım olabilir. İlerleyen dönemde oy uygunluğu için maddeyi tekrar görmek isterim.

  • "Zoraki tabip": Oyun ismi olduğundan “Zoraki Tabip” şeklinde olması gerekmez mi?
  • Giriş kısmındaki iki söz tekrar gibi geldi sanki?

Sanatçı, komedi filmleri ağırlıkta olsa da, dram türündeki filmlerde de rol almıştır.
Sanatçı, güldürü filmlerinin yanı sıra dram filmlerinde yer almış,

  • “öğretmenden bekçiye, kapıcılıktan çöpçüye kadar” sözünde bekçilik, çöpçülük denmemesine rağmen “kapıcılık“ denmiş. “kapıcıya” olması gerekmez mi?
  • “Kemal Sunal güldürüsü" de başlık olarak kabul edilirse, G harfi büyük olması gerecektir. (Bu yazım düzenlemeleri için örnek çok var, bir kaç tanesini belirttim, diğerlerini siz bu örnekleri baz alarak düzenleyebilirsiniz.)
  • Giriş paragrafı hiç soluk almadan başlanıp bitirilmiş gibi görünüyor sanki. Acaba en azından giriş, gelişme sonuç kısımlarını paragraflara bölmek daha kolay okunmasını sağlayabilir mi?
  • "bu benim tembelliğimden, kısmındaki B harfinin küçükle başlamasından emin misiniz?
  • “Devekuşu kabare” K harfi büyük olmalı.
  • "TV ve sinemada Kemal Sunal güldürüsü" ilk harfler büyük olmalı.
  • “herkes tarafından sevilen sanatçı” sözü taraflı gibi görünüyor. Bu sözün devamındaki cümlelerde ise sıkça ard arda “sanatçı” kelimesi göze batıyor. Belki bazı cümleler birleştirilerek, bazıları için de Sunal, Kemal Sunal, gibi hitaplarla çeşitlendirilerek giderilebilir.
  • Vefa Lisesindeki: Yazım hatası
  • “bu tiyatroda 4 sene sahneye çıkmıştır.” Cümle içinde geçen rakamların yazıyla yazılması daha uygun olur.
  • Aldığı Ödüller kısmında, hepsinin sonucu “kazandı” olarak geçiyor.

Başlık Aday gösterildiği ve kazandığı ödüller olarak güncellenip aday gösterildiği ödüller de eklenip kazandıkları işaretlenirse daha isabetli olur. Eğer adaylıkları bilinmiyorsa, “Aldığı ödüller” zaten kazandığı ödüllerdir. Burada bir anlatım bozukluğu oluşmuş bence.

tekrar görüşmek üzere, kolay gelsin.

Frock~trwiki (mesaj) 10:06, 13 Ocak 2016 (UTC)

  • Karşı Karşı Yukarıda benim belirttiğim ve diğer kullanıcıların belirttikleri sebebiyle şu an için SM olmaya uygun olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim? 20:49, 11 Şubat 2016 (UTC)
  • Destek Destek destekliyorum seçkin madde olmak için gerekli şartları yerine getirdiği düşüyorum kurallara uygun olduğunu düşündüğümü belirtmek isterim --Doruk843 09:41, 10 Nisan 2016 (UTC)
  • Geçersiz oy GeçersizDestek Destek elinize sağlık çok değerli madde. Seçilmesi değer katacaktır. - Burak 09:31, 8 Mayıs 2016 (UTC)(VP:OY gereği kullanıcı oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik yapmış olmadığı için oy geçersiz.--B.S.R.F. 💬 19:26, 1 Kasım 2016 (UTC))
  • Karşı Karşı Büyük-küçük ya da düz-eğik kaynaklı yazım yanlışları hala mevcut. Başlıklandırma da düzenlenmeli. Donnadasher
  • Yorum Yorum Kapsamlı bir çalışma olmuş, eskisine göre kıyaslayınca beğendim ancak Kemal Sunal maddesi çok fazla geliştirilmeye müsait bir madde. Öncelikle anlam ayrımı sayfası dikkatimi çekti gerek var mı böyle bir sayfaya bilemiyorum. Ayrıca "Vefatının ardından" ve "Hakkında söylenenler" çok boş kalmış biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var. Sinema dönemi başlığı da birazcık uzun olmuş, onunda başlıklara ayrılmasında okuma kolaylığı için faydalı olacağını düşünüyorum. Kemal Sunal şablonu ile "Ayrıca bakınız" başlığının içeriği aynı, gereksiz tekrarlama var, ikisinden biri kaldırılmalı. xrazymesaj 13:48, 2 Ekim 2016 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.