Vikipedi:Seçkin madde adayları/Ankara (il)/Arşiv2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 02:28, 20 Temmuz 2009 (UTC)

Ankara[kaynağı değiştir]

Maddeyi daha önce Ankara şehri maddesi olarak hazırlamıştım. Sonra gelen eleştiriler doğrultusunda maddeyi Ankara iline taşıyıp gerekli düzenlemeleri yaptım ve maddenin gelişimine burada devam ettim. Maddenin Seçkin olabilmesi için gerekli kriterleri karşıladığını düşünüyorum. Bu kuralların 1. maddesinin A, B, C, D, E şartlarını, 2. maddesinin A, B, C şartlarını, 3. ve 4. maddelerini karşılıyor. Ayrıca maddede bunlar birer kriter olmasa da hem kırmızı bağlantı sayısı çok az, hem de vikipedinin en büyük 28. maddesi. Oylayanlar ve görüş bildirenleriçin şimdiden teşekkür ederim.

Yalnız lütfen Ankara il-Ankara şehir karmaşasını neden göstermeyin çünkü bu maddeyi SMA yaparak bu tartışmaya nokta koyduğumu düşünüyorum. Teşekkürler.--Veritas ileti 10:01, 2 Temmuz 2009 (UTC)

  • Destek Destek --Veritas ileti 10:01, 2 Temmuz 2009 (UTC)
  • Destek Destek Birkaç bölümü okudum. Mükemmel bir madde. Kaynakta sorun yok. Sadece şu ilk başlığın altındaki kentin adları kalın yazılmasaymış da italik yazılsaymış daha iyi olurmuş. Ellerinize sağlık. Darısı Ankara (şehir)'in ve diğer illerin başına --♪♫Berkay0652|ileti 11:06, 2 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı İlçeler ve Ankara tarihi ile ilgili kısımların hala yetersiz olduğunu düşünüyorum. Örneğin Hattilerden, Büyük Selçuklu İmparatorluğu'ndan hiç bahsedilmemiş. Ancak bunlardan önce Ankara (şehir) maddesindeki kapsam sorununu by pass etmek için o maddeyi bu maddeye taşımanın uygun bir çözüm olmadığını düşünüyorum. Ankara (şehir) maddesi, diğer vikipedilerdeki ana Ankara maddesi. Üstelik bizdeki gibi yanında "(şehir)" açıklaması da yok yani Ankara sözcüğü doğrudan Ankara maddesine gidiyor. Ankara (il) maddesini henüz oluşturmamış birçok vikipedi var. Tabii ki bu seçkin madde seçilmemek için bir kriter değil, her ikisi de seçkin madde olabilir ancak Ankara (il) maddesi, Ankara (Şehir) maddesinin nüfusu artırılmış versiyonu olmamalıdır ve öncelikli olan Ankara (şehir)'dir bence. Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 15:41, 2 Temmuz 2009 (UTC)
  • Destek Destek Madde mükemmel hazırlanmış. Neredeyse hiçbir problemi yok diyebilirim. Hazırlayanların ellrine sağlık... --Böcürt 08:44, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Destek Destek Gayet güzel hazırlanmış, kırmızı bağlantı yok denecek kadar az, kaynakça kısmı da gayet uzun, ayrıca bir Angaralı olarak oyum olumlu yönde Durkin 12:47, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Destek Destek Madde gayet güzel ve kapsamlı hazırlanmış. Giriş bölümü biraz daha uzun olsa daha iyi olurdu. --Kemal K.ileti 12:58, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Henüz maddeyi layıkıyla incelyemediğimden destek yerine yorum ile katılıyorum. Kemal arkadaşımız da belirtmiş, bence de giriş kısa kalmış. Girişe en azından bir iki paragraf daha eklenirse çok iyi olur, bu haliyle çok kısa olmuş. Bir de tablolardaki kaynaklar en alt satırdaki bilginin yanına yazılmış ama galiba tüm tablonun o bölümü için kaynak o. Öyleyse kaynağı tablonun başına, yani parti yada belediye başkanı adlı başlığın yanına yazılması daha uygun olur. Veritas başta olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşların eline sağlık. Böylesine bir maddeye imza attıkları için tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. --Merube 89msj 22:25, 3 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Madde gayet güzel;Veritas'ı tebrik ediyorum. Ancak öncelikle Abuk Sabuk'un görüşlerine katılmakla beraber, maddeye aşırı derecede iç bağlantı verilmiş. Örneğin giriş bölümünde Türkiye Cumhuriyetine 3 kez bağlantı var. Bu olaya maddenin tamamında rastlamak mümkün. Bunun yanında aynı şey tarihlerde de geçerli. Birkaç hafta önce bu konuyla ilgili köy çeşmesinde görüş belirtmeme rağmen, sadece Kullanıcı:Levent görüş bildirmişti. Şöyle rastgele birkaç tarihe gidin; göreceksiniz çoğu vandalizme uğramış. Neyse konudan fazla uzaklaştım. Teşekkürler....Myrat ileti 00:08, 4 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddenin birçok yeri Ankara şehrini ele alıyor. Kardeş kentler örneğin. Myrat'ın dediği gibi iç bağlantı da fazla. Düzensiz bir madde.--Gökçє Yörük mesaj 11:49, 5 Temmuz 2009 (UTC)
Evet, tarih kısmında şehirden bahsediliyor. Düzeltilirse olumlu oy vereceğim. Örneğin Balıkesir'e bakınız. Şuan bu sayfa ile uğraşıyorum.--Gökçє Yörük mesaj 10:08, 7 Temmuz 2009 (UTC)
Maddeden 40-45 kadar iç bağlantı çıktı. Sanırım şimdi görüntüsü daha güzeldir. --Veritas ileti 11:52, 5 Temmuz 2009 (UTC)

Yorum Yorum-- İl genelinin anlatıldığı bir maddede kent kelimesinin sıklıkla geçmesi yanlış. Daha ikinci cümlede Ankara şehri, Türkiye'nin en kalabalık ikinci, dünyanın ise en kalabalık kırk beşinci kentidir. cümlesi geçmektedir. Bilginize.

--Mızrakmsj 17:05, 5 Temmuz 2009 (UTC)

  • Karşı Karşı Bütün bir il hakkında olması gereken maddenin Altyapı, Kültür ve Sanat, Spor ve Görüntüler bölümleri sadece Ankara şehri hakkında bilgi veriyor. Bu bakımdan madde halen yetersiz durumda. --İnfoCan 17:51, 5 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Tarih kısmında ankara şehrinin tarihi verilmiş oysa tüm il genelinin tarihi verilmeli. Yani o bölümün düzenlenmesi lazım. Эялвачмеcаж 07:38, 7 Temmuz 2009 (UTC)
Destek Destek Tarih kısmı düzeltilmiş. Teşekkürler. Эялвачмеcаж 17:51, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Yorum Yorum Ankara ili maddesiyle ilgili en büyük sorun, onun sanki Ankara şehrinin bulunduğu il olarak sunulmuş olması. Ankara şehri maddesinden uzun bölümleri alıp buraya yapıştırılması uygun olmamış. Kökenbilim kısmına Ankara şehri maddesindeki bilgilerin aynen konması anlamsız buluyorum, o bölüm çıkmalı; sonuçta Ankara ili adını Ankara şehrinden almıştır, kökenbilim de şehir maddesine aittir. Bence "Müzeler", "Anıtlar", "Çağdaş Yapılar", "Cadde, sokaklar ve meydanlar", "Parklar ve yeşil alanlar" alt başlıkları tamamen çıkartılmalı, çünkü bunlar şehir bağlamında anlamlılar sadece. Meteorolojik bilgiler de çıkartılmalı çünkü veriler Ankara şehrine aitler, ilin diğer yerleriyle il merkezi arasında birkaç derecelik sıcaklılık farklılıkları vardır. Arkeolojik alanlar kalsın, ama bunların Ankara şehri dışında olanlarına da yer verilmeli. Spor takımları için de il kapsamlı bir bakış açısı sunulmalı. "Direy" başlığı yerinde olmuş, aslında onun da Ankara (şehir) maddesinden çıkarılması gerek, çünkü hayvanlar şehirden çok onun ait olduğu bölgeye olarak düşünülür, bu bakımdan il maddesinde yer almaları mantıklı olur (ama belki İç Anadolu Bölgesine de ait oldukları öne sürülebilir mi?). "Ayrıca bakınız" başlığında verilen bağlantılar Ankara şehri ile ilgili, onlar çıkartılmalı. Tarih kısmına 1989 yılında Kırıkkale ilçesinin Ankara ilinden ayrılışını belirtilmeli (İlgili bir soru: cumhuriyet kurulduğunda Ankara ilinin sınırları ile daha evvelki Ankara vilayeti sınırları aynı mıydı acaba?). Şimdilik aklıma gelen öneriler bunlar. --İnfoCan 18:54, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Ek: Creative Commons lisanslı pek çok resim mevcut: Google Advanced Image Search'de aramak lazım, örneğin Beypazarı resimleri şurda [1], Commons resimleri serbestçe kullanılabilir, Flicker resimlerinin de çoğu lisans bakımından uygun.Bu imzasız yazı İnfoCan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Yorumlarınız üzerine Cadde ve Sokaklar başlığı kaldırıldı, Kırıkkale'nin ilden ayrılışı hakkında bilgi eklendi, iklim bölümüne bir uyarı kondu. --Veritas ileti 13:24, 10 Temmuz 2009 (UTC)
  • Destek Destek Madde güzel hazırlanmış. Karşı bir neden bulamıyorum. --Kerem233 07:54, 14 Temmuz 2009 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.