İçeriğe atla

Vikipedi:Seçkin liste adayları/Kiraz Mevsimi (1. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin liste" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--B.S.R.F. 💬 17:38, 17 Mayıs 2017 (UTC)

Kiraz Mevsimi (1. sezon)[kaynağı değiştir]

Maddede belirtilen konuyu her açıdan değerlendirildiğini düşünüyorum, teknik ekip detayları ve müzik yapımları da bunlara dahil. Seçkin listeyi hak ediyor diye düşünüyorum. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 19:27, 7 Eylül 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Emeği geçenlerin emeğine sağlık. Bilmediğimden soruyorum, bu sezon maddeleri o sezona ilişkin tüm bilgileri mi içeriyor? Basit bir oyuncu listesi, bölüm listesi gibi listeler mi yoksa? Eleştiri gibi müzik gibi başlıklar buranın değil gibi sanki. Düzgün örneklerimiz var mı? Onun dışında topu topu 2 sezon (2. sezon da 8 bölüm zaten) süren dizi için bu bilgileri hem burada hem bölüm listesinde hem de dizi maddesinde vermek gerekli mi? Sezon maddeleri fazla gibi sanki, tek bölüm listesi maddesiyle iş kotarılabilir gibi gözükmekte.--RapsarEfendim? 11:37, 3 Ocak 2017 (UTC)
    Normalde bir dizi tek sezonlu ise o dizinin "bölümleri listesi" ya da ". sezon" sayfaları açılmaz. Hepsi dizinin kendi maddesinde bulunur. Ama eğer bir dizinin birden fazla sezonu varsa bu maddeler açılır, çünkü bölümlerin tek tek kısa özetleri verilmesi, oyuncu listesi verilmesi gerekir. Ama bunun yanında her sezonun yapım ayrıntıları, teknik ekibi ayrı ayrı değerlendirilir. Dizinin kendi sayfasına da bunların özetleri girilir. Hepsi dizinin sayfasında olsa bu madde çok uzar. Yine, hepsi "bölümleri listesi"nde olsa bu madde de çok uzar. Bu nedenle sezon maddeleri var ve gerekli de. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 16:38, 3 Ocak 2017 (UTC)
    @Rapsar, örnek olarak da Lost (1. sezon) ya da Simpsonlar (1. sezon), Türkçe vikideki en iyi örnekler. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 16:39, 3 Ocak 2017 (UTC)
Her dizi için bu genel geçer değil. Birçok dizi var ki kendi maddesi 2-3 cümle, bölümleri için ayrı maddeler açılıyor. Genel geçerli olan şey şu: bir alt başlık, ayrı bir madde olacak kadar uzamışsa ve ana madde de bu içeriği barındıramayacak kadar büyükse, o başlığı ayrı madde olarak açabiliriz. Bu dizinin ana maddesi uzun, dolayısıyla bölüm listesi açılabilir gözüküyor. Ama ne Lost ile ne de The Simpsons ile kıyaslanamaz. 8 bölümlük kısım için +2 madde (1. ve 2. sezon maddeleri) oluyor şu an. Bu 8 bölümlük kısım pekâlâ, bölüm listesi maddesinde anlatılabilir.--RapsarEfendim? 17:58, 3 Ocak 2017 (UTC)
Aslında 2. sezon için haklısınız, ama ilk sezon kendisi ayrı madde olacak kadar yeterli sanırım. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 19:52, 3 Ocak 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Rapsar'ın yorumundan hareketle sezon maddelerine alıcı gözle baktım da, bence her iki sezon içeriğini bölüm tabloları ayrı kalmak kaydıyla ana madde ile birleştirip bu şekilde seçkin madde adayı göstermek daha doğru olur gibi görünüyor. --Cobija (mesaj) 11:10, 29 Nisan 2017 (UTC)
  • İlgili maddeyi silinmeye aday gösterdim, buraya da not düşeyim.--RapsarEfendim? 01:11, 8 Mayıs 2017 (UTC)
  • @BSRF, ilgili madde başka bir maddeyle birleştirildi. Sanırım adaylığı kapamamız gerekiyor bu durumda.--RapsarEfendim? 15:53, 16 Mayıs 2017 (UTC)
Bu, bir seçkin liste adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.