Vikipedi:Kukla şüphelileri/Grevster

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Grevster[kaynağı değiştir]

Kanıtlar ve iddia[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Grevster'in bir kukla olduğunu düşünüyorum. Grevster, Vikipediye 25 Nisan 2010 tarihinde üye olmuş. Ama Katkılarını incelediğimde, sanki orta veya yüksek deneyimli bir kullanıcı gibi katkılar yapmış. Süper maddeler, şablonlu maddeler, bilgi kutulu maddeleri daha ilk haftalarında açmaya başlamış. Kendimizi hatırlayalım; Vikipedi'ye üye olunca çok şey bilmeyiz. Bilgi kutusu, şablonlar vs. daha erkendir bizim için. Hatalı maddeler de açabiliriz. Ama bu kullanıcı, hiç de öyle değil. Tek kanıtım bundan ibaret değil. Grevster, Levent'in karar olarak engellenmesinden tam 21 gün sonra üye olmuş Vikipedi'ye. 21 gün içinde, Vikipedi'ye dönmek için düşünüp, taşınmış olabilir. Ya da anonim olarak (IP numarasını da değiştirerek tabi) katkılar yapmış ve 21 gün sonra üye olmuş olabilir. Sizin de bakmanız için Levent'in katkılarını da ek olarak koyuyorum köşeye. Bunun yanında, Babil kutularında az çok bir benzerlik var. Yani yeni kullanıcının aşırı deneyimi, Levent'ten 21 gün sonra üye olması, davranışsal benzerlikler de işin içine girince kukla olmasından şüphelenmemek elde değil. Bu nedenlerle kullanıcının denetlenmesini, Vikipedistlerin görüş belirtmesini saygılarımla arz ederim. Sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:44, 25 Mayıs 2010 (UTC)

Görüşler[kaynağı değiştir]

  • Yorum Yorum Levent adlı kullanıcının yaklaşık olarak son 300-400 katkısını inceledim. Sadece yapılan vandalizmleri geri almak dışında hiçbir futbol maddesine katkı yapmadığını gördüm. Bu kullanıcının ise bütün katkıları futbol üzerine. Evet, belki yeni bir kullanıcıya göre kapsamlı değişiklikler yapmış; ancak Levent ile bir bağlantısının olabileceğini düşünmüyorum...--Rapsar 17:19, 25 Mayıs 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu başvurunun burda olması hatalıdır. Nedeni ise basittir. Hukuktaki genel uygulama olarak önce soruşturma yapılmalıdır. Bu yüzden benim tavsiyem bu isteğin Vikipedi:Denetçi isteği sayfasına aktarılması. Eğer sonuç olumlu çıkarsa dava açılabilir.--Reality 18:09, 25 Mayıs 2010 (UTC)
    • Ama üstteki sayfada okuduğum kadarıyla Davanın sonucu aşağıdakilerden biri olabilir: Kullanıcı bir kukladır./Kullanıcının kukla olduğu şüphelidir ve denetçi isteği gereklidir./Kullanıcı bir kukla değildir. Yani burda sistem biraz tersten işliyor gibi.--Reality 18:12, 25 Mayıs 2010 (UTC)
Cevap Cevap Bunun yanında illa da leventin kuklası olacak değil. Kastım; bu kullanıcının hareketleri, katkıları çok şüphelidir. Sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:42, 25 Mayıs 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Rapsar'a katılıyorum. Belki k.kutuları benzer ama katkıları bambaşka. Hem her böyle şüpheli kullanıcınız Levent olduğu ne malum ki? --Captain BradleyMesaj Sayfam 04:44, 26 Mayıs 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir kere Levent ile çok farklı katkıları var. Bu konuda Rapsar ve Captain Bradley'e katılıyorum. Denetçi gerekebilir. Şu Levent'in davasını bir an öncede bitirelim.-- BeşiktaşlıM 11:09, 26 Mayıs 2010 (UTC)
  • Cevap Cevap Tekrar ediyorum: Kullanıcı, Levent'in kuklası olmayabilir. Sadece örnek verilmiştir. Kullanıcı, çok deneyimli gibi duruyor ama Vikipedi'de çok yeni. Bu da şüphe uyandırıyor. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 16:43, 26 Mayıs 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • hiçbir davranışsal iz olmadan, yeterli kanıt olmadan kukla davası açılamaz, denetleme de istenemez. yukarda kullanıcıların da vurguladığı gibi en ufak bir benzerlik ve belirti yoktur. bir kullanıcının kukla olabileceği varsayımı ve öngörüsü kukla davası ya da denetleme için yeterli sebep değildir. teşekkürler. --ki bl 07:51, 27 Mayıs 2010 (UTC)