Vikipedi:Kategori tartışmaları/Sivil toplum kuruluşları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki sayfa, tartışılan kategorinin veya kategorilerin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Yapılan tartışmalar sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vito Genovese 20:00, 24 Nisan 2017 (UTC)

Kategori:Sivil toplum kuruluşları[kaynağı değiştir]

Gerekçe: İngilizce Vikipedi'de yapılan şu tartışma sonucunda çoğu benzer kategoriler silinmiş. Sivil toplum kuruluşu, hükûmet ile hiçbir organik bağlantısı olmayan kuruluşları tanımlamak için kullanılan bir kavram. Dolayısıyla, hükûmet kurumları dışındaki tüm kurumlar otomatik olarak zaten sivil toplum kuruluşu. Kuruluşlar kategorilerinin içerisinde, temel olarak STK ve hükûmet kuruluşları gibi iki ana ayrım yapmak yerine, yalnızca hükûmet kuruluşları kategorisi bırakılıp bu kategori aradan kaldırılırsa daha faydalı olur diye düşünüyorum. RapsarEfendim? 09:58, 17 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Alt kategorileriyle birlikte.--RapsarEfendim? 09:58, 17 Kasım 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye katılarak. --Pragdonmesaj 05:19, 30 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddesiz kategori, kategorileri bir araya getiren bir kategori yapsak olmaz mı? --Deniz (mesaj) 19:44, 8 Aralık 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Gerekçe sadece iki alternatif olması mı? Kadın-Erkek, Yaşayan-Ölmüş vb. gibi diğer ihtimalin kesin olduğu başka kategorilerimiz de yok mu? --Sayginerv-posta 21:30, 24 Aralık 2016 (UTC)
@Rapsar: Uygun olduğunda üstteki sorulara dönüş yapabilme olanağın var mı? Herkesi tatmin edecek bir orta yol çıkarabiliriz belki.--Vito Genovese 23:39, 26 Ocak 2017 (UTC)
@Pragdon: Senin bir görüşün var mı sorularla ilgili? @Rapsar'ı da ikinci kez etiketleyeyim.--Vito Genovese 23:45, 15 Şubat 2017 (UTC)
Yorum Yorum Merhaba @Vito Genovese. Ortak bir yol bulmak için şimdilik kaldırdım oyumu. @Bulgu'nun önerisi anladığım kadarıyla bir üst kategori oluşturmak ve bu tartıştığımız kategori ve devlet ile organik bağı olan grupların kategorisini bunun içerisinde toplamak sanırım. Eğer bu yöndeyse öneri Kategori:Kuruluşlar başlığımız var zaten (Umarım doğru kavrayabilmişimdir.) @Sayginer'in bahsettiği, özellikle "Kadın-Erkek" kategorilerine başından beri karşıyım zaten. Gerçekleştirilmesi ne kadar uygun bilmiyorum ama "kadın erkek" cinsiyet ayrımını kaldırmamız gerektiğini, bunun çok lüzumsuz bir kategorilendirme olduğunu düşünüyorum. Bahsi geçtiği için söyleme ihtiyacı hissettim sadece ama bunun yeri burası değil elbette. Bu başka bir tartışmanın konusu. Konuyla ilgili ortak bir yol çıkarabiliriz elbette. Rapsar'ın da söyleyecekleri vardır muhakkak.Pragdonmesaj 10:04, 16 Şubat 2017 (UTC)
Ben şunu düşünmüştüm, Rapsar da değinmiş zaten (ama olmamasını zannedersem daha uygun görmüş). Örneğin Kuruluşlar altında iki ya da üç kategori olur. Bunlardan biri de Sivil Toplum Kuruluşları olur. Sivil Toplum Kuruluşları kategorisi altında STK maddesi ve belki birkaç madde (listeler ?) dışında madde olmaz ama kategoriler olur. Soyut bir kategoriye dönüştürmüş oluruz. --Deniz (mesaj) 11:29, 16 Şubat 2017 (UTC)
@Rapsar sık giremediği için bu tartışmalar biraz askıda kaldı. Üzerine iki ay da geçmiş oldu. Ben şimdilik fikir birliği yok diye kapatıyorum bu tartışmayı. Rapsar: Sen tartışmanın devamını uygun görüyorsan değişikliğimi geri alıp VP:KT'de en alta yeniden ekle istersen bu sayfayı. Daha sağlıklı bir sonuç alırız belki.
Vito Genovese 20:00, 24 Nisan 2017 (UTC)

Yukarıdaki tartışılan bir kategorinin arşivlenmiş sayfasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.